Helgen har verkligen flygit iväg och det är redan söndagkväll. Idag har det varit underbart höstväder här hemma, så här skulle alla höstdagar vara!
Igår gjorde jag en enkel men mycket smaskig middag. Istället för att göra en dressing till gjorde jag en enkel vinegrette på en del vinäger och tre delar god olivolja. Bladpersilja, basilika och vitlök fick sätta knorr på denna rätt!
Örtkryddad kyckling med pasta 2 pers:
2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
en knippe bladpersilja
färsk basilika
baby morötter
körsbärstomater
svarta oliver
2 port pasta
Skär filéerna diagonalt. Stek dem i en het panna tills de får fin färg på båda sidor och är helt genomvita i köttet.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka örterna. Lägg lite av örtarna åt sidan. Låt resterande örter och vitlök steka med i pannan några minuter på svag värme.
Koka morötterna, de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd när de är klara, dela tomaterna i halvor.
Lägg upp pastan på tallrikarna, ringla över vinegretten, lägg på oliver, tomater, morötter och kyckling.
Vinegrette:
3 delar olivolja
1 del äppelcidervinäger
persilja
basilika
salt & peppar
Blanda samman alla ingredienser och ha över pastan.
Foto: Linnéas Skafferi
Tack för en trevlig dag! Ha det bra imorgon och kom ihåg: du kommer att lära dig även det här 🙂
kram mamma
mums
Du har så många härliga recept!
Jag har gett dig en utmärkelse i min blogg!
http://www.smultronsaft.se/2008/09/22/bloggning/utmarkelser/
Det ser himmelskt gott ut. Ska nog ta och prova det där receptet någon gång