Vietnamesiska sommarrullar

springrolls- vietnamesiska sommarrullar
Hallå lördag!
Idag drar dag 3 igång på Sthlm Food & Wine och vi har sågrymt kul här på mässan!
Men, det känns som jag konstant gått och småätit sedan i torsdags morgon, så nu är jag sjukt sugen på något fräscht och enkelt. Som Vietnamesiska sommarrullar, har ni testat det? Det är som vårrullar, fast inte friterade utan helt fräscha och goda. Man kan fylla dom med precis vad man vill, kött, kyckling eller bara med härliga grönsaker. Det är bara fantasin som sätter gränser här! Och jag tycker det är perfekt mat att bjuda på där man låter gästerna själva fylla sinna sommarrullar!
 
springrolls- vietnamesiska sommarrullar
Dag tre på mässan alltså och redan nu 20 minuter efter öppning är det full fart här med massor av härliga människor! Strax ska mina härliga bloggkollegor systrarna Eisenman visa hur man enkelt gör eget smör här i vår monter. Så är ni på mässan, kom förbi!
springrolls- vietnamesiska sommarrullar
 
Så letar ni efter uppslag till middag ikväll, testa Vietnamesiska sommarrullar. Kul att laga och så fräscht och gott!
Vietnamesiska sommarrullar:
50 g glasnudlar
1 stor morot
1/2 gurka
1 röd paprika
ca 100 g rödkål
1 avokado
1 mango
ca 100 g edamamebönor
små salladsblad
2 limefrukter
12 st runda rispapper (finns i asiatiska hyllan)
ev färska räkor, bitar av lax eller kyckling
Dippsås:
1 msk jordnötssmör
1 msk hett vatten
2 msk soya
1 msk risvinäger
vita sesamfrön
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Skär morot, gurka, paprika, rödkål och avokado i riktigt fina strimlor. Skär mangon i små bitar.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Låt svalna till fingervarmt.
Doppa ett rispapper åt gången i vattnet. Det skall precis mjukna. Lägg ut det på en fuktig handduk. Lägg på en liten bunt av din fyllning mitt på rispappret, pressa över lite lime. Rulla ifrån dig ett varv, vik in sidorna och rulla sedan till en tight rulle. Upprepa med resterande rispapper.
Lägg jordnötssmöret i en skål, ha på det heta vattnet och blanda väl. Ha i soya, sesamolja och vita sesamfrön.
 

3
Kommentera

Kom och träffa oss på Sthlm Food & Wine!

linneas skafferi sthlm född & wine
Idag drar årets härliga mat och vinvässa, Sthlm Food & Wine igång. Och i år har jag och Gustav från bloggen Jävligt Gott i samarbete med Sthlm Food & WIne och matbloggspriset en strålande fin matbloggsmonter! Där kommer jag och Gustav laga mat och ha otroligt spännande och härliga gäster på besök under hela helgen! Mässan börjar alltså idag och är öppen till på söndag! Så vill ni komma och träffas, hänga lite i vår monter, prata om recept, matbloggar eller helt enkelt bara umgås lite med oss så är ni varmt välkomna till vår matbloggsmonter!
 
Lite så här ser vårt schema ut för helgen.
Innan själva matbloggspriset delas ut idag torsdag hittar ni mig på stora scenen där jag lagar mat! Så passa på, kom och provsmaka!
 

TORSDAG

11.00 Mässan öppnar
13.30 – 14.00 Matbloggspriset delas ut – @Stora scenen
14.00- 14.30 Mingel: Mingel med vinnarna från Matbloggspriset – @Matbloggsmontern
15.00-15.45 Matlagning: Camila Hamid från @Mykitchenstories.se, Vinnare Årets bakblogg 2016 och 2 i Folkets Val 2017 bakar – @Matbloggsmontern

16.00-16.30 Samtal: ”Att lyckas med sitt matinstagrammande” med @Tuvessonskan och @Cashewkitchen – @Matbloggsmontern

17.00-17.45 Matlagning: @JävligtGott lagar mat och lär ut veganska matlagningstekniker – @Matbloggsmontern

FREDAG

10.00 Mässan öppnar

12.00-12.30 Matlagning: Linnea Seidel, @LinneasSkafferi lagar mat – @Matbloggsmontern

13.00-13.45 Matlagning: Gustav Johansson, @JävligtGott lagar mat och lär ut veganska matlagningstekniker – @Matbloggsmontern

14.30-15.00 Samtal: Zeina Mourtada från @Zeinaskitchen berättar om hur hon byggt upp ett av Sveriges största och mest engagerade matcommunitys

16.00-16.30 Samtal: Vart är bloggbranchen på väg? Influencers of Sweden + fler i trendspanande samtal – @Matbloggsmontern

