För någon vecka sedan gjorde jag lite julmarmelad så där på prov och det blev mycket lyckat.
Detta blir ca 5 dl färdig marmelad, det går utmärkt att dubbla för större sats!
Julmarmelad:
3 stora apelsiner
200 g torkade fikon
1 citron
1 dl vatten
3 dl syltsocker
1 hel kanelstång
Börja med att skala apelsinerna, och skär dem och fikonen i små, små bitar. Dela citronen och pressa ur all saft. Ha i apelsinerna, fikonen, kanelstången, citronsaften och vattnet i en kastrull. Slå i sockret och låt allt koka upp. Detta ska nu koka i ca 10 minuter. Ha upp den varma marmeladen på väl rengjorda burkar och låt den svalna innan du sätter på lock.
Svårare än så är det faktiskt inte att göra sin egen marmelad!
Det lät otroligt gott och juligt! Måste provas!! Och vilken fin bild!
Helt enkelt en supergod marmelad! Tack för att vi fick en burk!! Ps Om du fikar hos mormor idag så bjud dom på lite marmelad!
kram mamman
Vad gott det lät! Härlig bild. Får mig att längta till julafton <3<3
Jag blir så inspirerad av din blogg 🙂
hej
jag halkade in här för ett tag sedan och du har snabbt blivit en favorit! Det här måste jag testa. När du menar syltsocker, går det lika bra med vanligt socker?
hälsn Maria
Mmmm så gott! Tack för dina fina recept 🙂
Vad härligt det låter och ser ut. Det är verkligen julstämning över bilder. Blir nog till att prova =)
Nu har jag provat! Blev jättegott!
Vilken underbar blandning, =)
Själv var jag nyss på afternoon tea och åt blåbär, björnbär, vanilj och kanel mermelad vilken var hur gott som hellst till nybakta scones och earl grey te.
kram.
Hamnade här av en slump, sökte efter nån bra julmarmelad och jag tror bestämt jag ska prova din :), tack så mycket! Jättefin bild också.