Att få ha Claudia som kollega

claudia galli concha

Att arbeta som influencer kan ibland vara ett ganska ensamt yrke. Man når dagligen ut till flera tusentals människor, men ibland kan jag sakna att ha kollegor nära att bolla saker med. Personer som sitter i samma sits och upplever samma problem. Eller att ha någon som verkligen förstår hur häftigt det är när man lyckas ro hem ett fint jobb, eller när man levererar bra siffror.

Men efter att jag valde att börja blogga på Loppi så har det där ändrats lite, för helt plötsligt har jag fått ett helt gäng kollegor! Även om vi inte skriver som samma saker eller ens sitter i samma stad, så arbetar vi alla mot samma mål. Och en av mina kollegor som man alltid kan vända sig till, som alltid inspirerar, som lyckas med att få karriären, familjen och kärleken att fungera, som varit med och skrivit en film som berörde så djupt och som alltid kan komma med lite fint skvaller om man så behöver det, ja det är Claudia Gali Concha. Fler av er känner säkert igen henne från Skilda världar, Fjällbacka-serien eller en av Sune-filmerna.
Claudia bloggar precis som jag på Loppi och hos henne får man följa med i hennes vardag. Som hon tillbringar tillsammans med sina två helt underbara barn. För samtidigt som hon jobbar med allt ifrån sin egna barn-kollektion, bloggar och arbetar inom tv, så är hon mamma på heltid till sina två charmtroll! Kanske är det det som jag imponeras av mest. Att ständigt vara närvarande för sina barn, men ändå få så mycket gjort! Imponerande!

linnea seidel claudia gali concha

Så mycket härligt driv i denna människa och jag är verkligen glad att jag lärt känna dig under det senaste året Claudia!
Kolla in hennes blogg och instagram för massa härlig inspiration, i allt från barnkläder till det här med att verkligen arbeta med sin dröm!

Nu ska vi fortsätta fixa med alla bröllopsförberedelser, ni kommer hitta massa bilder och filmer på Insta Stories, så in och kolla under dagen om ni är nyfikna 🙂

0
Kommentera
ANNONS

Fiskpinnar i ugn

 hemmagjorda fiskpinnar i ugn

I samarbete med Norges Sjömatråd

Fisk innehåller massor av protein, ett av de viktigaste näringsämnena. Ännu en anledning till varför man bör äta fisk ofta!
Många kan tycka det är lite klurigt att tina fisk, men visste du att torks tinar du allra bäst genom att antingen lägga den i kallt vatten i 30 minuter, eller så låter du den tina i kylen under natten. På norskfisk.se hittar du massor av läsning om just torsk!

 

Har dina barn fått för sig att dom inte gillar fisk? Då har jag lösningen! Gör en omgång hemmagjorda fiskpinnar, servera med en kall god sås, grönsaker och kanske lite sötpotatis i ugn?
Jag tillagar mina fiskpinnar i ugn vilket gör att det blir otroligt lättlagad och nyttig mat. Du får den här knapriga känslan i paneringen men det blir inte lika flottigt som när man steker.

hemmagjorda fiskpinnar i ugn

Jag använder torsk till  mina fiskpinnar, gärna torskrygg av god kvalité. Fisken skär jag bara i bitar, dubbelpanerat och sedan skjuts in i ugnen! Självklart går det även bra att steka fiskpinnarna i en klick smör i stekpannan. Men jag tycker det är mycket smidigare att tillaga dom i ugnen!
Jag brukar panera i panko-ströbröd. Det är ett lite grövre ströbröd som blir kristligare. Men det går självklart lika bra med vanligt ströbröd också!

Fiskpinnar i ugn, 4 port:

400 g torskfilé
2 dl mjöl
2 ägg
3 dl panko-ströbröd
salt & svartpeppar

Skär fisken i lagom stora bitar. Torka helt torra med lite hushållspapper.
Häll upp mjöl, ägg och ströbröd i tre olika skålar. Vispa ägget lätt. Krydda mjölet med salt och svartpeppar.

Doppa fisken först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Lägg i en ugnsfast form. Upprepa med resten av fiskbitarna.

Värm ugnen till 225 °C och ugnsstek fiskpinnarna i cirka 20 minuter eller tills de är helt genomstekta och fått fin färg.

Vit, kall sås:

4 dl creme fraiche eller gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk finhackad dill
saft från 1/2 citron
2 msk bostongurka
salt & peppar

Blanda samman creme fraîche och majonnäs i en skål, Ha i finhackad dill, saftren från 1/2 citron och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå minst 30 minuter i kylen innan den serveras.

bild:Linnéa Seidel

Inlägget är ett samarbete mellan Linnéas Skafferi och Norges Sjämatråd.

