Runt husknuten växer det en stor planta med björnbär som så smått börjar mogna. Om jag nu inte lyckas äta upp dessa innan helgen kommer, har jag tänkt att göra något smarrigt med dom. De färska är helt klart så mycket godare än de frysta, så det är bäst att passa på när de finns i trädgården!
Eftersom de är så goda vill jag inte göra allt för mycket med dom, kanske bara servera till hemgjord vaniljglass.
Eller har du något bra recept där man använder björnbär?
Kan rekommendera varm björnbärssylt till vaniljglass. Det är helt klart det bästa. Eller björnbärsmuffins, björnbärsmilkshake. Hemmagjord björnbärsglass kanske? Men det förstnämnda är min favorit sedan barnsben.
Björnbär i rom!
Det blir både efterrätt och likör! Kanske de skulle vara något att pröva? Vet att rom brukar falla vissa i familjen i smaken 🙂 Receptet finns på Allt om mat´s hemsida.
Kram
Jag kan tycka att det enklaste oftast är godast och hade valt att servera dem med lite krämig vaniljglass och smulade degistivekex.
http://www.helenaljunggren.com
Det finns ett supergott! 😀
Hallonpannacotta under björnbärskaramell (hittar inte på nätet och har receptet hemma, men hör av dig om du vill ha det)
Och sen är det jätte gott med cheececake med björnbär.
Mums med björnbär 🙂
Varför inte bara göra cupcakes med krämig vaniljfrosting, och sedan dekorera med de små ljuvliga bären? Dom är ju faktiskt väldigt fina också.
MVH,
Kajsa
Kan inte du skriva mer om eran nya familjemedlem? Vilken kennel han kommer ifrån, föräldrar och liknande :)?
Tack för massor av smarriga recept!
Min morfar gör alltid björnbärsparfait när vi kommer på besök, något godare finns ju knappast en härlig sensommardag!
Säger som ovan Björnbärsparfait är något av det godaste
Det var jag här ovan…=)
Jag har gjort en paj som blev himla god. Finns på <a href="http://www.saltpeppar.se/blog/?p=745">Salt & Peppar</a>.
perfekt till smoothies…
vaniljyoughurt,banan ,björnbär(frysta) och lite honung …smaskens…