Det finns vissa recept som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Som dessa jordnötstryfflar. Så enkla att göra och så ofantligt goda!
Jag som ofta tycker att vanligt godis och choklad lätt blir på tok för sött tar hellre en dadelboll eller en (ok där ljög jag, jag har aldrig lyckats ta bara en…) jordnötsboll till fredagsgodis.
Ofta kan ingredienslistan bli lång på godsaker som dessa. Men dom innehåller faktiskt bara 4 ingredienser:
-jordnötssmör
-dadlar
-kokosmjöl
-choklad
Ja och så lite flingsalt om man vill det! Bra va?
Idag är det ju faktiskt fredag. Och om jag hinner in på ICA för att köpa lite mer jordnötssmör bli detta fredagsgodiset för mig!
Jordnötstryfflar ca 20 st:
200 g jordnötssmör
6 st dadlar
ca 1 dl kokosmjöl
150 g mörk choklad (vegansk för veganska bollar)
flingsalt
Mixa jordnötssmör och urkärnade dadlar i en matberedare. Tillsätt kokosmjölet och mixa till en slät smet. Den ska vara så pass kladdig att den går att rulla till bollar, men bollarna ska hålla ihop fint. Känns det för kladdigt, tillsätt en matsked mer kokosmjöl.
Rulla till bollar och ställ in i frysen i cirka 30 minuter.
Smält chokladen och doppa de kalla bollarna i chokladen. Toppa varje tryffel med lite flingsalt.
Jag förvarar mina tryfflar i frysen, för jag tycker de är allra godast då, Men du kan även ha dom i en lufttät burk i kylen.
Andra goda recept på temat jordnötssmör hittar ni här:
Kladdkaka med jordnötsringar och choklad, amerikanska jordnötskakor, jordnötsbräck med choklad och flingsalt.
Eller varför inte min kollega Cecilias chokladtårta med jordnötskola. Kolla bara in så god den ser ut!