5 goda fiskrecept

hemmagjorda fiskpinnar i ugn
Även om första advent har passerat och vi nu så snött får börja frossa i allt gott julen för med sig måste vi ju fortfarande äta helt vanlig vardagsmat i veckorna. En kan ju inte äta julmat från första december till jul, det är ju liksom lite ohållbart. Därför tipsar jag idag om 5 goda fiskrecept. Många har svårt för att hitta på nya sätt att servera fisk, därför bjuder jag idag på allt från hemgjorda fiskpinnar, till fisksoppa med saffran och fiskgratäng. Det ena godare än det andra om du frågar mig 🙂
 
Först ut är fiskpinnarna. Så otroligt gott, men framförallt enkelt att göra själv! Jag tillagar alltid mina i ugnen, inget stekande, inget vändande och trixande. Bara fina små goda fiskpinnar <3
fisksoppa med saffran
En annan riktigt god fiskrätt är fisksoppa med saffran. Kanske inte en vardagsrätt, men passar utmärkt som fredagsmys eller varför inte som en god förrätt så här i adventstider! Saffran i mat kan vara lite klurigt. Men i fisksoppa är det bara så gott tycker jag!
fylld lax i ugn
Senaste favoriten hemma hos oss är fylld lax i ugn. Här har jag fyllt laxen med röd pesto och fetaost. En klockren och väldigt bra kombination som ni bara måste testa!
fisk i ugn med skagenröra
Den här fisken med skagenröra är en storfavorit hos många och jag har fått massor av uppskattande kommentarer om denna. En riktig vardagsfavorit hos oss!
fiskgratäng
Fiskgratäng. Många har väldigt dåliga barndomsminnen och ryser nästan lite vid blotta tanken kring denna maträtt. MEN det finns ju så många goda varianter man kan göra av fiskgratäng. Här med en riktigt god sås och ett krämigt broccolimos. MUMS så gott!
chokladmousse med pepparkakssmak
Vi är ju ändå inne i december. Glöggmingel, glöttträffar och julbort avlöser varandra. Och vad passar då bättre än chokladmousse med pepparkakssmak? Så gott! Perfekt till efterrätt, eller gör i små glas och servera på glöggträffen. MUMS!
 
Ha en riktigt härlig start på veckan mina vänner <3
 

0
Kommentera

Julklappsjakten

Lucka #2 Linnea
Äntligen är vi inne i december! Och idag har det blivit min tur att ansvara för en lucka i julklappsjakten här på Loppi! Alltså, så otroligt många fina tävlingar ni har att se fram emot här under december! Det fina är att ni enkelt kan följa klappjakten genom våra bloggar då vi alltid länkar vidare till den blogg där nästa lucka öppnas. Fiffigt va?
Jag har fått äran att få dagens julklappsjakt tillsammans med ett företag jag samarbetat tidigare i år, nämligen ICA foto. Där kan du själv skapa de mest personliga julklapparna! Hos ICA foto kan du göra snygga personliga mobilskal, muggar, kalendrar och mycket mer.
 
ica fotobok
Eller så gör du som jag gjorde i somras, då skapade jag nämligen min fina receptbok med massor av bilder och recept här från bloggen. Så roligt att göra! Och ett perfekt sätt att göra något av alla bilder man har.
 
Och nu vill jag ju såklart att ni också ska få möjlighet att skapa era egna fantastiska julklappar hos ICA foto! Därför är det så kul att få presentera den här tävlingen!
 
