Lättlagad cornflakeskyckling

Kyckling panerad i cornflakes och tillagad i airfryer

lättlagad cornflakeskyckling

Ett recept jag lagat ett flertal gånger här hemma nu är cornflakeskyckling. Alltså kyckling, panerad i helt vanliga cornflakes. Jag kör dom alltid i min AirFryer och dom smakar som helt nyfriterade! Så gott. Men du kan såklart även tillaga dom i ugnen. Eller steka i rikligt med olja i en stekpanna.

I vanliga fall brukar jag dubbelpanera. Alltså först doppa det som ska paneras i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd eller dylikt. Men här har jag helt enkelt hoppat över att panera i mjöl först. Vi tycker det blir riktigt bra ändå!

lättlagad cornflakeskyckling

Kycklingen blir krispig och SÅ god. Hela familjens nya favorit faktiskt. Gott att äta till kokt ris/potatis i ugn, såser och grönsaker. Eller som jag gjorde idag till lunch: en wrap med hummus, massa goda grönsaker och så den cornflakespanerade kycklingen.

Den är absolut godast att äta nylagad tycker jag. Men ändå helt ok att värma på och ha i en wrap.

lättlagad cornflakeskyckling

Jag använder innerfiléer av kyckling. De är PERFEKTA till sån här matlagning. Dom kommer i lagom stora bitar så du behöver inte dela dom. Dessutom har dom ett mkt bättre kilopris än vanliga filéer.

Kycklingen kan du krydda lite hur du vill och gillar. Idag tog jag lökpulver, paprika och örtsalt. Men du kan ha i lite chili för hetta, italienska kryddor om du gillar det- ja men du förstår. Variationen är oändlig här!

700 g kyckling räcker precis lagom till oss två vuxna, en 13 åring och en 10 åring. Gör jag på en påse kyckling blir det inga matlådor😂 Så jag har börjat dela på tre påsar så det räcker till middag och två matlådor

Lättlagad cornflakeskyckling ca 4 port:

700 g kycklinginnerfilé
2 ägg
1 msk lökpulver
1 tsk paprikapulver
2 tsk örtsalt
ca 5 dl cornflakes
olja

Ha upp cornflakes i en påse. Krossa dom med hjälp av en kavel tills du har lagom stora bitar (jag gillar när jag får en blandning av finmalet smul och lite större bitar. Det täcker bra men ger även fin knaprighet).

Knäck äggen och ha upp i en skål. Ha i kryddorna, vispa upp ägg och kryddor. Doppa kycklingen först i ägg och sedan i krossade cornflakes.

För tillagning i AirFryer: Spraya kycklingen med lite olja och tillaga på 200°C i cirka 8-10 minuter

För tillagning i ugn: Spraya kycklingen med lite olja, tillaga i 200°C varm ugn i cirka 10 minuter

I stekpanna: Ha upp olja så det täcker botten på en stekpanna. Stek tills kycklingen är krispig på utsidan och helt genomstekt.

Servera med hummus, sötsur sås, srirachamajo, mangoraja eller den dressing/sås du gillar allra bäst.
Ris, tortillabröd, potatis i ugn eller strips är gott att ha till. Enkelt att variera och riktigt god och härlig vardagsmat hela familjen gillar!

Något annat som är riktigt gott att göra i en Airfryer, det är krispiga gnocchi med kanel och socker, har du testat?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Overnight oats mango och kokosmjölk

Nästa inlägg

Overnight oats med mango och kokosmjölk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x