Pasta 2 port:
1 fp färsk pasta (jag använde ravioli)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk champinjoner (har du färsk svamp, använd det!)
ca 1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
½ grönsaksbuljongtärning
1 paprika
1 burk körsbärstomater
basilika
oregano
salt & peppar
riven parmesan
ev bacon
Stek svampen i en panna, finhacka undertiden rödlök och vitlök. Låt löken fräsa med de sista minuterna så att den blir mjuk. Slå över vin, grädde och buljongtärningen. Detta får koka ihop någon minut, skär paprikan i halvstora bitar.
Smaksätt med basilika, oregano salt och peppar. Rör i den kokta pastan och paprikan. Lägg upp på tallrikar och toppa med halverade körsbärstomater och riven parmesan. Klart!
Enkel torsdagsmat på 15 snabba minuter!
Foto: privat
detta recept läggs till i favoriterna! har allt utom färsk pasat hemma också så… 😉 ja, jag har ätit rätt mycket mörk choklad nu, så jag bröjar bli sugen på hederlig marabou digestive eller marabou nonstop igen 😉
Pastan ser supergod ut och dessutom är bilden väldigt fin. Vet hur svårt det är att få till fina matbilder, ofta är det trickigt med ljus osv.
Ser helt ljuvligt gott ut!!
åh så gott med svamp pastasås! 😀