Att göra hemgjord mandelmassa är inte bara superenkelt. Det är makalöst gott också! Jag gör min på rostade mandlar som jag inte skållar innan. Dels för att jag i ärlighetens namn är lite för slö för det. Men också för att jag älskar färgen mandelmassan får.
Kolla bara in den djupa, nötiga färgen på min mandelmassa. Obeskrivbart gott!
Genom att låta mandlarna rostas i ugnen i cirka 10-15 minuter får du fram en väldigt god smak i mandlarna.
Jag tillsätter ingen vätska i min hemgjorda mandelmassa om jag inte direkt ska ha den i tillexempel semlor. Då vill man ha en lite rinnigare mandelmassa. Då spär jag med grädde till önskad konsistens bara.
Hemgjord mandelmassa är perfekt att använda till semlor, kakor, bakelser- ja allt där du använder mandelmassa annars.
Idag skiner solen från en klarblå himmel här hemma och termometern visade härliga -13,5 i morse. Äntligen lite riktig vinter här!
Hemgjord mandelmassa:
200 g mandlar
ca 2 dl florsocker
2 äggvitor
ev osvispad grädde
Lägg ut mandlarna på en plåt. Rosta i 200°C i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. Håll koll så att mandlarna inte bränns vid.
Mixa mandlarna i en matberedare. Tillsätt florsocker och äggvitor. Pulsera ihop till en fast massa. Späd eventuellt med grädde för lösare konsistens.
Förvara i tätslutande burk i kylen.
Superbra recept! Hur länge kan man förvara mandelmassan?
Om du inte tillsätter grädde kan du förvara den i kylen minst 2 veckor <3