Nu har jag dragit vinnaren i min lucka och vinnaren av ett presentkort värde 1000 kr hos ICA foto är Paola! 
Paola vann med motiveringen ”Hej Linnea! Min dotter går andra året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Hon har ett UF-företag och bakar på beställning, och hon jobbar lite med catering. En annan stor passion är matfotografering! Hon har sparat ihop till en egen systemkamera, och jag vet hur gärna hon skulle vilja göra en matkalender eller fotobok. Detta vore den bästa julklappen jag kunde ge henne!”
Grattis Paola! 🙂

0
Kommentera

Pepparkakssnittar

 

pepparkakssnittar
Om man kikar lite tillbaka i arkivet hittar man ett recept på Axels pepparkakssnuttar. Axel var 2 1/2 och döpte dom mina papperkakassnittar till pepparkakssnuttar. Ett betydligt sötare namn om du frågar mig 🙂
De här kakorna är perfekta att baka om man är sugen på pepparkakor eller något juligt, men inte har ork, tid och lust att stå i köket massa timmar. De bakas på samma sätt som sirapskakor och blir så grymt goda! Nu har ju Axel hunnit bli drygt 6 år, men han gillar dom precis lika mycket fortfarande! Den här gången fick jag dom sådär riktigt sega och goda, helt omöjligt att bara ta en av dom!
 
pepparkakssnittar
Kakorna är smaksatta med bland annat pepparkakskrydda. Men när jag var in på ICA i veckan var det tvärslut precis där man borde ha hittat massor av påsar med denna kryddblandning. Typiskt! Men då kom jag på att jag ju skulle beställa ekologisk pepparkakskrydda från Änga Gård till jul! Får bli helgens projekt att göra det!
Nu ska jag bara jobba klart, sen blir det att gå och sova. Är helt hysteriskt trött! Igår hade vi julfest på Loppikontoret. Alltså vilket härligt gäng vi är! Bartendern blandade drinkar och julmusiken pös ur högtalarna. Efter middagen lekte vi hela havet stormar, det har jag nog inte lekt på sisådär 20 år. Jag och Paula kom till final och det blev en stenhård kamp om sista stolen. Som jag tyvärr förlorade då jag först satte mig men sen tacklade hon mig brutalt av stolen så jag föll i golvet, Jag tror tusan jag fick ett blåmärke!
Vet inte när jag skrattade så sist.. Men kvällen blev rätt sen och jag var inte hemma i Sala förrän efter 1 någon gång i natt. På tok för sent för en småbarnsmamma som jag mitt i veckan 😉
 
 
Pepparkakssnittar:
150 gram smör
2 dl strösocker
3 msk sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk kanel
Blanda smör och socker mjukt med elvisp, tillsätt sirapen.
Rör samman mjöl, bakpulver, vanilj, pepparkakskrydda och kanel. Ha i det i smörblandningen, blanda tills allt gått ihop till en deg. Känns den allt för torr kan du ha i lite mer sirap.
Dela degen i 4 lika stora delar och rulla ut dem till längder. Flytta över dem till 2 plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem med hjälp av fingrarna.
Grädda i 200 °C i cirka 15 minuter. Ju kortare tid du gräddar ju segare kakor. Gräddar du dom lite längre blir de knapriga istället. Välj det du föredrar.

7
Kommentera

4 enkla recept på julgodis

 
wienernougat
Nu är november snart en minna blott och vi brakar rakt in i december om bara någon dag med allt vad det innebär! Därför tänkte jag redan idag tipsa er om 4 enkla recept på julgodis. För jag VET att ni är många där ute som redan smygstartat med julgodiset. Man måste ju faktiskt prova sig fram under december så man har den rätta uppsättningen att ge bort, duka fram eller äta helt själv till jul!
Jag vill faktiskt slå ett slag för det hemgjorda julgodiset i år! Kul projekt att göra med familjen eller vänner och en väldigt uppskattad present att ge bort! Jag själv har en hel lista med julgodis som ska provlagas och som ni förhoppningsvis får ta del av här innan jul!
 
