Hej fredag!
I går bjöd jag familjen på panerad fisk, men på ett ganska barnvänligt vis. Istället för att panera hela fiskfiléer så delade jag varje filé i 4. Och helt plötsligt åt Axel fisk så det nästan pös ur öronen på honom. Det är inte ofta han tar två portioner, men av detta gjorde han!
Man kan säga att det blev en variant av fiskpinnar, eller fisknuggets kanske. Fast mycket godare.
Till fisken serverade jag ugnsrostad morot och sötpotatis, kokt broccoli och bönor och till det en enkel gurkmajonnäs.
Fiskpinnarna panerade jag i pankoströbröd, jag tycker det både blir godare och vackrare att använda det istället för vanligt ströbröd.
Panerade fiskpinnar/fisknuggets:
6 st fiskfiléer av vit fisk (jag använde rödspätta)
vetemjöl
2 ägg
panksoströbröd
salt
Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Skär sedan varje filé i ca 4 lika stora bitar.
Ha upp mjöl i en skål, uppvispat ägg i en och ströbröd med lite salt i en.
Doppa först fiskbiten i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Upprepa med alla fiskbitar.
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Lägg i fiskbitarna och stek tills de fått fin färg, vänd och stek tills de är helt klara. Jag provade den tjockaste biten i varje omgång innan jag tog ur fiskpinnarna.
Det blev en middag som passade alla i familjen!
Vilken är din bästa vardagsrätt som alla gillar?
Verkar gott. Vad har du i majonnäsen?
[…] än den vanliga fisken i ugn och kycklinggrytan,Istället kan man prova att göra egna fiskpinnar, eller varför inte som idag, egna chicken nuggets. Det tar sin lilla stund att stå och […]
[…] mer ”barnvänlig” mat. Varva de vanliga vardagsrätterna med chicken nuggets, hemgjorda fiskpinnar, hemgjorda köttbullar, kycklingklubbor eller något annat jag vet barnen verkligen […]
[…] mina egna, betydligt nyttigare och godare (tycker iaf jag!) panerade fiskbitar. Ungefär som egna fiskpinnar, fast det är mycket enklare och går fortare. Panerad torskrygg med citronmajonnäs, […]