Idag har jag pysslat ihop ett par marsipankycklingar. Dessa kycklingar och kycklingbebisar ska få pryda varsin tårta/kaka nu i påsk. Ja jag vet att kycklingen redan är en bebis eller ett barn. Men i min värld, som vi nu är i kan kycklingar få små barn och de kallas kycklingbebisar. En del bebisar är yngre än de andra, därför har dom fortfarande napp.
Här finns fantasi så det räcker och blir över som ni förstår.
Det är verkligen inte svårt att göra dessa sötingar. Allt du behöver är:
marsipan
gul karamellfärg
tygbitar till shalett
näbbmaterial
ett sugrör
Till två lite större kycklingar och åtta modell mindre gick det åt ca 250 g marsipan.
Färga först marsipanen gul. Forma sedan bollar som blir kroppen, huvudet skall vara lite mindre. Vingarna fixar du lätt genom att göra en bit marsipan konformad, tryck till med tummen på det bredaste stället och vips har du en vinge!
Klipp ut trekanter från en tygbit och fäst runt kycklingens huvud. Näbbarna har jag skurit till av apelsinskal, men det går självklart bra att använda orenge marsipan istället.
Ögonen gör du genom att trycka ena änden av ett sugrör bakåt och nedåt där du vill att ögat skall vara.
Bild: Linnéas Skafferi
å så söta!
Klart får du receptet på min sillröra – vi tar det när ni kommer hem i morgon. Nu ska jag sätta in påskskinkan i ugnen…:) Vi syns i morgon
kram mamman
Söta!
Naaw, vilka söta! Sugen på att se tårtorna/bakelserna senare!
Men ack vilka söta ! 🙂
Ska bli roligt att få se tårtorna, för det hoppas jag att vi får 😉
Men så söööööta. kram kram
Oj vad söta :=)
Jätte gulliga!
Kram
de blev verkligen jättesöta!!
vilka gulliga!! 🙂
Så söta!!!
Man måste ju ha barnasinnet kvar! Det skapar väl den bäste kocken!
Glad påsk!
Mariette
ååh vad smart! Jag satt och försökte göra små kycklingar förut utan resultat så det blev ägg istället men det är inte alls lika roligt, det blir till att göra kycklingar efter din modell nu då. 😀
guud vad söta!
Guuud vilka söta! 😀
Klart att det finns kycklingbebisar…. =)
De blev verkligen jättesöta!!
Glad påsk!!
hejsan!
du har en super trevlig blogg med många tips som ser väldigt gött ut:)
värt o prova en del kanske.
Glad påsk//lina
Glad påsk!
Vilka fina kycklingar och vilken fin blogg! Jag hittade hit via Ett Lingon och kommer gärna tillbaka:)
Jag har också gjort marsipankycklingar, men gick efter instruktionen i senaste Mersmak från Coop – det var jättekul att pyssla lite! Och gott att äta sedan;)
Så söta! Glad Påsk Linnea! 🙂
åh hjälp vilka söta!!! Glad Påsk Linnea, hoppas allt är bra!
Du är duktig du! Från hjärtat menat!
Nej va söta, jag önskar att jag var så pysslig =)
/Lina
Nej va söta, jag önskar att jag var så pysslig =)
/Lina
Vilka fantastiska kycklingar. Mina blev mer lika badankor…
Deppar fröken Dill
så söta 🙂
dom där var ju så söta 🙂
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/ka-kaa-ka-kaaa-ka-ka-ka-kaaaa/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/ka-kaa-ka-kaaa-ka-ka-ka-kaaaa/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/ka-kaa-ka-kaaa-ka-ka-ka-kaaaa/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/ka-kaa-ka-kaaa-ka-ka-ka-kaaaa/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/ka-kaa-ka-kaaa-ka-ka-ka-kaaaa/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]the time to read or check out the subject material or web pages we have linked to below the[…]
xcmwnv54ec8tnv5cev5jfdcnv5
[…]just beneath, are many totally not associated sites to ours, nonetheless, they may be certainly really worth going over[…]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/ka-kaa-ka-kaaa-ka-ka-ka-kaaaa/ […]