ANNONS

Vad jag egentligen jobbar med..

Linnéa Seidel linneas skafferi
Vad jobbar du egentligen med? Tjänar man några pengar? HUR tjänar du pengar? Kan man verkligen försörja sig på att blogga?
Frågorna är många, och dom kommer ganska ofta. Och den sista tiden är ni många nya läsare som hittat på hit till bloggen och till mitt instagramkonto. Så jag tänkte det är dags att reda ut ett par saker. Dels vad jag arbetar med men även lite vem jag är här bakom bloggen.
Mitt namn är Linnéa Seidel och jag har i över 10 år drivit matbloggen Linnéas Skafferi. Under resans gång har böcker skrivits, reportage till diverse tidningar gjorts, barn har föds och jobbresor hit och dit har fladdrat förbi.
Men idag, i september 2017 ser mitt liv och arbete ut så här:
linnea seidel
Jag har hunnit fylla 30 år, jag och min man Sebastian bor i ett stort rött hus med vita knutar på landet utanför Sala. Vi har två pojkar, Axel som är 6 år och har mer tankar och funderingar än vad jag kommer ha under hela min livstid. Isac, han är 3 år och kom in i våra liv som en virvelvind och har inte slutat virvla än. Han har ett humör som räcker åt en hel by. Och lite mer därtill antagligen
Hemma hos oss bor även den alltid lika glada labradoren Charlston.
Förutom att arbeta, som faktiskt är en av de saker jag brinner allra mest för här i livet så älskar jag att röra på mig. Jag älskar att gymma men också att vara ute i naturen med hunden och familjen. Sist på bollen har jag insett att yoga gör underverk. Galet så kroppen kan svara på att bara sträcka ut sig och andas rätt! För att jag ska fungera som mamma, fru, vän och i mitt arbete måste jag röra på mig på fritiden. Annars blir jag rätt grinig och inte alls en speciellt kul person. Jag behöver liksom den ventilen.
brunch
Men nu till mitt arbete. Mitt älskade, hatade jobb som jag aldrig i världen skulle byta bort men ändå kan bli så ofantligt trött på,
Förutom att sköta bloggen med allt vad det innebär frilansar jag också. Vilket betyder att det produceras en hel massa saker här hemma som ni kanske inte riktigt ser. Jag har en kund som jag varje vecka gör recept, stylar och tar bilder åt. Här gjorde jag tillexempel en brunch till brunchens dag för någon helg sedan.
Att skapa recept, laga/baka, style, fotografera, redigera, renskriva recept och skriva texter tar ofantligt med tid. MEN det är också mitt jobb och det jag tjänar mina pengar på.
För hur är det nu, kan man leva på att bara ha en blogg. Absolut kan man det. Det finns ett helt gäng människor (antagligen en väldigt låg procent av vår befolkning, men ändå) som faktiskt kan leva helt på att ha en blogg. Jag har aldrig varit i den sitsen att jag ”bara” har bloggen. Jag har alltid haft andra uppdrag på sidan om som också drar in pengar.
Men hur tjänar man då pengar på att blogga?  Jag har min blogg på Loppi. Vilket passar mig bra just nu. Jag har bloggkollegor som jag har möjlighet att träffa då och då, får gå på utbildningar och träffa engagerade och inspirerande människor. Jag har en säljare som säljer in samarbeten jag genomför här på bloggen och gör det möjligt för mig att arbeta med företag som Kitchen Aid, Polarbröd och Risenta. När företag har en ny produkt de vill göra reklam för får de precis som i en papperstidning betala pengar för att synas här hos mig. Företaget får exponering av sin produkt och jag får in pengar så jag kan fortsätta driva den här bloggen. Som faktiskt är helt gratis för dig  att läsa. Så alla dessa samarbeten som syns på de bloggar ni gratis kan läsa varje dag är liksom ett måste för att vi ska överleva.

smoothie gjord på sagolika nyponsoppa och mango

Varje månad fakturerar jag även en summa som baseras på hur många besökare jag haft här på Linnéas Skafferi. Så det är en otroligt enkel ekvation egentligen. Ju fler fina samarbeten och besökare jag har här på bloggen, ju mer tid kan jag lägga på den så ni, helt utan att betala en krona kan få läsa härliga recept och se inspirerande bilder. Fint va?
Förutom de arbete som jag lägger ner på bilder, recept och bloggen läger jag även många, många timmar på sociala medier. Förutom att folk googlar och hittar till mig är det ett väldigt bra sätt att synas på och hitta nya följare och läsare,
Har ni några frågor, tankar eller funderingar? Passa på att ställa dom här i kommentarerna så ska jag svara på allt jag kan 🙂
 
Nu ska jag strax ta med mig Isac och hämta upp min mormor och kusin för en tur in till Sala och fika lite. Perfekt fredagsgöra!
 
