Sockerkaka med blodapelsin. Alltså hur gott blev inte det här!?
På mataffären var det extrapris på blodapelsiner. Så jag tänkte, varför inte smaksätta en sockerkaka med lite härlig blodapelsin?
Jag plockade fram mormors recept på sockerkaka, den blir alltid bra. Och det fina med det receptet är att det är 1 dl vätska i den. Vilket gör att du har all möjlighet i världen att smaksätta den med något gott. Typ blodapelsin!
Visst är det något vackert över en helt vanlig sockerkaka? Utan massa krusiduller? Och så gott till en kopp kaffe!
Här gör våren framsteg. Igår regnade den sista snön bort. Och en hel del is. Så skönt att vägarna tinar fram!
I morgon har visst barnen studiedag. Hade helt missat det och var helt fullbokad med jobb i veckan. Men som tur var kunde Sebastian vara hemma och fixa markservicen. Även om Axel planerar att dra till stan och spela fotboll så snart han vaknar..
Grundreceptet är som sagt min mormor Åsas. Bakad fler gånger än man kan tänka sig. Det är en sockerkaka på 3 ägg, 3 dl socker och 3 dl mjöl. Lätt som en plätt att komma ihåg tycker jag!
Sockerkaka med blodapelsin:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
saft (1 dl) och skal från 1 blodapelsin
1 nypa salt
smör och ströbröd till formen
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vanilj. Smält smöret, riv i skalet och pressa saften ur blodapelsinen. Varva mjöl och vätska ner i äggsmeten och vänd om tills allt blandats ordentligt.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i 180°C i cirka 40 minuter.
Det enkla är ofta det godaste…
Varmluft eller över- och undervärme? För här ska bakas 😉
Nästan alla dina recept finns redan på nätet! Kan du inte komma med lite nya recept?!