Påsken närmar sig med stormsteg, bara en dryg vecka bort nu!
Och visst är det lite kul att få göra påskgodis? Jag tycker iaf det. Precis som till jul funkar det finfint att göra rocky roads till påsk.
Vi har ju en laktosintolerant i familjen vilket ibland gör högtider där choklad tar en stor plats lite av en utmaning. Det har blivit bättre, nu finns det lite alternativ till de klassiska tomtar och påskharar i choklad. Men utbudet är fortfarande skrattretande dålig. Därför blir det helt enkelt till att göra lite eget påskgodis för oss.
Men som tur är finns det bra laktosfri mjölkchoklad att baka på. Den här är vi storkonsumenter på här hemma.
Istället för att använda marshmallows som man ofta gör till jul tyckte jag det var kul att ha i någon form av påskrelaterat godis. Som påskägg.
Är du inte laktosintolerant finns det ju en uppsjö med olika sorters påskägg man kan använda. Låt fantasin sätta gränser! Det sjukt gulliga påskströsslet hittade jag här. Hur sött som helst.
Rocky roads är ju himla bra att göra, för du kan ha i lite av vad du vill.
Mina barn älskar apelsinchoklad. Därför tog jag i lite kanderade apelsinskal. Hackade pistagenötter för knaprighet och såklart påskägg för påskighet.
Jag tycker det är gott att ha lite mörk choklad i, för att det blir väldigt sött annars. Men föredrar du en härligt söt rocky road, ta då 300 g mjölkchoklad
Rocky roads:
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
70 g rostade pistagenötter
100 g godis/chokladpåskägg
50 g hackade, kanderade apelsinskal
påskströssel
flingsalt
Hacka chokladen och smält den. Grovhacka pistagenötterna. Spar lite av äggen till dekoration.
Blanda i nötter, ägg och apelsinskal i chokladen.
Ha upp chokladen i en form. Toppa med godis/chokladägg och strössel.
Tag fram chokladen och låt den stå i rumstemperatur en stund innan du skär den i rutor.
Perfekt att smaska på till påsk!