När det finns hel, svensk kyckling till extrapris brukar jag passa på att fylla frysen med ett par. Perfekt att ha hemma och köra hel i ugn, på grillen eller min nya favorit: i crock pot!
Kycklingen tillagades i massor av timmar på en bädd av rotsaker som sen blev till världens godaste mos! Det blev sådär gott att det är omöjligt att sluta äta ni vet. Kycklingen blev mör och fin, inte så att den föll isär som när man gör pulled chicken, men inte heller för torr. Och är du en sådan att du gillar buljong, var så god! Hela crock potten blev full med helt otroligt god kycklingbuljong.
Självklart kan du göra hel kyckling i ugnen i stället. Jag skulle köra den i typ en lergryta eller gryta med lock.
Hel kyckling i crock pot:
1 hel kyckling på drygt 1 kg
2 sötpotatisar
4 morötter
3 selleristjälkar
10 cm purjolök
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tsk ekologisk lantbuljong Reene Voltaires är en storfavorit här hemma
1 1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
Tvätta och tärna potatis och morötter. Skär selleri och purjolök i rejäla bitar. Skala och skär lök och vitlök i stora bitar.
Lägg allt i botten på crock potten eller i din gryta. Ta lite av rotfrukterna och fyll kycklingen med. Lägg kycklingen ovanpå alla rotfrukter. Slå över vattnet. Krydda med lantbuljong, salt och svartpeppar.
Jag körde kycklingen på låg värme i cirka 5 timmar (jag brukar kolla efter 4 timmar hur det verkar.).
I ugnen brukar jag räkna 1 timme/kilo.
Tag ur kycklingen och låt den vila på en skärbräda. Tag upp alla rotfrukter och mixa till ett mos med en stavmixer. Späd med lite av buljongen du har i grytan. Klicka i lite smör i moset och smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.
Middagen är serverad!
What’s up, just wanted to tell you, I enjoyed this blog post.
It was funny. Keep on posting!
I think that is among the such a lot significant info for me.
And i’m happy reading your article. However wanna remark
on few basic issues, The site taste is perfect, the articles is in reality
nice : D. Excellent task, cheers
I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this
website yourself or did you hire someone to do it for
you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to
find out where u got this from. cheers
l1U8T6 Say, you got a nice post.Really looking forward to read more. Fantastic.
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2014/03/hel-kyckling-i-crock-pot/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2014/03/hel-kyckling-i-crock-pot/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2014/03/hel-kyckling-i-crock-pot/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]one of our guests not long ago suggested the following website[…]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2014/03/hel-kyckling-i-crock-pot/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2014/03/hel-kyckling-i-crock-pot/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2014/03/hel-kyckling-i-crock-pot/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2014/03/hel-kyckling-i-crock-pot/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]Every when in a although we pick out blogs that we study. Listed beneath are the latest websites that we decide on […]
Länken till lantbuljongen funkar inte.
Ska prova detta till imorgon till middag. 🙂
Tack för receptet-det smakade. Resterna blev tillsammans med buljongen en väldigt god grönsaks och kycklingsoppa. Tillsatte bara lite röda linser och timjan.
Men så fiffigt att göra så med buljongen, det måste jag komma ihåg tills nästa gång!
Hej,
Har precis köpt en Crock Pot och börjat pröva mig fram i att laga mat i den. Jag tyckte ditt recept på kyckling verkade gott men fick det inte riktigt att fungera. Funderar på vad jag kan ha gjort för fel?
Hittade ingen kyckling på 1 kg utan fick tag på en ekologisk från Reko på 1,6 kg. Använde mig därför bara av en sötpotatis för att få plats, och tog lite drygt 2 dl vatten (kanske detta var felet jag gjorde? tog för mycket vatten?) och körde på lägsta värme i 8 timmar. När jag kollade på fågeln var den fortfarande väldigt rosa, så jag fick köra den längre och landade till slut på drygt 11 timmar innan jag stängde av. Bara vissa delar av kycklingen var vit, medan andra delar fortfarande var mörkare i köttet. Och så klart var det snarare pulled pork som var tillagat (allt föll isär) än en fast fågel som du verkar ha lyckats med. Har sparat undan köttet nu och undrar om jag vågar äta det i morgon trots att den inte är helt vit.
Skulle jag ha kört på högre värme (har två lägen på min gryta), använt mindre vatten? Kanske kan du inte svara men jag gör ett försök, för jag skulle gärna vilja lyckas med receptet.
Mvh
Carina
Provade att göra detta recept idag, blev inte alls som jag tänkt. Smakerna passade inte vår familj. Men smaken är ju som baken 🙂
Ska man göra moset av lökarna och sellerin också???
Ja det har också blivit helt mjukt och ger supergod smak!
Körde kycklingen i ca 5 timmar, men jag tyckte köttet typ blev lite ”mjöligt”
Annars kanongott
Jättegott! Men fem timmar var på tok för kort i min slow cooker som blev väldigt full av rotfrukten som skulle med. Jag la til 2-3 timmar. Men gott var det och härligt med allt i ett. Tack!
Hej., vi gjorde precis som du skrev och vi köper ekologiskt och att djuren har ett bra liv..ser ju nu i efterhand att någon fick lägga på flera timmar i slow coocker,,, vår mat blev katastrof, för kort tid ,kommer kolla mer säkra recept hädanefter….