Av mildas nya smaksatta grädde, rostad vitlök och citrontimjan har jag nu gjort en variant på ett recept. Med stekt kyckling, oliver och körsbärstomater till blev det riktigt gott! För att få en lite mörkare ton i såsen tillsatte jag ett par droppar soya.
Det är ju väldigt enkelt att använda smaksatt grädde/creme fraiche i matlagning när man har lite ont om tid, men frågan är om det inte är värt de där extra minuterna och krydda själv? Vad tycker du?
Till detta serverade vi matvete och kokt broccoli.
Kyckling med timjan & vitlöksås 4 port:
3 kycklingfiléer
1 flaska Milda rostad vitlök & citrontimjan
2 msk grädde
1 skvätt soya
salt & peppar
svarta oliver
körsbärstmater
Börja med att dela kycklingfilén i mindre bitar. Stek sedan kycklingen i en het panna. Slå över den smaksatta grädden, vanlig grädde och lite soya. Salta och peppra. Låt detta koka ihop ett par minuter, lägg i oliver och tomater precis innan servering.
Bild:Linnéas Skafferi
speciellt när vitlök är med i leken så blir det ofta godast om man kryddar med vitlök själv, den blir liksom så syntetisk om man inte gör det. tycker iallafall jag!
ooh detta låter riktigt smarrigt vart till o med sugen på och testa hehe synd att dom inte kommit ut i butik ännu men den som väntar på något gott…
Helt klart krydda själv! Idag har jag tillbringat eftermiddagen i köket med mini-semlor, så ikväll ska jag överraska mina nära & kära med små söta semlor! Tack för en underbar blogg =) //Ida
Först en stort plus till din jätte fina blogg med massor med smarriga recept! Men det är just det att jag skulle jätte järna vilja skapa en egen matblogg med lite recept från hela världen. Och jag undrar om jag får ta bilder och recept från din blogg? Jag förstår om du inte vill men bäst att fråga innan man gör nått, Man kan ju bli anmäld.. Hoppas du svarar för jag väntar spänt 🙂 Kram
Egentligen vill man ju krydda så mycket som möjligt själv för godast och naturligast smak. Men jag fuskar också ibland med lite smaksatt créme fraiche osv. ..
Mmm, ser gott ut!
Kraaam!
Jag tycker om att krydda själv, jag gillar inte att inte veta vad smakerna kommer ifrån, blir mörkrädd när jag tänker på vad det är i alla halvfabrikat. Men självklart är jag lite lat och slänger i lite smaksatta produkter ibland också.
Jo, det är absolut värt att krydda själv om du frågar mig. Men ändå använder jag dessa färdiga smaksättningar ibland, mest för att jag är nyfiken på att testa tror jag!
Ser gott ut. 🙂
detta måste ju prövas 🙂
Blev sjukt sugen på att pröva de här hemma nu!!
ALLTID LIKA ROLIGT O SPÄNNANDE ATT KIKA IN PÅ DIN BLOGG, VAR HAR DU FÅTT DITT STORA MATINTRESSE IFRÅN OCH BLIR DU ALDRIG SUGEN PÅ ATT BLOGGA OM ANNAT ÄN MAT ?????
HA DET GÖTT KRAM DESAJNA !!!!!!!!!!!!!
http://www.viraltrafik.se/?malinstensson
Få fler läsare !
Love, M <3
Det där ska jag ta och testa när tiden är knapp. Det är då det kommer så väl till pass.
Trevlig Helg!
Härlig blogg du har 🙂 Perfekt att kunna gå in på när man vill ha lite extra tips! Själv så tycker jag att det var bra med t ex inlägget om hur man kan laga till fläskkotletter på ett bra sätt, är dålig på att komma på idéer vad gäller det själv 😛
Vilken bra blogg! Verkligen jätte fin design och bra mattips 🙂
Hej Linnéa!
Kycklingen såg himla smaskig ut…
Jag är nog som så att jag helst smaksätter själv, men är inte främmande för att ta till färdigsmaksatta grejor.. som ex grädden du provat… smaksatt créme fraiche kan jag också ta till.. men oftast när tiden och orken är knapp.
Har du förresten något kalasbra recet på seeeeeega maränger?
Jag har experimenterat och experimenterat men får det inte så där seeeeegt och gott som jag vill ha det… tips?
Hälsningar Anne
Hej Linnéa!
Jag måste nog säga att jag aldrig köper smaksatta mejeriprodukter. Främsta skälent är att jag vägrar lightprodukter samt att de altid innehåller saker jag inte vill äta, såsom smakförstärkare och konsistensgivare eller konserveringsmedel.
Tycker det är roligare och godare att krydda själv.
Måste också berömma dig för din blogg. Layout och bilder är verkligen fina!
ojoj vad hungrig jag blev…
Så gott det ser ut! Kanske blir denna maträtten här ikväll! 😀
Mums vad fräscht och gott det här ser ut!
Det där såg ju inte lite gott ut heller! :O 😛
Det där såg ju riktigt mumsigt ut!
Lät väldigt gott det där 🙂
qqCBYx Normally I do not learn article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, very nice post.
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2009/02/kyckling-med-timjan-vitlok/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2009/02/kyckling-med-timjan-vitlok/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]we came across a cool web-site that you simply might take pleasure in. Take a look for those who want[…]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2009/02/kyckling-med-timjan-vitlok/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2009/02/kyckling-med-timjan-vitlok/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2009/02/kyckling-med-timjan-vitlok/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2009/02/kyckling-med-timjan-vitlok/ […]
xcmwnv54ec8tnv5cev5jfdcnv5
[…]we prefer to honor lots of other internet sites around the internet, even though they arent linked to us, by linking to them. Below are some webpages really worth checking out[…]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2009/02/kyckling-med-timjan-vitlok/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2009/02/kyckling-med-timjan-vitlok/ […]
Title
[…]usually posts some incredibly interesting stuff like this. If you’re new to this site[…]
ALLTID LIKA ROLIGT O SPÄNNANDE ATT KIKA IN PÅ DIN BLOGG, VAR HAR DU FÅTT DITT STORA MATINTRESSE IFRÅN OCH BLIR DU ALDRIG SUGEN PÅ ATT BLOGGA OM ANNAT ÄN MAT ?????
HA DET GÖTT KRAM DESAJNA !!!!!!!!!!!!!