Men vilken vinter det blev här! På mindre än ett dygn kom det säkert 2 1/2 decimeter snö och hela världen är verkligen vit. Så här såg det ut i vår trädgård igår, tur nog för fotografen så ska hon stanna hela dagen idag, för hennes bil var galet igen snöad igår!
Jag hoppas att tid och ork kommer finnas i helgen till julgodisbak, jag har ju gjort lite godis tidigare i december, men alltihopa gav jag ju bort! Den här otroligt goda wienernougaten kommer jag verkligen, utan att ens tveka en sekund, göra till jul.
Jag brukar göra en egen form av aluminiumfolie att hälla chokladmassan i, då får jag en form som passar perfekt till den mängd choklad jag valt att göra. Ett litet tips på vägen sådär.
Jag hade inte ritkigt hela mängden mandelspån hemma, men det gick finfint ändå som ni ser! Vilken slags choklad man väljer att ha i, ja det är en smaksak. Själv föredrar jag inte allt för mörk choklad så jag använde en som hade ca 40 % kakaohalt.
Till ca 40 små bitar wienernougat behöver du:
500 g nougat
300 g choklad
200 g mandelspån
Rosta först mandelspånen i en torr och het panna, låt som svalna helt.
Smält nougaten i vattenbad, finhacka chokladen och rör ned den i smälta nougaten. Blanda väl tills allt blir en blank och slät smet. Vänd sist i de rostade mandelspånen.
Klä en form, eller gör en form av aluminiumfolie och häll i nougatmassan. Ställ svalt att stelna, skär sedan i små rutor.
Receptet ovan finner ni även i veckans bok julgodis, som kommer ut i dag tillsammans med Aftonbladet!
Vilket är ditt favoritjulgodis?
Det där såg mumsigt ut och jag tror absolut att jag ska testa det!
Visst är det gott! Gjorde själv wienernougat i helgen, mumma!
wienernougat rockar röv!!!!! : )
men himmel vad matsugen man blir av din blogg! otroligt inspirerande!!
Mums, vad mycket gott du tipsar om! 🙂
Synd att man inte får tag på dina fina böcker här i Finland! Till all lycka har jag ju syrran i Sverige så jag får tvinga henne att köpa dom åt mig! 😉
Ett recept jag absolut kommer använda innan jul själv:) Men jag måste säga att min favorit till jul är knäcken! Med hackad mandel i är knäck det godaste som finns tror jag!:)
Favoritjulgodiset måste nog vara Rocky Road!
Va mycket snö ni har fått, här har det fallit några enstaka flingor bara, trist….
Jag har alltid älskar vitchokladtryffel med lime!
Mvh Vivi
Gjorde också det här receptet, men det gick inte att skära dem fint, de gick sönder!
Vad är fel?
Köpte din bok med Aftonbladet igår. Fick smuggla in den i bokhyllan. Mannen tycker nämligen att det är lite onödigt… Hmm
Wow, vilket bra recept! Det ska jag skriva ner och göra nästa år när jag är hemma igen =)
Din blogg är så mysig, keep it up!
Hur stor form ska man ha ungefär?
Okej! Här kommer jag bosätta mig när jul närmar sig!
Finns de något mysigare än att baka julgodis, dricka lite glögg, se hur snön lägger sig vit och lyssna på julmusik?
After I originally commented I appear to have clicked on the
-Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each
time a comment is added I get 4 emails with the exact same comment.
There has to be a means you can remove me from that service?
Appreciate it!
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]check beneath, are some entirely unrelated websites to ours, nonetheless, they are most trustworthy sources that we use[…]
… [Trackback]
[…] There you will find 81199 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2009/12/wienernougat/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]Every the moment in a although we opt for blogs that we study. Listed beneath are the newest web sites that we opt for […]
… [Trackback]
[…] There you will find 42811 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2009/12/wienernougat/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 93578 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2009/12/wienernougat/ […]
Title
[…]just beneath, are various totally not associated sites to ours, having said that, they may be certainly really worth going over[…]