Hallå lördag!
Idag drar dag 3 igång på Sthlm Food & Wine och vi har sågrymt kul här på mässan!
Men, det känns som jag konstant gått och småätit sedan i torsdags morgon, så nu är jag sjukt sugen på något fräscht och enkelt. Som Vietnamesiska sommarrullar, har ni testat det? Det är som vårrullar, fast inte friterade utan helt fräscha och goda. Man kan fylla dom med precis vad man vill, kött, kyckling eller bara med härliga grönsaker. Det är bara fantasin som sätter gränser här! Och jag tycker det är perfekt mat att bjuda på där man låter gästerna själva fylla sinna sommarrullar!
Dag tre på mässan alltså och redan nu 20 minuter efter öppning är det full fart här med massor av härliga människor! Strax ska mina härliga bloggkollegor systrarna Eisenman visa hur man enkelt gör eget smör här i vår monter. Så är ni på mässan, kom förbi!
Så letar ni efter uppslag till middag ikväll, testa Vietnamesiska sommarrullar. Kul att laga och så fräscht och gott!
Vietnamesiska sommarrullar:
50 g glasnudlar
1 stor morot
1/2 gurka
1 röd paprika
ca 100 g rödkål
1 avokado
1 mango
ca 100 g edamamebönor
små salladsblad
2 limefrukter
12 st runda rispapper (finns i asiatiska hyllan)
ev färska räkor, bitar av lax eller kyckling
Dippsås:
1 msk jordnötssmör
1 msk hett vatten
2 msk soya
1 msk risvinäger
vita sesamfrön
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Skär morot, gurka, paprika, rödkål och avokado i riktigt fina strimlor. Skär mangon i små bitar.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Låt svalna till fingervarmt.
Doppa ett rispapper åt gången i vattnet. Det skall precis mjukna. Lägg ut det på en fuktig handduk. Lägg på en liten bunt av din fyllning mitt på rispappret, pressa över lite lime. Rulla ifrån dig ett varv, vik in sidorna och rulla sedan till en tight rulle. Upprepa med resterande rispapper.
Lägg jordnötssmöret i en skål, ha på det heta vattnet och blanda väl. Ha i soya, sesamolja och vita sesamfrön.
Vietnamesiska sommarrullar
Prenumerera
Logga in
0 Kommentarer