Chokladbollar är en storfavorit-hos stora som små. Men ibland kan barnen tycka det blir både lite choklad och kaffestarkt med de klassiska chokladbollarna. Då kan det vara idé att testa de här O´boybollarna. De är lite mildare och försiktigare i smaken. Själv föredrar jag klassiska chokladbollar med massor av starkt kaffe och kakao i. Det får liksom inte bli för mjäkigt för min smak. Men barnen gillade verkligen dessa. Kanske något att baka till nästa barnkalas?
Vi hade massor av strössel över efter Axels kalas tidigare i somras. Vad passar liksom bättre att rulla kalasfina O´boybollar i än färgglatt strössel?
Jag och Axel försökte göra fina, runda bollar. Isac satsade på att göra långa korvar som mest såg ut som en bajskorv. Hysteriskt roligt tyckte han.
Att baka chokladbollar är ett perfekt pyssel att göra med barnen tycker jag. Visst, det blir lite kladdigt och man får garanterat städa köket efteråt. Men inget ska jäsas, gräddas eller passas. Det är liksom lite förlåtande. Och mina barn älskar det. Speciellt provsmakningen av smeten 😉
O´boybollar, ac 20 stycken:
200 gram mjukt smör
1 dl florsocker
1 1/2 dl o´boy
2 tsk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
7 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
strössel, kokos eller pärlsocker att rulla bollarna i.
Vispa smör, socker, o´boy, kakao och vanilj fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan havregryn och kaffe. Fortsätt vispa tills allt blandats väl.Forma till bollar och rulla i fint strössel. Låt stå kallt en stund innan servering.
Barnen gillade dom som sagt skarpt, själv föredrar jag de klassiska. Så det är helt en smaksak 🙂
Har du testat O´boybollar? Vad tyckte ni?
Dessa faller säkert i små munnar….! Själv tänkte jag pröva med starkt kaffe/kakao och mindre socker, alltså mindre söta… Det tror jag passar min smak.. 🙂
Ha det bäst, kram Kate
Dom här var supergoda och jag tyckte nog lika mycket om dom själv som dottern!! Det färgglada strösslet gick verkligen hem i alla läger…
http://www.stund.se
Kul att ni gillade dom 🙂