Nu är det dags att göra sig av med all gammal potatis som ligger och skräpar där hemma och breda plats för den underbara färskpotatisen. Jag passade på att göra en gratäng av den potatis vi hade kvar hemma i kylen, i helgen skall vi mumsa på färskpotatis!
ca 10 potatisar
1 palsternacka
½ sellerirot
3 morötter
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
citronpeppar
timjan
2 dl grädde
1 dl mjölk
riven ost
Skala och skiva potatisen, koka i ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Skala och skiva undertiden palsternacka, morötter, sellerirot och vitlök. Klipp baconet i småbitar och stek dem hastigt i en het panna. Krydda med citronpeppar och ordentligt med timjan.
Slå av vattnet från potatisen och ha upp dem tillsammans med övriga rotfrukter i en ugnsform. Ha över bacon, mjölk oh grädde. Avsluta med riven ost.
Grädda i ca 30 inuter i ugnen. Servera med en god sallad till.
vad är det för grädde du använder?
Åh vad gott! Det måste jag pröva någon gång 🙂
Hej!
Tack för en jättebra blogg, har nyligen hittat den och är helt fast, älskar dina fina bilder! 🙂
Jag tänkte prova mig på morotskakan som du hade bloggat om igår och tänkte bara höra med dig hur du färgar kokosen som du använder som garnering. Är det vanlig karamellfärg? jag har inte sett det i färgen orange tidigare.. Och hur du gör?
Tacksam för svar!
Kramar
Nicole
Kanske man ska göra en gratäng, har en massa rotisar i svalen som börjar se lite ledsna ut!
det dags att göra sig av med all gammal potatis som ligger och skräpar där hemma och breda plats för den underbara färskpotatisen. Jag passade på att göra en gratäng av den potatis vi hade kvar hemma i kylen, i helgen skall vi mumsa på färskpotatis!
att få titta på detta program då vi inte har denna kanal. Men jag misströstar inte, för det finns en möjlighet för mig med. Även om det bara varar för kanske 2 minuter så kan det
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]below youll find the link to some sites that we think you should visit[…]
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]Here are some of the web sites we advise for our visitors[…]