ANNONS

Örtkyckling

Helgen har verkligen flygit iväg och det är redan söndagkväll. Idag har det varit underbart höstväder här hemma, så här skulle alla höstdagar vara!
Igår gjorde jag en enkel men mycket smaskig middag. Istället för att göra en dressing till gjorde jag en enkel vinegrette på en del vinäger och tre delar god olivolja. Bladpersilja, basilika och vitlök fick sätta knorr på denna rätt!

Örtkryddad kyckling med pasta 2 pers:

2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
en knippe bladpersilja
färsk basilika
baby morötter
körsbärstomater
svarta oliver
2 port pasta

Skär filéerna diagonalt. Stek dem i en het panna tills de får fin färg på båda sidor och är helt genomvita i köttet.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka örterna. Lägg lite av örtarna åt sidan. Låt resterande örter och vitlök steka med i pannan några minuter på svag värme.
Koka morötterna, de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd när de är klara, dela tomaterna i halvor.
Lägg upp pastan på tallrikarna, ringla över vinegretten, lägg på oliver, tomater, morötter och kyckling.

Vinegrette:

3 delar olivolja
1 del äppelcidervinäger
persilja
basilika
salt & peppar

Blanda samman alla ingredienser och ha över pastan.

Foto: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ylva
16 år sedan

Tack för en trevlig dag! Ha det bra imorgon och kom ihåg: du kommer att lära dig även det här 🙂

kram mamma

bitte
16 år sedan

mums

Jenny - Smultronsaft.se
16 år sedan

Du har så många härliga recept!

Jag har gett dig en utmärkelse i min blogg!

http://www.smultronsaft.se/2008/09/22/bloggning/utmarkelser/

Annies Fotoblogg
16 år sedan

Det ser himmelskt gott ut. Ska nog ta och prova det där receptet någon gång

Nästa inlägg

Lördag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x