One Pot tacopasta

One Pot tacopasta

När jag frågade om vilken slags recept ni var sugna på i en frågestund på Instagram här om dagen var svaren rätt entydiga: lättlagad vardagsmat och mellanmål.
Så då tänker jag att vi börjar med det där med lättlagad vardagsmat. På matschemat stod One Pot Tacopasta.

-allt lagas i en och samma gryta

-det är klart på mindre än 30 minuter

-hela familjen tyckte om det

-du kan enkelt förbereda detta dagar i förväg eller frysa in och ta fram när det ska ätas

Hur smidigt och bra som helst.
Jag använde mig av färsk ravioli fylld med ost. Otroligt gott. Men du kan såklart använda den pastan ni gillar allra bäst. Men fördelen med färsk pasta är att den kokar klart på bara någon minut.

Jag hade paprika som behövde ätas upp och en påse majs i frysen. Så de fick fungera som grönsaker idag. Men här kan du ta de grönsaker och baljväxter du och din familj gillar allra bäst. Vi hade massor av sallad, färsk persilja, gräddfil, nachochips och salsa till. MUMS!

One Pot Tacopasta, ca 6 port:

800 g nötfärs
3 påsar tacokrydda
ca 800 g krossade tomater
vatten
250 g färsk pasta (jag använde ostfylld ravioli)
2 dl majs
2 paprikor
1 dl riven ost

tillbehör: sallad, färsk persilja, gräddfil, nachochips och salsa.

Börja med att bryna nötfärsen i en gryta. Tillsätt tacokryddan och stek någon minut.
Ha i de krossade tomaterna och ha sedan i vatten i en av de tomma förpackningarna med krossade tomater och ha i köttfärsen. Tillsätt pastan och majsen. Rör om ordentligt och se till att all pasta är täckt av köttfärssåsen. Känns det för torrt, ha i lite mer vatten. Sätt på ett lock och låt grytan koka tills pastan är klar. Min färska pasta tog 5 minuter. Har du fått i för mycket vatten kan grytan koka utan lock så att vätskan kokar bort. Skär undertiden ner paprika i småbitar och ha sedan i den.
Riv över ost och servera med goda tillbehör.

Vill du förbereda denna maträtt men frysa in den för att servera vid ett senare tillfälle?
Gör i ordning allt enligt receptet, men koka inte pastan, ha upp i en form du kan frysa in och sedan ha i ugnen.
Toppa gratängen med ost och frys in.
Låt sedan tacopastan tina i rumstemperatur och värm på den i ugnen på 225°C i cirka 20 minuter.

Den här kommer garanterat hamna på listan av maträtter som lagas flera gånger i vår familj. Och med all säkerhet även finnas i frysen för en att plocka fram stressiga dagar!

Gillar du det här receptet? Kolla då in min variant på One Pot risoni!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
quorn, quorngryta

Nästa inlägg

5 lättlagade grytor på 30 minuter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x