Freezer meal prep- fläskkotletter
Att förbereda mat på det här viset har verkligen revolutionerat min vardag. Det känns så skönt att veta att i frysen finns mat jag bara kan ta fram och tillaga. Den är precis lika hemgjord som om jag kryddar allt vid tillfället jag lagar det. Men det går så mycket fortare!
Här har jag gjort en härlig marinad till fläskkotletterna på soja, fond och balsamvinäger. När allt tillagas tillsätter jag lite vatten så det finns vätska för kotletterna att koka i. Mot slutet rör jag ut lite maizena i vatten och har i så såsen tjocknar något. Servera med pasta, ris eller potatis. GOTT!
Här hittar du 2 andra recept som enkelt kryddas och läggs i frysen innan de ska tillagas!
Freezer meal prep- fläskkotletter 6 st:
6 st fläskkotletter
1 gul lök
3 msk soja
2 msk oxfond
3 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
2 tsk örtsalt
svartpeppar
vid tillagning:
2 dl vatten
maizenamjöl att reda av med
Lägg fläskkotletterna i en tjockare plastpåse. Skala och finhacka löken, lägg i den i påsen tillsammans med soja, fond, balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar. Blanda om väl.
Platta ut påsen ordentligt, då tar den mindre plats och tinar fortare. Skriv på innehåll och datum.
Frys in.
Tag sedan ur fläskkotletterna ur frysen när de ska ätas. Låt gärna tina i rumstemperatur under dagen. Tag ur fläskkotletterna och ge dom hastigt fin stekyta på båda sidor. Ha i resterna av marinaden i påsen över kotletterna. Slå på 2 dl vatten, sätt på ett lock och låt sjuda i cirka 20-30 minuter beroende på hur stora kotletterna är. Red av såsen med lite maizena utrört i vatten.
I din Crock Pot har du i påsens innehåll, tillsätter vatten och sätter den på 4 timmar LÅG eller 2 timmar HÖG. Här beror tiden också på hur stora kotletter du valt.
Självklart kan du även ha i en skvätt grädde om du föredrar det. Och såsen blir heller inte ledsen av en skvätt vin om du känner att det lockar.
Servera med potatis, ris eller pasta.
Riktigt lättlagad vardagsmat som är en räddare i nöden!
Ni följer mig väl även på INSTAGRAM?