Nu är pajen provsmakad och den blev mycket god. Räkorna och kräftorna är uppätna de med. Mätta och belåtna sitter vi nu ute och njutar av den ljusa försommarkvällen. Inte kan man tro att klockan är över tio på kvällen inte! Men det är bara att passa på och njuta, snart vänder det igen…
Hur som, här kommer receptet:
Pajdeg:
100 g smör 3 dl vetemjöl ( ev 1½ dl vetemjöl och 1½ grahamsmjöl)
ca 1 msk vatten
1 tsk salt
Finfördela smöret i en munke, tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg, tillsätt ev lite vatten. Kavla ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 10-15 minuter.
Fyllning:
2 ägg
3 dl mellanmjölk
2 tomater
basilika
salt & peppar
fetaost
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt ordentligt med basilika, helst färsk eller fryst. Salta och peppra.
Häll smeten i det förgräddade skalet. Skiva tomaterna och lägg i dem. Smula över lite fetaost.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter i 200 graders värme.
Går lika bra att göra iförväg och serveras kall!
(eget collage med bilder från google)
Hur som, här kommer receptet:
Pajdeg:
100 g smör 3 dl vetemjöl ( ev 1½ dl vetemjöl och 1½ grahamsmjöl)
ca 1 msk vatten
1 tsk salt
Finfördela smöret i en munke, tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg, tillsätt ev lite vatten. Kavla ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 10-15 minuter.
Fyllning:
2 ägg
3 dl mellanmjölk
2 tomater
basilika
salt & peppar
fetaost
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt ordentligt med basilika, helst färsk eller fryst. Salta och peppra.
Häll smeten i det förgräddade skalet. Skiva tomaterna och lägg i dem. Smula över lite fetaost.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter i 200 graders värme.
Går lika bra att göra iförväg och serveras kall!
(eget collage med bilder från google)
Mums det lät riktigt gott. Vi har också ett tomat och basilikarecept ute idag, om än ett mycket mindre sådant 🙂
Frida: Ja men erat recept lät mycket gott och enkelt det med! Pajen blev faktiskt riktigt god!