PS. Ni vet väl att ni även kan följa mig på INSTAGRAM och FACEBOOK?
 

1
Kommentera

Laktos och äggfria våfflor

ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor

När jag lagar våfflor känner jag mig lite som en supermamma. Jag vet inte vad det är, men det är nog själva grejen att man måste stå där vid spisen en längre stund och grädda våffla efter våffla. Jag lagar ju gärna mat som går supernsnabb att göra och som inte kräver så mycket tid. Men någon gång ibland kan det vara skönt att stänga ute allt annat och bara stå där med våffeljärnet och grädda.
Idag bjuder jag på laktos och äggfria våfflor. Förutom gluten så är väl laktos och ägg de vanligaste sakerna man är allergis emot va? Och nötter såklart.

Hemma hos oss har vi inga allergier, men Isac ä l s k a r havremjölk! Han dricker aldrig vanlig mjölk hemma vilket gör att jag sällan har någon större mängd komjölk hemma.
Därför blev det naturligt att de blev laktosfria.

 
ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor
Och äggfria- ja ett av mina bästa våffelrecept är just äggfritt! Perfekt om man vill ha våfflor men har slut på ägg!
Hej och hå torsdag! Den här veckan har det verkligen varit högt och lågt hemma hos oss. VAB blandat med lite panikjobb i sista stund, så nu känns det skönt att helgen är nära. Igår var jag och plockade en hel stor hink med plommon så jag ska strax pipa iväg till systembolaget och köpa en flaska madeira. För till helgen ska det göras just plommon i madeira. En sån retro men makalöst god dessert! Sen hoppas jag verkligen att jag hinner ta tillvara på de äpplen vi ändå fick i år och kan göra lite äppelmos. Det är så underbart att bara ha och ta fram!
I övrigt känner jag att jag ligger hopplöst efter med fotografering av bilder hit till bloggen. Jag har så många andra uppdrag på sidan om att allt liksom inte hinns med. Men i morgon är jag hemma med Isac så hoppas verkligen jag hinner beta av lite då. Men alla ni som har varit hemma med sjövilda 3-åringar vet ju precis hur bra det brukar gå…  Men jag håller tummarna 🙂
 
 
Laktos och äggfria våfflor:
2 1/2 dl havremjölk
2 dl vatten
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ev 1 tsk strösocker
mejerifritt smör att steka i
Blanda alla torra ingredienser och ha i mjölken, blanda och tillsätt sedan vattnet. Smörj våffejärnet. Grädda till frasiga våfflor. För att de skall behålla sin frasighet, lägg upp dem på galler istället för på hög. Är genast!
Självklart går det bra att använda helt vanlig mjölk och vanligt smör också!
 
Till våfflor är det ju himla gott med all sorts sylt, men min favorit är nog ändå hemkokt hallonsylt. MUMS va gott!
Nu ska jag skicka iväg en drös receptförslag, sen är det snart dags att hämta hem mina små älsklingar!
Hoppas ni alla har en riktigt härlig torsdag <3
PS. Ni vet väl att ni även kan följa mig på INSTAGRAM och FACEBOOK?

1
Kommentera

Saftig banankaka

saftig banankaka med choklad

Hej där hemma!

Idag tänkte jag bjuda på ett supersmarrigt och väldigt miljöklokt recept. Nämligen en supersaftig banankaka.
Jag vet inte hur det  är hemma hos er, men här är familjen periodare när det kommer till frukt. Ibland går det 3 kilo bananer i veckan, ibland 1/2. Och då står man där med massa bananer som behöver ätas upp NU, annars är det bara att kasta dom. Och att kasta mat är ju bara inte kul. Antingen kan man ta och skiva ner bananerna och lägga in i frysen. På ett litet kick kan du sen göra världsgod och nyttig glass.

