ANNONS

Simple Feast

I annonssamarbete med Simple Feast

simple feast
De senaste åren har mitt fokus ändrats rätt mycket när det kommer till mat. När jag började intressera mig för matlagning var det absolut viktigaste att maten var god. Helst ganska lättlagad också. Men allteftersom jag får upp ögonen för andra viktiga parametrar har jag lagt till mer saker på listan för vad som är viktigt för mig när det kommer till mat och matlagning.
simple feast

  • Jag vill fortfarande att maten ska vara god, såklart. Livet är för kort för att äta tråkig mat!
  • Den ska vara skapligt snabblagad.
  • Maten ska vara bra för min kropp och knopp.
  • Jag försöker laga så mycket mat som möjligt i säsong.
  • Det ska bli så lite matsvinn som möjligt

Därför blev jag så himla glad när jag fick inleda det här samarbetet med Simple Feast. För dom uppfyller faktiskt varenda punkt på min lista! Hur bra som helst.
simple feast
För även om man som jag, faktiskt arbetar med mat hela dagarna så har jag också stressiga dagar där det inte finns mycket utrymme för att hinna laga mat. Speciellt inte när den ska uppfylla de önskemål jag har.
Med Simple Feast får du hem antingen en vegetarisk eller vegansk matkasse som innehåller 3 kompletta middagar. Rätterna tar dig inte mer än 10 minuter att laga i ordning. Allt är exakt uträknat, så det blir inget matsvinn, maten är lagad på råvaror i säsong och allt levereras i hållbara förpackningar. simple feast

Vill du också testa på en vegetarisk eller vegansk matkasse? Med koden LINNEA10 får du 10% på din första beställning. 
Tänker du mycket på vilken slags mat du lagar? Är det viktigt att den är bra för dig eller för miljön? Eller äter ni helt enkelt bara det ni är sugna på och ni tycker är gott?
 
 
 
0
Kommentera

Halloweenpannacotta med Oreos

pannacotta, halloween, dessert, oreopannacotta
Halloween närmar sig! Och en lite rolig dessert att göra till just halloween är pannacotta. Jag har gjort en chokladpannacotta smaksatt med oreochoklad. På toppen har jag smulad oreokakor för att det ska likna jord. Varje pannacotta är sedan dekorerad med ögon, maskar, pumpor eller råttor.
pannacotta, halloween, dessert, oreopannacotta
Vill man kan man göra små kakor eller skriva lappar med R.I.P på, för att efterlikna en gravsten. Precis lagom läskigt till halloween tycker mina barn!
Här är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Dekorera med det ni tycker passar. Pumpor, maskar och råttor brukar finnas i det vanliga lösgodiset. Ögonen är från  SØSTRENE GRENE, hittar alltid något i deras butiker när jag är in där!
pannacotta, halloween, dessert, oreopannacotta
Med tanke på att själva pannacottan är gjord på mjölkchoklad med oreo i blir det här en rätt söt efterrätt. Vilket ju är helt underbart om man gillar det 🙂 Men vill man kan man göra pannacottan på mörkare choklad, eller kanske ha i en skvätt rom eller annan likör, för en liten mer vuxen smak.
Halloweenpannacotta 4 port:
4 dl grädde
100 g marabou choklad med oreo (eller annan smak)
1 dl gelésocker multi
ca 10 oreos
godis att dekorera med
Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och rör i den. Låt chokladen smälta helt. Tillsätt gelésocker och rör om. Koka upp och låt koka i ca 1 minut. Ha genast upp i portionsglas.
Låt stelna helt i kylen.
Dela kakorna och skrapa bort den vita fyllningen. Lägg alla kakbitar i en påse och smula sönder med hjälp av en kavel eller något annat hårt.
Strö de söndersmulade kakorna över pannacottan, dekorera med ätbara, läskiga dekorationer och servera till halloween!
 
Håll utkik här på bloggen imorgon, för då kommer ännu ett tips till halloween.
Ha en riktigt fin tisdag nu!
 
 

3
Kommentera

Veckans mat- v 43

fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat
Nu vecka. Jag hoppas ni alla haft en fin oktoberhelg. Själv känner jag mig lite mörbultad i kroppen efter 8 timmar i Lofsans träningsstudio igår. Men en promenad eller två ska nog mjuka upp kroppen och så är man på banan igen.
Den här veckan tänkte jag bjuda på lite mumsig vardagsmat- fiskburgare, halloumilasagne och kyckling i mumsig pestosås står på schemat. Vad tror ni om det?
Fiskburgare är något jag liksom glömmer bort. Men så blir jag påmind när jag kollar igenom receptarkivet. Det är verkligen himla gott,
vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
En klassiker vid det här laget på bloggen, min halloumilasagne. Så himla gott! Vi äter lasagne rätt ofta hemma hos oss, så det är kul att kunna variera lite ändå.

