Happy Nutella day!! Och happy friday!!
Visst är det fint och vakna upp och veta att det är fredag? Och ännu bättre blir det när man inser att det är internationella nutelladagen, så utan att skämmas får man äta hur mycket nutella man vill idag. Fram med burken och stora skeden bara..
Nej, jag tycker faktiskt att ska man fira denna dag kan man göra något vettigt av det hela. Baka något gott. Och enkelt. Med nutella, så klart.
Som de här frasiga smördegshjärtarna fyllda med nutella och färska jordgubbar. Så enkla att göra, ser lite avancerade ut och smakar gudomligt! Godast är de lite halvljumna med en klick riktigt god vaniljglass till.
Och med nästa veckas alla hjärtans dag runt hörnet kan det vara ett bra recept att ha på lut.
Smördegshjärtan med nutella, 6 st:
4 ark fryst smördeg
1 ägg
nutella
färska bär, tex jordgubbar
vaniljglass av god kvalité
Tag fram smördegen och låt den tina i rumstemperatur. Kavla ut arken något med en kavel. Stansa ut tre hjärtan i varje ark så du får tolv stycken hjärtan. Lägg ut sex stycken hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Fukta kanterna med vatten. Ur de sex hjärtan du nu har kvar stansar du med hjälp av en mindre hjärtform ut små hjärtan. Mittendelen, det lilla hjärtat kan du lägga på plåten, grädda och ha som dekoration, eller små munsbitar bara.
Degremsan som blir kvar, det som var runt det lilla hjärtat tar du och lägger på de stora hjärtan du har på plåten.
Knäck ägget i ett glas och vispa ihop. Pensla kanterna på hjärtat med det uppvispade ägget.
Lägg på en klick nutella i mitten av varje hjärta. Grädda i 175°C i cirka 20 minuter.
Pudra florsocker över de nygräddade hjärtbakelserna. Servera färska bär och en kula god vaniljglass till.
Nu önskar jag er alla en riktigt härlig helg!
bild:Linnéa Seidel
Allt min hjärna kan tänka när jag ser dessa bilder: Åååååååååååhh.
[…] ut är smördegshjärtan med nutella och jordgubbar. Så enkelt men livsfarligt […]