Paprika


Nu är det inte långt kvar. Internetleverantören har lovat oss att vi skall kunna nytja internet på onsdag och vi får hålla tummarna för att de stämmer. Man blir smått galen när man inte har tillgång till datorn hemma.
Inte för att det kommer finnas speciellt mycket tid över denna vecka. Ett rum skall tapetseras klart till helgen då det blir kalas för hela slanten. Sebastian fyller 25, så jag lovar att bjuda på en hel del smaskiga recept efter långhelgen. Håll även utkik efter tävlingar med finfina priser här framöver!

Förra veckan åt fyllda paprikor. Att de var en populär maträtt på 70-talet kan jag tro för de är både smaskiga att äta och lätta att göra. Jag pillade i lite fetaost för att få lite extra smak!

Fyllda paprikor:

4 medelstora paprikor
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 liten burk majs
färsk oregano
salt & peppar
2 dl riven ost
fetaost

Finhacka lök och vitlök, fräs med nötfärsen. Slå på de krossade tomaterna och majsburken. Smaksätt med oregano, salt och peppar.  Låt detta puttra på medelhög värme. Skär undertiden av toppen på paprikorna och rensa ur fröna. Ställ ut på i en ugnsfast form. Fyll paprikorna med färsblandningen, tryck i fetaost och toppa med riven ost. In i ugnen i ca 175 grader i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
15 år sedan

Åh, på tal om födelsedagar: Jag vill så gärna ordna någon liten tillställning för världens bästa sambo som fyller på onsdag. Har dock varit sängliggande en period och tänkte mig något enkelt småplock-aktigt. Tänkte höra om du har några tips, du som är lite mer expert :).

Kram!

Jennie
15 år sedan

Mums så gott det såg ut 🙂

Anna
15 år sedan

riktigt gott såg det där ut 😀 Jag tycker du tar så underbara bilder på allt… det blir ju jätteroligt att titta! 😀

åsa - hello sugar!
15 år sedan

ja fyllda paprikor är ju så gott. mums! och jag håller med Anna, du är ju så duktig på att fota! 🙂

Helen
15 år sedan

Det såg super gott och lätt ut.

Sari
15 år sedan

Fylld paprika e´sååååå gott…jag brukar göra de på grön paprika

Emma
15 år sedan

jag är inte mycket för paprika, men det där ser gott ut.

A.T
A.T
15 år sedan

Åh, det där ser så himla gott ut, ska testa och göra de fast vegetariska.

I Nadjas kök
15 år sedan

Så gott det ser ut! Fyllda paprikor är så mumsigt.

Ha en fin valborg,

Nadja

Lena
15 år sedan

Det såg smaskigt ut. Jag tror det får bli lite 70-tals mat till helgen.

Ha en trevlig Valborg. 🙂

Mia
Mia
15 år sedan

Hej! Tack för inbjudan! Vi kommer gärna på festen. Nu har vi kommit hem till sala. Vi slår en pling lite senare! kram Mia och Nisse

Fias kastruller
15 år sedan

Paprika som tillagas i ugnen blir så söt och god så jag kan tänka mig att detta blev gott! Trevlig Valborg!

Madde
15 år sedan

Det här måste jag testa…..Ser jättegott ut=)

Tack för en trevlig blogg.

Madde

Therése
15 år sedan

Sådana har jag gjort – gott, gott! Himla söt och bra blogg, behöver ju lite inspiration ibland.

Danielle
15 år sedan

Jag ska testa detta receptet i helgen, det ser jättegott ut!

frida ,läs om mode ,tips ,skönhet och min vardag
15 år sedan

åå de gjorde vi på hemkusnkapen och dem är så goda .

Kikafika
14 år sedan

Ohh guud! Det är så grymt gott! Riktigt läskar sig i munnen nu!:)

Nästa inlägg

Chocolate & Vanilla Cheesecake

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x