Vardagsmaten. Just nu kämpar jag med den. Det måste jag säga. När allt fokus läggs på julen finns det liksom ingen inspiration kvar till att vara kreativ när det kommer till vår egna vardagsmat.
Dessutom har Isac krånglat som sjutton vid alla måltider sista tiden. Och det tar såklart också på krafterna.
Men, här om dagen gjorde jag hemgjorda köttbullar. Det känns alltid lite lyxigt på något vis. Riktigt mat liksom.
Jag gör alltid mina på vegofärs. Det går så otroligt mycket fortare än på nötfärs. Sen är det ett väldigt enkelt sätt att få in en vegomiddag utan speciellt stor ansträngning ändå.
Ända nackdelen med hemgjorda köttbullar är att Isac tvärvägrar att äta dom. Oavsett om dom är vego eller inte. Han vill ha köttbullar som på förskolan. Och där serveras inte hemgjorda.. Så han äter helt enkelt bara köpta köttbullar.
Mest synd om honom. För oavsett om man gör dom på vego eller nötfärs så är de här köttbullarna makalöst goda. Jag har alltid i en skvätt senap i mina köttbullar. Och idag lyxade jag till det med lite smulade trattkantareller också. MUMS!
Köttbullar:
ca 800 g formbar vegofärs eller nötfärs
1 gul lök
1 msk tamarisoja
1 msk buljongpulver
1/2 dl torkade trattkantareller
2. msk senap
salt & svartpeppar
Låt färsen tina i rumstemperatur.
Skala och finhacka löken. Rör i den i färsen tillsammans med soja, buljongpulver, smulade trattkantareller och senap. Smaka av med salt och svartpeppar.
Forma till runda bollar och stek tills de fått fin yta. Använder du nötfärs, se till att de blir helt genomstekta
Allra godast är det att servera potatis, grönsaker, brunsås och lingon till!
om man som jag också har ett extremt petigt barn hemma som ratar mycket, så även svamp i alla former, kan man utesluta svampen helt eller ersätta den med något annat?