Eller, så använder du dom till att göra en sjukt god banankaka.

saftig banankaka med choklad

Man kan säga att den här banankakan liksom har allt. Förutom det uppenbara har den en sjukt god kakaosmak och sen ringlade jag lite smält mörk choklad med smak av kaffe över hela kakan som pricken över i! Det där sisa är helt och totalt frivilligt. Men kan verkligen rekommenderas. I min värld så är banan, choklad och kaffe en helt magisk kombination. Men kanske vore det gott med mintchoklad också. Eller, så länge du ringlar smält choklad över banankakan blir det nog bra.

saftig banankaka med choklad

Bra att komma ihåg när du bakar den här kakan är att väldigt mogna bananer är att föredra. Har du någon gång försökt mosa halvorna bananer? Rakt omöjligt.
Om du känner för att baka banankaka på stört och affären bara har väldigt gröna, fråga om dom eventuellt har ett gäng bananer som är lite för mogna för att sälja. Då kanske du till och med får dom gratis! Eller i alla fall för en mycket mindre peng. Sånt gillar jag 🙂

Banankaka med choklad:

3 ägg
1 dl rårörsocker (eller 1 1/2 dl strösocker)
100 g smör
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 väl mogna bananer

att toppa med:

bananer
mörk choklad

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
Smält smöret och ha i kardemumma, ingefära, vanilj och kakao. Rör om väl. Tillsätt mjölken. Blanda de övriga torra ingredienserna. Varva mjöl och smör och mjölkblandingen i de uppvispade äggen. Mosa bananerna och vänd sist i dom.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och bred ut smeten däri. Skala och dela ett par bananer. Tryck försiktigt i bananerna i smeten.
Grädda i 200°C i ca 30 minuter. Håll koll mot slutet, kakan får inte bli torr!
Låt kakan svalna helt innan du ringlar smält choklad över den. Ät banankakan till en rykande kopp kaffe eller varför inte tillett glas iskall mjölk?

Har du några bra tips för att ta tillvara på mat du annars kanske skulle ha slängt?

PS. Ni vet väl att ni även kan följa mig på INSTAGRAM och FACEBOOK?

12
4 kommentarer

Nyttig chokladgröt med banan

chokladgröt havregrynsgröt med kakao, banan och bär
Som jag tidigare nämt, ett par gånger eller så är jag en frukostälskare av rang! Jag älskar att sitta och njuta länge av min frukost. Till helgen ska helst hela köksbordet vara knökfullt av godsaker. Men jag har en liten regel. Jag vill att frukosten ska vara nyttig. Det är ändå det första du fyller magen med och sätter liksom standarden för resten av dagen. Därför tycker jag det är himla kul att testa mig fram med nya grötrecept. För vad fyller magen bättre än en skål varm och ljuvlig gröt?
Den här gången testade jag att smaksätta min gröt med kakao.. En nyttig chokladgröt med banan, bär och nötsmör. Mättande, varmt och framförallt otroligt gott! Perfekt så här års!
chokladgröt havregrynsgröt med kakao, banan och bär
Att bara blanda i kakao i sin klassiska havregrynsgröt och tro att det ska bli gott, är inte den rätta vägen att gå. Det blir en fadd och nästan torr smak. Nej kakaon behöver något mer som lyfter och gör den sådär silkeslen och god. Därför mosade jag i en halv banan- vilken skillnad det blev! Och som alltid, vill du ha en mer mättande gröt skulle jag föreslå att du vispar i ett ägg.
Du kan även röra ner en matsked nötsmör av något slag. Jag valde att toppa min gröt med mandelsmör, men vill du kan du röra i osötad jordnötssmör, mandelsmör eller hasselnötssmör direkt i den varma gröten. Det mättar superbra och ger en fin smak!
Fler härliga recept på gröt hittar ni här:

chokladgröt havregrynsgröt med kakao, banan och bär
Idag jobbar jag från soffhörnet iförd mjukisar under en filt. Axel har intagit den andra soffan. Så länge vi bara håller oss lugna i soffan utan för stora utsvävningar mår vi ändå rätt så ok. Men det räcker med att plocka fram och undan efter frukosten, eller att gå ut till postlådan så är jag helt slut!
Dagens alla större jobb bokade jag om (med mig själv, haha) tills i morgon. Börjar dagen med ett par timmar hos frissan, sen hoppas jag att jag är på benen för har massor av saker att slutföra i morgon. Men så är livet när man arbetar med det jag gör. Det finns så otroligt många fördelar, men den största nackdelen är att jag inte kan ta in någon annan som gör jobbet om jag eller barnen är sjuka.. Men nu kurerar vi oss allt vad vi kan, så hoppas jag att den här envisa sjukan kan ge med sig någon gång!
 
