Coleslaw med rödkål

coleslaw-2

Högsommaren är här i full blom och vad passar bättre att ha på lut i kylen än en omgång coleslaw?
Perfekt att servera till hamburgare, korv, grönsaksbiffar eller som tillbehör när du grillar.

Jag tycker coleslaw blir allra godast att göra på färsk vitkål eller spetskål och så byter jag gärna ut en del vitkål mot rödkål. Färgen blir helt fantastisk.
En viktig sak att smaksätta med är dijonsenap, lite syra från sitron och så en rejäl dos färsk persilja.

coleslaw

Här rullar sommarlovet och semestern på. Igår hade vi riktigt pangväder och tillbringade dagen ute på Östra holmen utanför Västerås. Så mysigt med en båttur ut, hopp från hopptorn, sola på klippor, äta matsäck och bara ha en härlig semesterdag. Ett stort plus är att man får ha med hunden!

Coleslaw är fint att ha i kylen. På sommaren handlar allt om att snabbt kunna plocka fram mat till hungriga magar.

Så här gör jag.

Coleslaw med rödkål:

ca 3 dl vitkål (färsk eller spetskål)
ca 3 dl rödkål
1/2 dl färsk persilja
2 msk majonnäs
1 dl turkisk yoghurt/gräddfil
1 tsk dijonsenap
ca 1 tsk citronsaft
1 nypa strösocker
örtsalt och svartpeppar

Strimla kål och persilja fint. Blanda majonnäs, yoghurt, dijon, citron, socker, salt och peppar i en bunke. Blanda i den strimlade kålen och persiljan. Blanda om och låt stå i kylen innan servering. Smaka av med mer salt och citron om det behövs.

Annat som är gott att smaksätta coleslaw med är pepparrot. Eller varför inte ha i lite riven morot?

Gott och enkelt.

 

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pistagekakor, småkakor, fika, baka, småkakor

Nästa inlägg

Bondkakor med pistage och citron

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x