3 december och imorgon är det redan andra advent. Visst blir det lite konstigt när adventshelgerna ligger så tidigt? Man får nästan lite stress av att det redan är andra advent, men å andra sidan är det ju bara 3 december idag.
Dagens inlägg i 24 dagar jul är ett recept på Mariannebollar. Något precis alla klarar av att göra. Eftersom grunden är densamma som till chokladbollar. Men jag har piffat till det lite bara. Perfekt att ta till om man inte riktigt orkar, vill eller kan göra egna tryfflar men ändå vill bjuda på något hemgjort!
Här hemma älskar Axel godiset Marianne, han väljer alltid två stycken till sin påse med fredagsgodis. Så dessa gick verkligen hem här hemma.
Just det här julgodiset är perfekt att baka med barnen då det inte är något som ska värmas eller gräddas i ugnen.
Bollarna ska rullas i Marianne som krossats, gissa hur kul barnen tyckte det var att gå loss med kaveln på godiset!
Jag gjorde mina ganska små, så man fick känslan av att de var så praliner istället för mastiga chokladbollar.
Mariannebollar:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 knivsudd vaniljpulver
2 msk grädde
ett par droppar pepparmyntsolja (eller papparmyntsarom) Smaka dig fram, men ha inte i för mycket
20 st Mariannegodis
Rör smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Fortsätt vispa tills havregrynen är riktigt finfördelade. Forma små bollar.
Lägg godisarna i en tjockare plastpåse. Krossa dom med hjälp av en kavel.
Rulla bollarna i Marianne-krosset. Låt bollarna stå svalt.
Gillar man inte Marianne-godis så kan man smaksätta med Baileys och rulla i chokladströssel tillexempel.
Mariannebollar-
Prenumerera
Logga in
0 Kommentarer