Nuggets, kan kännas omöjligt att hinna med att laga som vardagsmat. Men tro mig, det är det inte! Jag lagar mina i ugnen, hur smidigt som helst. Dessutom är det ett perfekt tillfälle för barnen att vara med i köket. Göra dippsåser och panera, antingen quorn, fisk eller kyckling. Välj det familjen gillar bäst!vegetarisk köttfärssås, vegofärs, vegosås, vegetarisk pastasås
Pasta med köttfärssås är väl alltid ett säkert kort att ta till? Eller vad säger ni? Här har jag gjort en variant med massa rivna morötter i. Hur gott som helst, om du frågar mig. Även här kan du välja att göra den på nötfärs eller på vegofärs beroende på vad ni äter där hemma.kyckling med pesto och fetaost
En kär favorit från förr. Kyckling med pesto och fetaost. Sådär rysligt enkelt men makalöst gott. Just pesto och fetaost är så himla gott ihop tycker jag!
Har ni några planer för maten i veckan? Några nya recept ni ska testa?
 

0
Kommentera

5 härliga recept på gofika till helgen

äppelcheesecake med topping, cheesecake i ugn
Fredag <3
Dagen har bjudit på sol, regn, dimma och gråväder. Allt på bara ett par timmar! Just nu sitter här inne och laddar upp för en promenad innan maten. Det känns som om kroppen behöver det idag. Jag och Isac cyklade till min mormor och morfar tidigare idag, men det går ju inte rasande fort precis. Även om det går framåt.
Idag tänkte jag bjuda er på 5 härliga recept på gofika till helgen. Oavsett om det är till efterrätt ikväll eller till fika i morgon så lovar jag att ni kommer hitta något som passar.
Som min äppelcheesecake med topping.  Så otroligt god!
Pots de Crème chokladpudding
Vill man göra något lite mer fancy så passar Pots de crème perfekt. Det är absolut inte svårt att göra, men blir himla fint om man serverar det så här, i tunna kaffekoppar.
panacotta, salty caramel,
Allra enklast är kanske att göra någon form av pannacotta ändå. Salt karamellpannacotta med kanderade hasselnötter är en storvinnare. Jag lovar!kladdkaka med kola oh dumle
Är du en extra-allt-person? Då är detta kladdkakan för dig! Den här kladdkakan innehåller både kola och dumle och är supergod.
grillade plommon, plommon i ugn
Sugen på något lite fräschare? Testa att göra rostade plommon. En perfekt dessert att mumsa på så här på hösten!
Tur det finns flera olika sorters gofika ändå. För ibland är man sugen på en kladdkaka med extra-allt. Och ibland vill man bara ha något sött, men ändå fräscht. Iallafall är jag så.
Ikväll har grabbarna beställt hamburgare och sen ska vi testa marabou pepparkaka till fredagsmys. Antingen blir det hiss. Eller diss. Man vet aldrig i förväg riktigt.
 
Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt härlig fredag <3
 

1
Kommentera

Enkel pumpapuré

 
butternutpumpa, pumpa, halloween,
Något jag ser mer och mer av på nätet är att vi i Sverige börjat laga mat på pumpa. Vilket jag tycker är hur härligt som helst. För jag verkligen älskar pumpa! Allra godast är det nog att rosta pumpa i ugnen tycker jag. Men, det finns ju så många andra användningsområden också. I veckan testade jag att göra en enkel pumpapuré. Tanken är att jag ska använda den till en paj. Men vi får se, kanske blir det en soppa eller ett helt gäng muggar pumpa-latte av det!
butternutpumpa, pumpa, halloween,
 
Jag testade att göra pumpapuré på två olika slags pumpor. Både vanlig bitternutpumpa och hokkiaidopumpa. Den senare ser ni på bilden här. Så vacker, eller hur?!
Hokkiaidopumpan blev något blötare när den ugnsrostats, Den hade även en lite mer nötig smak och jag tänker att den här passar perfekt till matlagning. Medan butternutpumpan i jämförelse var betydligt faste i köttet och inte alls lite blöt. Butternutpumpan fick en sötare och lite krämigare smak. Så denna pumpapuré kommer jag ha till paj eller latte
butternutpumpa, pumpa, halloween,
Visst blir det himla fint att ha upp pumpapuré i burkar? Den klarar sig cirka en vecka i kylen. Men du kan även frysa in purén, då håller den sig länge 🙂
butternutpumpa, pumpa, halloween,
För att sätta lite extra smak på dina lite sötare pumparätter kan du tillsätta pumpakrydda. Den amerikanska pumpakryddan är ungefär samma sak som vår svenska pepparkakskrydda. Men du kan även ha i lite kryddpeppar i pumpakryddan om du vill. Det blir himla gott!butternutpumpa, pumpa, halloween,
Jag tycker det är allra enklast att rosta pumpan i ugnen när jag gör puré. Men du kan såklart koka den också om du hellre känner för det.
Pumpapuré:
valfri matpumpa
olja
Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna. Ringla olja över en plåt och lägg ut pumpahalvorna med snittytan ned. Rosta i 200°C tills pumpan mjuknat helt (detta beror såklart på hur stor och vilken sorts pumpa du tar). När pumpaköttet är helt mjukt, tag ut ur ugnen och låt svalna. Skrapa ur pumpan ur skalet med hjälp av en sked. Mixa pumpaköttet i en mixer till en fin puré. Ha upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylen.
Nu återstår bara att se vad jag gör av min pumpapuré…
 
Andra godsaker du kan göra med pumpa är:

 
Brukar du använda pumpa i matlagningen eller bakningen?

2
2 kommentarer