När vi närmar oss mitten av augusti så här känner jag en specifik längtan. Och det är en längtan efter äppelgröt.
Ett recept från barndommen som lever kvar och lagas varje sensommar och långt in på hösten.
Vart receptet kommer ifrån vet vi intre riktigt. Men det har hängt med länge. På bilden här ovan ser ni mamma Ylvas klassiska recept på äppelgröt. Så som det alltid lagats och ätits i mitt föräldrahem.
Men självklart måste man testa nya varianter också. Därför gjorde jag äppelgröt på havreris. Gröten blir lite grövre, mer mättande och väldigt god om du frågar mig!
En annan variant på äppelgröt är på steel cut oats. Här har jag dessutom tillagat gröten i min crock pot. Väldigt smidigt och så gott!
Nu går jag varje dag en liten sväng förbi de överfulla äppelträden och spanar om något äpple börjar bli moget. För när väl vår trädgård försörjer oss på äpplen blir det många omgångar äppelgröt kokade.
Gott till frukost, en lättare lunch, mellanmål och kvällsmål.
Barndom, tonårstid och vuxenliv i en rund liten skål med iskall mjölk.