Föredrar du vanlig löksill, dillsill, senapssill eller kanske är det tomatsillen som du allra helst ser står på bordet nu i påsk? Eller är du en av de som inte allls gillar denna fisk? För jag tror att det är med sill som med surströmming. Antingen tycker man verkligen om det eller så står man inte ens ut med tanken på att äta det.
Jag själv tycker bäst om sillinläggningar i stil med skärgårdssillen. Min kära mor gör en helt otroligt god sillröra som är fantastiskt smaskig att ha på hårtbröd. En jul tror jag att vi hann äta upp all sillröra dagen innan julafton, så vi fick klara oss utan den på julbordet. Om ni har tur kanske hon har lust att dela med sig av receptet!
Senare kommer jag blogga om ett makalöst gott recept, innehållandes just sill.
Som sagt, vilken sill föredrar du?
produktbilder från abba.se
jag föredrar skärgårdsillen, och mamma & mormors egna inlagda sill! Mums! Den ska jag få äta i helgen! Glad påsk 😉
senap, skärgård, tomat, matjesill… jag kan inte bestämma mig… 🙂
Hellst äter jag ingen sill över huvud taget, men måste jag ta en bit så blir det skärgårdssill. ^^
Jag älskar sill, i de flesta former! Dock inte senapssillen, men någon bit ska finnas för sakens skull. Den godaste sillen jag vet är glasmästarsill som jag brukar lägga in på julen (receptet finns på min blogg eller i rutiga kokboken). Annars är löksill, skärgårdssill m.fl. också favoriter!
jag har alltid tyckt om sill. som liten förvånade jag alla. 🙂
jag föredrar faktiskt den klassiska vanliga inlagda sillen!
Nej usch, jag har aldrig kunnat äta sill! Det går verkligen inte, och som du sa är det detsamma med surströmming – det går inte det heller. Så jag får alltid nånting annat att äta på påskbordet/julbordet/midsommarafton, skiljer från år till år vad det blir. ^^
nej, ingen sill för mej heller!
skärgårdssill är klart godast, kan äta en hel burk helt själv =)
Den enda sill jag äter är löksill, i liten mängd.
Dom andra har jag inte vågat prova.
Hejsan! Jag har frågat flera stycken men ingen har svarat så nu provar jag med dig. VART får man till fina ramar runt bilderna man lägger in på sin blogg? Din blogg är gourgeous, by the way!
/Anna
Jag äter helst senapssill, det är min absoluta favorit! 🙂
Ingen sill till mig, tack. När alla har sill att smaska på, så äter jag lite lax. 🙂
jag gillar inte sill idag, men älskade det som liten!(:
Jag älskar både surströmming och sill. Bland sillsorterna väljer jag gärna skärgårds eller senaps. Eller varianten med mild kryddning. Gärna på hård- eller tunnbröd med ägg (och ibland lyxar jag till det med creme fraiche, rödlök och tomat också). Smaskens 🙂
Glad påsk! Kram, Sofie
Jag bara måste kommentera nu… har följt din blogg ett tag.. Jag bara älskar din layout! Sjukt snygg! Härligt blandning och variation på inläggen också! Tummen upp!
Jag tycker om sill men av de man köper tycker jag Skärgårds sill är godast. Annars gravar jag strömming och lägger i Vitlöks sås…mmmm…så gott!
Glad påsk!
Från att tidigare inte ätit sill i någon som helst form har jag nu blivit något av en sillälskare. Jag har inte hunnit med att prova alla olika inläggningar men har ännu inte sprungit på någon jag inte gillat. Fransk löksill, senapssill och en sill med ingefära jag åt på julbordet sist hör nog ändå till favoriterna.
Jag gillar doften av sill (!) men klarar inte av att äta det.
mm sill.. nästan alla sillar är goda tycker jag! 🙂
Tyvärr äter jag inte sill, men jag har bjudit på det nu i två dagar så jag har lite koll på vad andra gillar, haha! Abbas Midsommmarsill var populär, samt senapssillen som är rätt vanlig vad jag vet. Sen har Riderheims en limesill och sen sill vou plaint (eller något sånt) med chili i som är populär – haha!
Bjuder gärna på ett enkelt gott sillrecept med senapssill som bas.
Blanda samman en liten burk senapssill, en hackad rödlök, 2 dl creme fraiche, ett till två hackade ägg, lite dill och svartpeppar. Jättegod och snabbfixad!
Jag äter endast den inlagda sillen.. Gillar ingen annan.. 😛
Jag tycker om senaps sill och den vanliga bäst 🙂 Glad påsk
senapssill, ända sedan jag var liten(:
senaps är godast =)
/Lina
Åhhh jag älskar de flesta, men de godaste är nog senaps, skärgårds och vitlöks! Alla med snna goda såser till är min smak! 🙂
oNvvJ1 Enjoyed every bit of your article.Really looking forward to read more. Cool.
84QrzG Muchos Gracias for your blog article.Thanks Again. Fantastic.
Normally I do not learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, very great post.
Very good info. Lucky me I found your blog by chance (stumbleupon). I ave book-marked it for later!
Im grateful for the blog post.Much thanks again.
The Silent Shard This tends to probably be really valuable for many within your work opportunities I intend to don at only with my blog but
wow, awesome post.Really looking forward to read more. Great.
… [Trackback]
[…] There you will find 98578 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/sill/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/sill/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]just beneath, are various totally not associated web pages to ours, even so, they are surely really worth going over[…]
… [Trackback]
[…] There you will find 74821 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/sill/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]below youll uncover the link to some web pages that we consider you’ll want to visit[…]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/sill/ […]
Title
[…]always a huge fan of linking to bloggers that I adore but do not get a whole lot of link appreciate from[…]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2009/04/sill/ […]