Hej i solen! Här skiner solen från en klarblå himmel och idag är jag och pojkarna hemma. De går egentligen veckan ut på förskolan innan det blir sommarlov. Men de var verkligen sååå trötta igår. Isac har varit lite hängig med feber i slutet av förra veckan (visade sig sen visst vara 3-dagarsfeber..) och Axel hade till och med påsar under ögonen igår morse! Eftersom jag kan styra mina dagar lite själv bestämde vi att dom skulle vara hemma med mig idag. Jag har försökt få undan lite jobb nu på morgonen och till lunch tänkte jag vi ska packa ihop hink och spade och åka till sjön och bada. Det tror jag blir en bra plan!
Alltså har ni testat att göra glass på kokosmjölk? Så sjukt gott! Ungefär som glassen jag tidigare gjort på banan och frukt, fast den här är snäppet godare om jag får säga det själt!
Sen är den sådär himla rysligt enkelt att göra också. Plus att den är socker, gluten, ägg, laktos, mjölk, kött och typ allt annat som finns-fri också. Den innehåller verkligen bara två ingredienser, kokosmjölk och frysta jordgubbar. Du behöver ingen glassmaskin och den äts direkt när den är klar. Du behöver inte vänta på att den ska frysa till sig i flera timmar.
Perfekt att servera varma sommardagar när det kan vara svårt att få i barnen annat än just glass.
Isac har ätit så himla dåligt sen han blev krasslig i torsdags. Igår tror jag det var första riktiga middagen han åt. Men i morse ratade han frukosten. Så då tog jag och gjorde lite glass på kokosmjölk till mellis. Perfekt med massor av energi från kokosmjölken. Han hoppade igång efter bara en liten stund och blev på betydligt bättre humör!
Jag tycker det är himla fint att kunna unna både mig själv och barnen något vi tycker är supergott men som ändå inte är onyttigt. Det är liksom en väldigt bra kombo! Självklart kan man ha i vilken fryst frukt man vill, men nu är ju verkligen jordgubbarna i säsong, så då tyckte jag det passade bra. Har massor av spännande smaker jag skulle vilja testa här framöver. Ett perfekt projekt för semestern känner jag!
Jag använde mig av Santa Marias extra krämiga kokosmjölk. Den delar sig inte utan allt är alltid krämigt och tjockt. Jag har nästan alltid den hemma och använder den i matlagning också. Och till denna glass var den helt perfekt!
Glassen mixas och äts på direkten. Får man av någon anledning glass över går det bra att frysa in den. När man sen ska äta är det bara att låta glassen tina en stund, ha i en skvätt havremjölk eller vanlig mjölk och mixa till en krämig glass igen och äta på stört!
Kokosmjölksglass med jordgubbar:
1 fp krämig kokosmjölk
300 g frysta jordgubbar
Lägg jordgubbar och kokosmjölk i en hög tillbringare och mixa till en krämig glass, ät direkt!
Jag hade en väldigt söt sorts jordgubbar, vill man kan man ha i lite banan, honung eller vanilj för mer sötma och jordgubbarna är mer åt det sura hållet.
bild:Linnéa Seidel
Hej!
Det låter så gott. Jag har försökt liknande recept innan och alltid misslyckats. Tror det hänger på mixern. Kan du inte beskriva vilken typ av mixer du använder?
Hmm, jag har en helt vanlig stavmixer. Hur blev glassen då?
Typ ingen glass alls. Har en mixer som hör till en assistent och i den blir det inte blandat utan fastnar på kanterna. Har en stavmixer också fast den är nog för gammal och trött. Skall testa ditt recept och se om det funkar bättre. Och kanske fundera på en ny stavmixer. Tack för svaret!
Men hur gott lät inte detta!! Och jag som bara har cocosmjölk hemma…. Önskar Er en skön tisdag i solen! Kram Kate
Underbart! Tusen tack för tipset. Perfekr för oss då vår dotter inte tål mjölk, havre, soja och baljväxter 🙂
Kan man frysa in som glasspinnar tror du?
Hmm, blir nog en lite isigare glass och inte så krämigt. Men är absolut värt att testa! Hör gärna av dig med om hur det blir! 🙂
Kram Linnéa
Hej! I texten står det att du gjort på kokosgrädde också, är det grädde eller mjölk som blir krämigast?
Oj, blev visst fel. Ska vara kokosmjölk. Jag brukar alltid köra på Santa Marias extra krämiga kokosmjölk. Den tycker jag är himla bra och fungerar perfekt att göra glass på!
Kram Linnéa
Ska testa detta, men en allmän fråga om frukt å bär. Hur förändras de näringsmässigt vid frysning, alternativt tillredning? Och gäller samma sak för örter, grönsaker och svamp? Jag när en tanke att svamp håller värdet bättre om jag torkar den….
[…] Receptet hittar du här. […]