Vi fortsätter väl med lite påsktema här på Linnéas Skafferi tycker jag. Och nu är det dags för påskgodiset!
Bounty är en av mina favoriter när det kommer till godis. Härlig kokos täckt av mumsig choklad. Men jösses så sött det är. Istället har jag provat att göra en variant helt utan tillsatt socker. Ja, förutom det som är i chokladen då.
Det blev en mumsig munsbit, perfekt att stilla sötsuget med.
Själva kokossmeten i mitten är gjord av kokos, extra krämig kokosmjölk och vanilj. Vill man ha dom ännu sötare kan man tillsätta en liten skvätt honung. Men det är ju en smaksak.
Det är verkligen skillnad på kokosmjölk och kokosmjölk tycker jag. Santa Marias Extra Creamy Coconut Milk tycker jag passar allra bäst till bakning. Annars gillar jag Kung Markattas kokosmjölk eller kokosgrädde, som fungerar fint till matlagning.
Istället för att göra klassiskt runda Bountybollar, så gjorde jag dom lite äggformade istället. Passar ju fint nu till påsk och allt tänkte jag! Vem skulle inte bli glad av ett påskägg fyllt med fina Bountyägg liksom!
Godiset är inte alls svårt att göra och vill man kan man ju så klart smaksätta dom med något annat än vanilj. Även om jag tycker det är godast att göra dom just så.
Bountyägg:
2 dl extra krämig kokosmjölk
ca 3 dl riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver
ca 200 g mörk choklad (minst 70%)
Koka upp kokosmjölken och blanda i vaniljpulvret. Tag kastrullen från värmen och rör i kokosen. Låt allt svalna.
Forma till mindre ägg (eller bollar) och ställ i frysen i minst 30 minuter.
Smält chokladen i vattenbad och doppa Bountyäggen med hjälp av två gafflar. Låt chokladen rinna och och lägg sedan äggen att stelna på bakplåtspapper.
Dekorera gärna med blomblad, rivet lime/citron/apelsinskal eller lingon/blåbärspulver.
Låt stå svalt.
Vilket är ditt favoritpåskgodis?
bild:Linnéa Seidel
Bountyägg
Prenumerera
Logga in
0 Kommentarer