Glass kan ju vara en av de bästa uppfinningarna som gjorts! Efter en lång och varm dag på stranden, när man äntligen slagit ner rumpan i en av fåtöljerna på altanen i eftermiddagssolen. Då är det bra fint med glass.
Allra bäst är det ju när man kan äta glass med nästan gott samvete, när man faktiskt, på ett vis kan se det som ett slags mellanmål. Och inte få dåligt samvete efter man vräkt i sig en hel skål.
Precis så var det faktiskt med den här glassen. Helt utan glassmaskin görs den, utan flera timmar i frysen och faktiskt utan tillsatt socker också. Allt som behövs är turkisk yoghurt, lite grädde, frysta bär, lite vaniljpulver och en matberedare. 1, 2, 3 så är glassen klar att avnjutas!
Jag tog av det som fanns hemma i kyl och frys, och höftade lite här och där. Självklart kan man ta av de frukter och bär man gillar bäst eller råkar ha hemma för tillfället, men så här gjorde jag..
Frozen yogurt med bär:
ca 150 g fryst mango i tärningar
3 dl turkisk yoghurt
1 knivsudd äkta vaniljpulver
1 dl vispad grädde
200 g frysta hallon
Mixa mangon helt slät i matberedaren, ha i yoghurt, vaniljpulver och den redan vispade grädden. Mixa till en slät kräm. Ha i de frysta hallonen och pulsera snabbt 3-4 gånger. Hallonen skall bara krossas lätt, inte mixas helt. Blanda om glassmeten med hjälp av en sked. Räcker till 2-4 portioner beroende på hur sugen du är..
Vi råkade visst dela på en hel omgång, men så är jag faktiskt höggravid, då får man spåra ur lite ibland!
Vilken är din favoritglass?
bild:Linnéa Seidel
Det där lät gott! Men nenar du 1 dl visoad grädde eller 1 dl vispgrädde? Det är ju ganska stor skillnad 🙂
Hej Jessica,
Ja visst är det skillnad. Men jag menar som det står i receptet. 1 dl vispad grädde ☺️
En mycket fräsch och god glass du gjort. Kram!
Vilka härliga recept du har på din blogg!
o0jO2d You get mentioned really interesting information! ps good website. |very fascinating information!. |Glad My spouse and i noticed this kind of on yahoo. |
Thanks a lot for the blog post.Really looking forward to read more.
I think this is a real great blog.Much thanks again. Great.
Major thankies for the blog post.Thanks Again. Really Great.
Im obliged for the article. Great.
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2014/07/frozen-yogurt/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2014/07/frozen-yogurt/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]Every once in a even though we decide on blogs that we read. Listed below are the latest websites that we pick out […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2014/07/frozen-yogurt/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2014/07/frozen-yogurt/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 94672 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2014/07/frozen-yogurt/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nonetheless definitely really worth taking a search, whoa did one particular understand about Mid East has got additional problerms too […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2014/07/frozen-yogurt/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 24360 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2014/07/frozen-yogurt/ […]
Title
[…]usually posts some really intriguing stuff like this. If you are new to this site[…]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2014/07/frozen-yogurt/ […]