17.30-18.00 Samtal: Att jobba med bloggare som strategi – samtal med företaget Smakbox – @Matbloggsmontern

18.15-19.00 Mingel: Bloggarmingel med Smakbox, Jävligt Gott och Linneas Skafferi – @Matbloggsmontern

 

LÖRDAG

10.00 Mässan öppnar
11.00-11.45 Matlagning: Systrarna Eisenman, @eisenmansisters, Lagar mat och signerar sin nya bok – @Matbloggsmontern
12.30 -13.45 Samtal:Bloggande kockar i offentlig verksamhet. Gustav leder ett samtal mellan @happyfoodbypetra,@Fredrikrosell, @Leilalagar och @nordefors – @Matbloggsmontern

14.00-14.45 Matlagning: med Petra Cavini, @happyfoodbypetra – Vinnare Matbloggspriset Folkets Val – @Matbloggsmontern

15.15-15.45 Samtal: Bloggare som aktiva konsumenter och recensenter – Samtal om Vegokommissionen mellan @Javligtgott och @vegologi

16.00-16.45 Matlagning: Gustav Johansson, @JävligtGott lagar mat i @Matbloggsmontern

SÖNDAG

11.00-11.30 Matlagning: Linnea Seidel, @LinneasSkafferi lagar mat – @Matbloggsmontern

12.00-12.45 Matlagning: Gustav Johansson, @JävligtGott lagar mat – @Matbloggsmontern

13.00-13.30 Bloggare som aktiva konsumenter och recensenter — Samtal om Vegokommissionen mellan Gustav och @vegologi

15.00-15.30 Samtal: Zeina Mourtada från @Zeinaskitchen berättar om hur hon byggt upp ett av Sveriges största och mest engagerade matcommunitys
 
Vi ses väl på mässan!?

0
Kommentera

7 goda kladdkakor till kladdkakans dag

kladdkaka med kola oh dumle
Idag är det så kladdkakans dag. En dag vi som blivit otroligt populär de senaste åren, vilket man helt och fullt förstår. Vem älskar inte kladdkaka liksom!
Jag har plockat fram några av mina favoriter när det kommer till just kladdkakor. Det finns så fantastiskt många olika varianter av kladdkaka idag, den ena mer häpnadsväckande än den andra. Men jag personligen har lite svårt när det blir för mycket. Jag gillar enklare kladdkakor.
Men idag har jag plockat fram 7 av de mest populära kladdkakorna här på Linnéas Skafferi. Och först ut är den här härliga kladdkaka med kola och dumle. En mäktig kladdkaka som gillar extra allt!
nutellakladdkaka i mickron 3 ingredienser
 
Nästa variant är en betydligt enklare sådan som du gör på bara 3 ingredienser (en av dom är NUTELLA!!) och ett par minuter i micron! Perfekt om du inte orkar eller har tid att baka idag! Supergod att servera en kula fin vaniljglass till 🙂
Kladdkaka med godis
 
Det här är en riktigt härlig kladdkaka med ett lent täcke av geisha. Så otroligt gott och lätt att göra, ni bara måste testa den!
kärleksmumskladdkaka
 
Här är nog min favoritkladdkaka. En kombination av kladdkaka och kärleksmums. Det är som om man förenat det bästa från två världar och skapat en kärleksmummskladdkaka. Har ni inte testat så lova mig att göra det bums!kladdkaka med polly och jordgubbar
Gillar du polly så är det här kladdkaka för dig! Genom att blanda i polly i kladdkakssmeten som sedan smälter lite i ugnen får du en helt makalöst god kladdkaka. En pollykladdkaka helt enkelt!
 
vitkladdkaka
 
 
Ibland är man kanske sugen på något fräschare än kladdig chokladkladdkaka, då kan jag varmt rekommendera denna  kladdkaka med vit choklad och hallon. Självklart går hallonen att byta ut mot andra bär om man gillar det bättre!
snickerskladdkaka
Är man ändå sugen på en riktigt kladdig, choklad och lite mäktig historia, (ibland är man ju det, så är det bara!) då skulle jag rekommendera denna snickerskladdkaka. Det är choklad, jordnötter och kola i en enda härlig och helt underbar röra.
 
Kommer du baka eller äta kladdkaka denna kladdkakans dag? 

