Igår avnjöts första omgången med hembakta semlor, jag måste faktiskt säga att de blev bedårande söta! Florsockret som jag pudrade över blev verkligen pricken över i.
De flesta fyllde jag med mandelmassa men då jag vet att alla inte gillar det hade jag vaniljkräm (marsansås) i ett par.
Perfekt att ha till kaffet!
Fyllning till ca 10 mini-semlor:
100 g mandelmassa
urskrapet från vetebullarna
3 msk grädde
2 dl grädde
Börja med att riva mandelmassan, skär sedan med liten kniv loss en trekant från varje bulle. Skrapa försiktigt ur bullen så att fyllningen får plats. Blanda urskrapet med den rivna mandelmassan och grädden. Klicka med hjälp av två teskedar i fyllning i varje bulle. Vispa grädden och spritsa den över bullarna, lägg på "locket" och pudra över florsocker.
Bilder:Linnéas Skafferi
vilken otroligt fin och underbar blogg du har alltså ;'D
Jättesöta!
Såå söta. Perfekt med modell mindre också eftersom det kan bli väl mastigt med en hel stor semla ibland.
gud så mysiga kort! 🙂 ser jätte goda ut!
kram sötnos
Jättefina semlor, skönt med en modell mindre. Själv är jag inte så förtjust i grädde men älsar brödet! Några tips på vad man skulle kunna göra med brödet annat än den klassiska semlan?
Marie
åh, dom ser supergoda ut, lite sugen blir man allt. 🙂
Mmm, tämligen lyckade små temlor 😉
Så himla söta(!), fast själv så e jag inget semla fan 😉
Snygg blogg, btw!
Titta in på min blogg, om du har tid! Thanx på förhand ♥
Vad gulliga och goda de ser ut! Mmhh….
Längtar efter Leilas nya serie som börjar i mars. Hon är så himla gullig och har så mycket gott och härligt för sig.
Kramar från mig
Gud så söta!!! Tror jag ska låna ditt recept och baka några själv!
guud vilka goda selmor du ser ut att göra! (:
Jätte fin blogg!
Du måste ju ha en av de mest underbara bloggar jag någonsin sett 🙂 Har kollat igenom varenda inlägg nu, guud så mycket gott !
Nu har du dock förstört min kväll med alla goda maträtter och sötsaker 😉
Håller med förgående, du är ju så underbar… Du får en att bli sugen på allt. Tack för en super blogg.
Gud så gott det ser ut! 🙂 Och vilken mysig blogg du har!
Vilken mysig blogg! ^^
Hejsan, Du verkar ha en super mysigblogg! här kommer jag garanterat kika in lite mer.
Peace out/ Balettchicken 😉
Mandelmassan är godast 🙂
älskar semlor måste prova att göra egan. kankse till helgen =)
ser otroligt gott ut, måste ta en dag till att fixa ett par semlor jag oxå 🙂
Jag är helt kär, alltså den här bloggen är heeelt underbar! 🙂
Nämen vad söta!
Blev sugen på att baka semlor jag med…
Har haft pajfest här i helgen, två olika sorter fyllda med lemon curd och maräng på toppen, av alla äggvitor som blev över blev det extra maränger på sidan… mums!
Ska nu kopiera ditt recept på minisemlor rakt av och ge mig i kast med det i slutet av cekan tror jag bestämt.
ha det så gott!
Hälsningar Anne
När jag bestämt mig för att inte äta något gott på veckorna så ser jag dessa små smaskiga mumsbitar! åh, så sugen jag blir!! Men får vänta till helgen då man får äta gott igen 😉
jag gillar inte ens semlor, men nu blev jag sjutk sugen på en!
Så sugen jag blir 🙂
Jättefina!!!
Du e veckans blogg! Gud vad fin design!!
Åh vad söta! Vanliga semlor är så stora och mäktiga men dina ser ut att ha en lagom storlek 🙂
Din blogg är kanonmysig! Och bra med ett expertrecept på semlor, har letat som en galning! Hihi
Hej Linnéa!
Vilken mysig blogg du har!!:)
Du är väl utbildad konditor gissar jag? Vart har du utbildat dig? Jag ska söka till en utbildning i Göteborg som börjar i höst, men funderar även på att ta lärlingsvägen. Vi får se hjur det blir..:)
Ååååh så gott med temlor!!!!
Vad mumsigt med semlor! 🙂
Låter super gott…min sambo är har gluten allergi så det blir inte så ofta man gör sådant gott ( hans deg är inte så kul att arbeta med) Men det kanske blir ett semle bak iaf =)
NU står min deg på jäsning, blev otroligt inspirerad av dina bilder.. håller med de andra kommentarerna, mindre är bättre 🙂
Gillar man inte mandelmassa så går det bra med en lite fastare vaniljkräm!
De där såg smaskigt ut 😛
Kanske ska göra en sats med semlor imån 🙂
mums va gott! vilken söt blogg du har med! kram
Åh vilken härlig blogg du har! 🙂 Precis i min smak.
Åh, semlor är så gott!
Vilken fin blogg du har! Jättehärliga färger och bilder, är fotona dina egna? Ska också baka semlor till helgen. Hembakade är helt klart bäst!
/Bekki
Guud så söt blogg =)
Vilken härlig blogg! Och underbara bilder! Här har du en ny läsare 🙂
/ Carin
Mycket fina bilder du får till i din blogg!! =) Goda saker också… Länkade just till din blogg ifrån min. Såg att blogg.se gjorde reklam för den på deras förstasida, så jag kunde ju inte vara sämre. 😉 way to go!!
Vilken helt underbar blogg du har!!!
Hey CupCake!
Helt underbar blogg du har:)
Mums filibabba! O vilken jättefin design du har på bloggen! Spana gärna in min och Lisas dubbelblogg om du vill också! Hare bäst!!
underbar blogg!!!!!!!!!
Tjusiga! De ser superfina ut och goda trots att jag inte gillar mandelmassa!
härlig blogg!
är allergisk mot nötter och mandel och har länge haft äppelmos i mina semlor. men vaniljkräm låter gott och spännande så det får bli det i årets bakning!
länkar även till dig på min blogg 🙂
HEJ SÖTNOS! kolla in min första video-update i bloggen ! ;D good – bad?
mm, så gott! jag bakade semle-bullar i helgen och frös in! nästa helg kommer dom nog fram och görs fina!