Som vanligt när jag lägger upp recept om fisk här på bloggen måste jag skriva att vi är fruktansvärt dåliga på att äta fisk. Det blir liksom inte riktigt av. Vilket verkligen är synd, för det kan ju vara så gott!
Men idag åkte fiskpaketet fram ur frysen och färskpotatisen släpades fram ur skafferiets mörka vrå. Faktiskt var det premiär för min del när det kommer till färskpotatis, jag kan inte påstå att jag är någon potatisfantast. Men färskpotatis, ja det är en helt annan femma!
Ser ni dom tjusiga rädisorna? Dom är alldeles nyskördade från mitt eget grönsaksland! Mums!
Försommarfisk:
400 g sejfilé eller annan vit fisk
2 dl vatten (eller lite vitt vin)
salt & peppar
1 citron
dill
gräslök
Lägg fisken i en ugnsfast form och slå över vattnet. Krydda med salt, peppar, saft från 1/2 citron, hackad dill och gräslök (spar lite och strö det över fisken innan servering).
Täck formen med folie och ställ in i ugnen i ca 15 minuter i 175 grader.
Tag ur fisken och strö över dill och gräslök.
Kall dressing:
2 dl gräddfil
citron
dill
gräslök
ett par droppar god olivolja
salt & peppar
Pressa ur sista halvan citron över gräddfilen, krydda med finhackad dill, gräslök, salt och peppar. Avsluta med att ringla lite god olja över och rör om.
Servera kokt färskpotatis och goda grönsaker till! Gillar du fisk, eller äter du hellre något annat?
Mmm gott var det. O jag är inte ens hungrig igen.. inte än.
Åh du är jue bara för go! jag sitter precis och funderar vad jag ska göra av min fisk som jag ska tillaga imorgon, samtidigt som jag vet att potatisen i skafferiet borde användas, nypotatis dessutom! haha jag håller Helt med dig när det gäller potatisen också .. lite skrämmande de där hur jag tänkte och vad du skrivit på din blogg .. tack för tipset!! och Ja, jag Älskar fisk, spec Röding 🙂 .. mums .. kram!
Det där såg gott ut och vad lyxigt med egenodlade rädisor! Jag lagar faktiskt ofta fisk, det går så fort och det är det mé!
Fisk är jättegott men det ska ätas färskt, inte rått men det ska köpas från fiskbilen inte i affären och absolut inte fryst om inte i nödfall, det är sådan otrolig skillnad på smaken! 🙂 Äter nog fisk några gånger i veckan, när man väl börjat kan man inte sluta, det är ju så gott! 😀
http://www.lantmys.blogg.se
Ser gott och fräscht ut. Helt klart imponerad av rädisorna! Mina fingrar är nog inte så gröna… jag hoppas på mina vaxbönor i år annars får det räcka med kryddträdgård för min del. 😉
Hej !
Jag sökte på cold drinks hink på google och hamnade hos dig ! Då såg jag en bild på en massa baljor med kylda drycker i. Vart kommer bilden ifrån ? Vill jättegärna ha dessa baljor !!!
Snälla, om du vet så kan du väl maila mig eller gå in på min blogg och svara ?
Du har en jättehärlig blogg som jag kommer att besöka fler gånger !
Kram Anna
Åh vilket härlig och enkelt recept!
Från att tidigare inte alls gillat fisk (skade från barndomens skolmatsalar troligen) älskar jag fisk i alla dess former. Nåja, med undantag för Ål som jag hitills haft svårt för.
Fisk är både smalt, nyttigt och gott och svårt att misslyckas med om man bara ger f_n i att köra dem snustorra i ugnen – termometern är din bästa vän här.
mummms.. fin sida du har.. den ska jag följa..kram
Är så gott med grönsaker som man odlat fram själv.
Vore kul att se bilder på hur ditt land ser ut!
I min blogg finns bilder på hur mitt ser ut =)
Tack för en bra blogg, den är så inspirerande!!
åh vad gott det där såg ut! =)