Här fortsätter jag att njuta av det faktum att det faktiskt är mars. Att jag och hunden kunde ta en tidig morgonpromenad och det var helt ljust ute. Att Axel och hans kompis drog iväg till fotbollsplanen kl 16. I mott jobb är jag så otroligt beroende av ljuset att jag varje år blir lika överlycklig och lätt förvånad när det är här igen!
För att fira vårens intåg (i den bemärkelsen att det blir ljusare, inte att det precis känns som vår ute) vill jag bjuda på våfflor med spenat, färskost och lax.
Jag kan se det framför mig. Hur vi mumsar på dessa till påsk. Kanske om vi gör som förra året och dukar upp en stor påskbrunch? PERFEKT!
Som ni vet vid det här laget gillar jag våfflor av de lite mer matiga slaget. Idag testade jag att göra havrevåfflor. Vilket gick hur bra som helst. De blev då också glutenfria.
Jag använde färsk spenat som jag förvällde, kramade ur och sedan finhackade. Du kan såklart ta fryst också. Men hade färsk hemma.
Jag toppade mina våfflor med färskost, rökt lax, ärtskott och lite flingsalt. Så enkla men rena smaker som känns riktigt fräscha!
Våfflor med spenat, färskost och lax:
4 dl havremjöl
3 dl havremjölk
2 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200 g spenat
ca 200 g färskost
ca 200 g kallrökt lax
ärtskott
flingsalt
Blanda havremjöl med mjölken och rör till en jämn smet. Tillsätt ägg, bakpulver och salt. Blanda väl. Låt stå och svälla medan du gör iordning spenaten.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i spenaten och låt den koka 1 minut tills den mjuknat helt. Skölj den i kallt vatten. Krama ur all vätska och hacka den fint. Rör i spenaten i våffelsmeten.
Grädda våfflorna.
toppa med färskost, rökt lax, ärtskott och lite flingsalt.
Det skulle med all säkerhet vara gott med olika sorters smaksatt färskost. Kanske med pepparrot?
Åh gud vad gott, detta ska jag göra ikväll!
Hej, vilket smarrigt recept! Hur många våfflor blev det av detta recept?