2
Kommentera

5 vegetariska recept

linssoppa med kokosmjölk
Vi äter vegetariskt som aldrig förr här i Sverige. Samtidigt har många svårt att byta ut en middag i veckan mot ett vegetariskt alternativ. Därför känner jag att veckans tema fick bli 5 vegetariska recept. Så ni enkelt kan plocka åt er en eller flera enkla och goda vegetariska recept att prova i veckan.
Så här på hösten och vintern älskar jag soppor. Det är så enkelt att laga och smakar fantastiskt. Med lite gott bröd till så är middagen fixad! Här har jag gjort en krämig linssoppa med kokosmjölk. Gott och mättande!
vegetarisk böngryta i crock pot
Grytor är också väldigt enkelt att göra vegetariska. Som den här böngrytan. En perfekt gryta att göra av vad som finns hemma i kyl och skafferi!
 
Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar
En av mina favoriträtter är de här halloumibiffarna som jag smaksatt med ajvar. De håller ihop bra och kan utan problem serveras som burgare om man känner för det!
Vegetariska bönbiffar gjorda på morot och majs
På tal om biffar, så kan jag också rekommendera er de här supergoda bönbiffarna med majs och morot. Perfekt till lite ugnsrostade grönsaker och cole slaw!
gratäng med rödbetor
Min senaste kärlek är den här rödbetsgratängen med spenat och fetaost! Jisses så god! Jag åt den precis som den var med lite sallad och keso till bara. Men självklart kan man ha vad man vill till. Laga den istället för en klassisk potatisgratäng kanske?
vit chokladmousse med passionsfrukt’Veckans goda får helt enkelt bli vit chokladmouse med passionsfrukt. Den söta och krämiga chokladmoussen bryts perfekt av med hjälp av passionsfrukten. Det blir såå gott!
 
Nu ska jag göra klart det sista här, sen fixa lite inför morgondagens fotografering. Förhoppningsvis hinner jag hämta barnen i god tid så vi kan åka hem och mysa lite. Torsdag till söndag är det nämligen Sthlm Food & Wine- där jag och Gustav från Jävligt Gott har en monter tillsammans hela helgen. Så har vi vägarna förbi måste ni komma och säga hej. Mer info om program och tider kommer ni få senare i veckan!
Ha en superfin start på veckan <3
 

0
Kommentera

5 goda desserter till helgen

Äntligen fredag och helgen står för dörren! Och vad passar det bättre än att inspireras av 5 otroligt goda och enkla desserter så här när helgen strax drar igång. Ibland kan jag känna att jag hellre gör en god dessert till fredagsmys än äter godis faktiskt. Hur känner ni?
snabb cheesecake i glas philadelphiaost
Först ut är en riktig klassiker här på Linnéas Skafferi. Snabb cheesecake i glas med bär. Otroligt god och väldigt uppskattad! Har ni inte testat den än så rekommenderar jag er varmt att göra det till helgen!
 
chokladfluff med geisha chokladmousse
Tips nummer två är en lite mer chokladig variant. På bara 2 ingredienser gör du den här makalöst goda desserten som passar lika bra som efterrätt som till tårtfyllning! Har ni inte testat chokladfluff än så är det ett måste!
vit chokladmousse med passionsfrukt
Hemma hos oss står vit choklad högt i kurs hos både stora och små pojkar. Alla tre älskar verkligen vit choklad och då är det kul ibland att göra en dessert på temat. Här har jag gjort en vit chokladmousse med syrlig passionsfrukt som perfekt bryter av mot allt det söta!
 
enkel jordgubbsdessert trifle
Att göra en enkel jordgubbsdessert i små fina portionsglas och duka fram är alltid uppskattat och blir så fint på borden. Den här desserten är makalöst god i all sin enkelhet och passar perfekt så här till helgen!
chokladmousse med pepparkakssmak
Ok, ok, jag vet att det inte riktigt är jul än. MEN, jag måste ändå slå ett slag för den här dundergoda chokladmoussen med pepparkakssmak. En mastigare variant som inte är sötsliskig utan full av härligt krämig mousse gjord på mörk choklad smaksatt med kanel, kardemumma och krossade pepparkakor. En perfekt dessert att ha på lut nu när julen står för dörren.
 
Brukar ni äta dessert till helgen? Vad bjuder du allra helst på då i så fall?
 
Här skiner solen från en klarblå himmel <3 Barnen är ute i trädgården och leker medan jag passade på att jobba undan lite här inne. En perfekt deal tycker jag. Om jag orkar så kanske vi ska ta och baka årets första pepparkakor idag, eller så håller vädret i sig och barnen lika gärna leker ute. Vi får helt enkelt se. Jag älskar att stå här vid köksbänken och arbeta vid datorn medan barnen leker utanför. Just för sekunden är dom sams och leker med is som blivit under natten (Axel har redan fått byta skor en gång efter att ha trampat rakt igenom isen och ner i vattnet..) Nu önskar jag er alla en riktigt härlig start på helgen!

8
Kommentera