Först ut är den här klassikern, wienernougat. Har du provat att göra egen någon gång? Så enkelt och fantastiskt gott! Ni bara måste testa!
pepparkakschokladbollar
Ett annat tips är att ta de väldigt uppskattade chokladbollarna och piffa till dom lite. De går garanterat hem hos alla barn, jag lovar! Chokladbollar med pepparkakssmak är ett måste till julens alla tillfällen!
hemgjord daim
Att göra egen daim är faktiskt inte alls svårt och blir kalasgott! Om du gillar att experimentera med smaker kan du använda apelsinchoklad på toppen, eller kanske någon annan favoritchoklad med smak. Blir supergott!
 
gräddkolaEn hederlig, vanlig gräddkola är ju faktiskt otroligt gott! Ibland trixar man till allt så himla mycket, när det enkla ofta är det goda! Så jag vill ändå slå ett slag för den här helt vanliga, enkla och klassiska gräddkolan. Den är alltid en vinnare på gottebordet!
 
Nu ska jag strax bege mig mot Loppikontoret där årets julfest går av stapeln. Så håll utkik på allas instagram och instastories ikväll för att hänga med oss på julfest! Kommer att bli grymt kul, det känner jag redan nu! Ett stort plus är att de valde ett väldigt bra tema för festen i år. Så håll utkik, alla kommer att vara grymt snygga!

2
Kommentera

5 goda recept med halloumi

 
Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar
Darlingar, det är måndag och sista veckan i november. Vad hände med hösten? Till helgen är det första advent och jag vet helt ärligt inte riktigt hur allt ska hinnas med innan julkarusellen drar igång.
Ett sätt är ju att underlätta det här med vardagsmaten. Under hela hösten har jag haft olika teman på veckans mat. Allt från min familjs stora favoriträtter, till mina bästa recept på fisk, kyckling, pasta och vegetariskt. Men den här veckan föll turen på halloumi. Alltså vilket uppsving denna produkt fått de senaste åren. Från att från början bara varit något man misslyckades totalt med när man grillade (hur många paket halloumi har man inte bränt på grillen so far liksom). Till att idag vara något många faktiskt äter flera gånger i veckan! Personligen Ä L S K A R   jag halloumi. Och så gör hela min familj. Så att använda det som råvara är väldigt tacksamt hos oss.
Så den här veckan hittar ni 5 goda recept med halloumi här på Linnéas Skafferi.
Först tipsar jag om de här halloumibiffarna med morot. Jag har smaksatt dom med lite ajvar, men tillsätt de kryddor eller smaksättningar du gillar allra bäst för att få riktigt härlig smak på de här biffarna.
vegetarisk stroganoff med morors och halloumi
Vid det här laget är det här en klassiker hemma hos oss. Och barnens stora favorit. Och jag förstår dom, det är liksom barnsligt gott. Och så lättlagat. Stroganoff med halloumi och morötter. Tydligen gillar jag kombon av halloumi och morot, då jag upptäckt att jag har det i flera recept. Kanske är det ostens sälta mot morotens sötma som blir full pott smakmässigt?
vegetarisk lasagne med halloumi och spenat
Jag har tappat räkningen på hur många kommentarer jag fått om den här lasagnen nu. Så uppskattad av så många. Vilket jag tycker är himla kul! Den får det bli till middag i veckan hos oss. Lasagne med halloumi. 
vegetarisk pytt i panna
Jag älskar att plocka ihop av vad som finns hemma och bara trolla fram lite god vardagsmat av det. Sen kallar jag det bara för pytt i panna. Får man sen pytt i panna över, men det inte riktigt räcker till alla. Då kan man koka lite matvete och blanda i tillsammans med lite mer grönsaker. Då har man helt plötsligt en riktigt matig sallad. Och vad passar bättre än att steka på lite halloumi till det?
amarantsallad med halloumi och rödbetshummus
Och på tal om sallad, alltså sallad <3 halloumi. Jag älskar att ha halloumi till sallad, och här har jag gjort en grymt god rödbetshummus som går så fint ihop med sältan. Sån här mat äter jag gärna när jag får bestämma helt själv och inte behöver ta hänsyn till va resten av familjen gillar Till just den här salladen hade jag även amarant, så gott!
 
pepparkakskladdkaka
Och på tal om godsaker. Alltså har ni testat pepparkakskaddkaka någon gång? Om inte. Baka en nu! Eller i alla fall till helgen. Ok? Så jäkla gott!

18
Kommentera