Nej, faktiskt inte. Men jag gillar uttrycket; Nu blir det andra bullar!
Tyvärr bakar jag bullar allt för sällan, jag gillar att hela huset fylls av doften från kanel och smör. Sen blir köket alltid så fint efter att man har röjt undan efter allt bakande och då är det så härligt att sätta sig ner och fika med de rykande varma bullarna. Sen behöver man ju inte alltid göra vanliga bullar av vetedegen, en klassisk vetelängd går inte heller av för hackor!
Linnéas vetelängder:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
2 tsk kardemumma
cirka 14 dl vetemjöl
fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl hackad mandel
2 msk kanel
Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken, värm till fingervarmt, 37 °C.
Smula sönder jästen i en bunke och slå över den varma degvätskan. Rör tills all jäst är lös. Tillsätt salt, socker och kardemumma, ha sedan i vetemjölet i omgångar tills du får en jämn fin deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter eller till dubbel storlek. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda snabbt ihop degen. Dela den i i två bitar och kavla ut dem till cirka 30 x 40 cm stora plattor. Bred på smöret, strö över socker, hackad mandel och kanel. Rulla ihop till längder och lägg på en plåt. Klipp centimetertjocka jack i sidorna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker eller mandelspån över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.
Hur är det hemma hos er, bakas det bullar ofta?
Bild: Katja Kristoferson
Hej Linnea,
Jag hade ett möte med Kungsörnen idag angående en produktidé och pratade lite om tänkbara ambassadörer för deras varumärke.
Jag rekommenderade dig.
Kan vara kul för dig att veta!
Hälsn Monika
Håller helt med. Känslan efter bullbak är så härlig och huset luktar så gott. Jag skrev precis upp jäst, mjöl och saffran på min handlingslista och ska baka saffransbullar med mandelmassa i helgen. Mums!
Inget går upp emot nybakade bullar med kall mjölk =)
Finns receptet med i din ”bullbok” från Tasteline/Aftonbladet-serien? 🙂
[…] This post was mentioned on Twitter by Linnea Seidel, Linnea Seidel. Linnea Seidel said: Nu blir det andra bullar.. http://www.linneasskafferi.se/2010/11/nu-blir-det-andra-bullar/ http://fb.me/JHs4PWix […]
Mums! Såg Monikas inlägg 🙂 KUL!
Alltså denna sista veckan har jag varit så otroligt sugen på bullar… mmmm… man kanske skulle baka bullar någon dag snart 🙂
Oj, vilken fin blogg! Underbara bilder! Allting ser fantastiskt gott ut 🙂
Detta ska jag göra i kaffekokaren..
Och grattis snygging!
Jag vill jättegärna. Ska planera lite ikväll och se om det går ihop. 🙂 Du ska dit va?
Bakade kanelsnäckor häromdagen, så gott med nybakade bullar 🙂
Oftast blir det vaniljbullar, kanelbullar eller chokladbullar.
Så gott med ett stort glas kall mjölk! 🙂
/ Jenny
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
Grattis och ett stort lycka till i finalen!
jag bakar oftast bullar – kanske 1-2 ggr / år. Men nu blev jag sugen att testa dina vetelängder =))
Grattis till finalen!
Må bästa blogg vinna! *ler*
Kram Karin
Jag har bakat både bröd och kanelbullar idag. Doftat såå gott!! Smaskigt blev det också!:)
Wonderful elasticity in the dough. But most importantly, what an enormous bag of flour!
Nej tyvärr så blir det inte så ofta bullbak!
Men en hel del annat bakas här hemma, men mest blir det maträtter som det donas med! 😉
Mumsigt ser det ut iaf! 🙂
åh vad gott det ser ut att vara! hjälp vad längesen det var jag åt bullar:)
hemma hos oss finns det alltid bullar i frysen. Just nu finns det kanelbullar, och saffranssnurror. Jag antar att jag bakar någon gång i månaden, men eftersom det bara är jag och min sambo räcker ett bullbak ganska länge.
Jätte grattis till finalplatsen!! Jag tror på dig! Kram Daniella – BakeCake
Hej!
Har väldigt nyligen hittat hit till din blogg. Vill tacka för alla fina recept och jag kommer hålla utkik efter din bok när den kommer =)
Här bakas inte ofta, men har kommit på att det egentligen inte är så svårt som jag alltid trott. Så egentligen borde jag göra det oftare 😛
Bakar inte bullar så ofta då jag inte gillar att göra deg, och att det tar så lång tid nrä det ska jäsa två gånger.
Men de gångerna det har bakats, då går de åt:-)!
Vilka underbara bilder. Särskilt den på dig. Önskar dig lycka till med boken och ser verkligen fram emot att ses på Det goda köket.
Synd att glutenfria bullar inte blir lika snygga som vanliga!
Ett tips är att fylla bullar med mandelmassa. Det blir saftigare och väldigt gott!
Hej! Jag bakar nog bullar varje helg. Jag älskar doften av nybakat och jag finner bakandet lite terapeutiskt. Nuförtiden fyller jag bullarna med 200g smör, 1 dl socker och 4 tsk vaniljsocker. Mums!
Visst behöver mat en egen facebook? gör min marknadsundersökning nedan!
http://FreeOnlineSurveys.com/rendersurvey.asp?sid=0hg79krtz1yq0yd831148
Jag kan nog räkna en bakning i detta hem på en hand, om året! 🙁 Jag älskar bakning men är verkligen urusel på det!
Hah
Hej!
Jag bakar bullar till födelsedagarna 4ggr/år. Men vill ha bullar i frysen jämt. Jag har ett problem med bullarna. De vill jäsa ur och tippa omkull inte alla bullar men många. Jag blir tokig på detta. Vad gör jag för fel?
// Gunilla
This excellent post encouraged me very much! Bookmarked your site, very excellent topics just about everywhere that I read here! I like the info, thanks.
voip providers to stare right of new jersey sales tax rate.
Don’t hesitate and hurry approximately purchase the Motion Journey with fair cost that with all the large quality”
Have you heard whatever the most recent gossip is actually in Dallas? That’s so dazzling.
Thanks , I have just been searching for info about this subject for ages and yours is the best I have discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?
Related…
[…]just beneath, are numerous totally not related sites to ours, however, they are surely worth going over[…]…
Hello would you mind letting me know which web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a reasonable price? Thanks, I appreciate it!
No matter if some one searches for his necessary thing, so he/she needs to be available that in detail, therefore that
thing is maintained over here.
Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
Cheers
I just found your website on second page of serach engine, your website is very interesting and have good content. I possess a handful of website myself and I think you should take a look here: http://www.latestseotechniques.com You will find its a very nice forum that can give you access to all free seo techniques to get top rank on search engines. Keep up the quality posts.
mmLREW Really appreciate you sharing this blog. Really Great.
Wow, great article post.Really thank you! Want more.
Very good aftie i am a blogger as well. and i can see that you are a nice blogger as well,
This is one awesome article post.Much thanks again. Fantastic.
Wow, great article. Much obliged.
Im grateful for the article post. Cool.
Looking forward to reading more. Great blog. Great.
pretty beneficial stuff, overall I feel this is well worth a bookmark, thanks
I just want to tell you that I am new to blogging and site-building and absolutely liked your page. Most likely I’m planning to bookmark your blog . You really come with amazing articles and reviews. Many thanks for sharing with us your web-site.