Chokladgröt med banan 1 port:
1 dl havregryn
2 dl vatten
3 tsk kakao
1/2 banan
Blanda havregryn, vatten och kakao i en kastrull. Låt koka upp och koka på medelvärme under omrörning i cirka 3 minuter eller tills havregrynen är helt mjuka. Tag kastrullen från spisen. Mosa bananen och rör i den.
Toppa gröten med dina favoriter och servera iskall mjölk till. Jag gillar havremjölk allra bäst.
Nu ska jag beta av lite mail, sen blir det kanske att se någon serie och slumra lite på soffan en stund!

23
Kommentera

5 enkla och goda pastamiddagar

pasta med tomatsås med produkter från matsmart.se
Enkla pastamiddagar är kanske de bästa middagarna!
Vi äter inte pasta jätteofta hemma hos oss. Och även om middagar som spagetti och köttfärsås alltid, alltid går hem. I alla fall hos de yngre medlemmarna i vår familj, kan det vara kul att äta något annat ibland. Som pasta med tomatsås. Låter man bara tomatsåsen få ta lite tid. Och koka längre än 15 minuter, minst 20 men kanske allra helst 30. Då blir den helt makalöst god. Såsen får en lite sötare ton ju längre den kokar. Här har jag använt en pasta som är gjord på mungbönor, men självklart tar ni den pasta ni gillar allra bäst!
 
pasta med oxfilé
Pasta kan som sagt vara enkelt och snällt mot plånboken, men pasta kan också innebära oxfilé! Har du inte testat den här än? Bara gör det! Ok? Jag tänkte testa att göra en vegetarisk variant där jag byter ut oxfilé mot halloumi. Vad tror ni om det? Jag tror det kan bli helt magiskt gott!
 
vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
Den här grymma lasagnen har ni med all säkerhet sett förut här på bloggen. Men den är ju bara såå god! Jag har testat att göra den både med färska och vanliga lasagneplattor, men måste säga att den blev allra godast på vanliga. Jag vet inte om det kan ha och göra med att de suger upp mer vätska än de färska? Hur som, det här är en riktig storfavorit hos oss! Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat!
vegetarisk pastasås med linser
Ännu ett recept på tomatsås. Men här med röda linser och morötter. Perfekt mat för en tunn plånbok eller om man bara inte orkar handla hem massa ingredienser. För i alla fall så har jag alltid hemma av de här grejerna hemma. Jag älskar att ha i kanel eller kanske lite choklad i just tomatsåser. Det är något med det där sträva som passar så otroligt bra i en tomatsås. Är det något ni märkt av?
pasta med kyckling och pesto
Pasta, kyckling, pesto och soltorkade tomater. Lyxigt, enkelt, vardagsmat eller en mumsig helgmiddag! Lätt är det att laga också. Hur bra som helst 🙂
 
äppelkaka
Och ska ni baka något i veckan? Då tycker jag ni ska testa den här fantastiskt goda äppelkakan. Receptet är efter min man Sebastian gammelmormor Ragnhild. Ett klassiskt och enkelt recept på äppelkaka med få ingredienser men ett alltid lika bra resultat! Det är fint med gamla välbeprövade recept som liksom går i arv i flera generationer.
Nu ska jag strax plocka ihop här på kontoret. Axel är med oss på jobbet idag då det är studiedag på skolan. Men varken han, jag eller Sebastian mår speciellt bra. Så vi åker nog snart hem och fortsätter jobba ifrån soffhörnet. Envisa förkylningar som vägrar att ge med sig. Kanske behöver vi alla en lugn eftermiddag på soffan. Jobbet finns garanterat kvar i morgon också! Vad har ni för er idag? Jobbar ni? Vabbar? Föräldralediga?

4
Kommentera