Recept på klassisk Cevapcici

Cevapcici, köttfärs, köttfärsbiffar

Ibland känns det som om man lagar samma slags mat. I vår familj blir det mycket klassisk mat för en typisk svensk barnfamilj. Men så ibland lagar jag någon asiatisk rätt, lite indiskt eller som nu, en klassisk maträtt från Balkan, nämligen Cevapcici.

Cevapcici, köttfärs, köttfärsbiffar

Cevapcici är som sagt en riktig klassiker från balkan. Det finns många olika varianter där ute men det här är min favorit. Med både bikarbonat och kolsyrat vatten i köttfärssmeten. Köttfärsen gör man med fördel i ordning kvällen innan. Så går det på ett litet kick att tillaga detta.

Jag gjorde potatis i ugn som vi åt till. Ajvar är ett måste att servera tillsammans med cevapcici. Jag hade råkat köpa en stark variant märkte jag. Så jag blandade ut den med naturell yoghurt, salt och citron. Så gott!!

Den här middagen gjorde succé här hemma, det var riktigt länge sen jag lagade det.Cevapcici, köttfärs, köttfärsbiffar

 

Cevapcici, ca 25-30 st:

1 kg köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök eller 1 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk bikarbonat
1 dl kolsyrat vatten
salt
olja att steka i

Ha upp köttfärsen i en skål. Skala och finriv lök och vitlök och blanda i det. Ha i paprikapulverna, bikarbonat, vatten och salt. Blanda väl. Täck bunken och låt stå i kylen, gärna över natten.

Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till ca 25 avlånga biffar. Stek i olja tills de är genomstekta.

Servera med ajvarsås, grönsaker, ugnsbakad potatis och bröd.

En enkel middag som du snabbt slänger ihop med köttfärsen fått stå ett dygn i kylen.

 

16
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
valentines day board, alla hjärtans dag bricka, fruktfat, våfflor

Nästa inlägg

Alla hjärtans dag- bricka ❤️

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x