39
Kommentera

10 livsmedel du INTE ska förvara i kylen

 
livsmedel du inte ska förvara i kylen
Vi är duktiga på att proppa våra kylskåp fylla med livsmedel som faktiskt inte alls ska förvaras i kylen. Vissa saker mår precis lika bra av att bo utanför. Vissa trivs till och med bättre utanför kylen än innanför!
Nr 1. Ägg.
Jag förvarar aldrig äggen i kylen utan i en skål i köket. På så vis är alltid ägget rumstempererat, vilket ofta är bra när man ska baka eller göra hemgjord majonnäs. Då är det ett måste att alla ingredienser håller samma temperatur.
Förvarar man äggen i kylen förlängs dock hållbarheten ganska rejält, men hos oss räcker aldrig en karta ägg mer än två veckor i alla fall…
Nr 2 Tomater.
Ska absolut inte förvaras i kylen! Kylan i ett kylskåp stoppar mognadsprocessen och därmed smakutvecklingen. Förvarar man tomaterna i kylen kan det även påverka konsistensen. Så fram med tomaterna på köksbänken!
Nr 3. Lök:
Ska förvaras, mörkt, torrt och svalt. Men inte kallt! Fukt i lök gör dom blir mjuka och lättare möglar. Ett tips är att ta helt vanliga kompostpåsar och förvara löken i, gärna i skafferiet eller på annan mörk plats.
 
livsmedel du inte ska förvara i kylen
Nr 4 Vitlök:
Trivs inte heller i fuktig kyla, utan vill precis som den vanliga löken ha det torrt, mörkt och svalt.
Nr 5 Potatis:
Många förvarar även potatisen i kylskåpet. Men kyla förvandlar stärkelsen i potatis till socker. Så precis som med löken är det en mörk, torr plats som gäller för potatis!
Nr 6 Kaffe,
Kaffe är ett livsmedel som du absolut inte ska ha i kylskåpet. För det första så förlorar det med tiden sin smak om kaffet står för kallt, men det finns även risk för att kaffet tar åt sig smak och lukt av andra livsmedel du har i kylskåpet.
Nr 7 Bröd:
Det är inte helt långsökt att tro att hållbarheten på bröd förlängs om man förvarar det i kylskåpet. Men faktum är att kylan torkar ut brödet mycket snabbare än om du förvarar det i rumstemperatur! Vet jag med mig att vi inte ska äta bröd fler dagar på raken, då fryser jag in det som finns kvar!
Nr 8 Bananer:
Skalet blir missfärgat och själva fruktköttet blir hårt om du förvarar bananer i kylskåpet. Låt dom istället ligga framme i fruktskålen. Börjar bananerna bli bruna, skala, skiva i tunna skivor och lägg i en påse. Frys in och ta sedan fram om du ska göra glass eller smoothie!
Nr 9: Färska örter:
Basilika, tillexempel trivs inte alls i kylskåpet. Den tar lätt åt sig av andra lukter i kylen och blir fort brun och tråkig i kylen. Sätt basilikakvistar i en vas med vatten och ställ på köksbänken. Köper jag små krukor med färsk örter brukar jag ställa dom på ett fat med kanter och alltid se till att det finns lite vatten på fatet. Då håller dom sig pigga och fräscha länge!
Nr 10 Citrusfrukter
Alla sorters citrusfrukter mår allra bäst om dom slipper ifrån kylan i kylskåpet! Kylan försämrar till och med citrusfrukterna kvalité, istället för att förlänga den!
 

13
Kommentera

5 smarriga recept med zucchini- Veckans mat

vegetarisk pytt i panna
Snart fylls hyllorna i våra svenska matbutiker med härliga, lokalodlade grönsaker. Eller så kanske du odlar för fullt hemma?
En grönsak som brukar finnas i överflöd i folks trädgårdar eller till riktigt bra pris i matbutiken är zucchini. En otroligt användbar grönsak som funkar att ha till det mesta. Att dryga ute köttfärssåsen med, att ugnssteka och ha i sallad, eller som i något av de här 5 smarriga recepten!
Först ut, en vegetarisk pytt i panna. Otroligt god och enkel vardagsmat!
hasselbackszucchini med fetaost
Brukar du göra hasselbackspotatis? Testa att göra en hasselbackzucchini istället! Här har jag fyllt den mes salt fetaost och färska örter. Grilla lite korv eller något annat enkelt att ha till. Underbar sommarmat!
glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Min senaste favorit när det kommer till denna härliga grönsak, zucchiniplättar. Perfekt lunch en varm sommardag!
zucchinigratäng
Det här var förra årets stora favorit, zucchinigratäng. Ni kan inte ana så gott det är! Har ni inte testat så måste ni göra det! Gratängen får fin sälta från fetaosten och så blir det lite syrlig tack vare att det är färskost i. MUMS!
zucchini i ugn
Zucchini i ugn är en annan favorit. Enkelt att göra och du kan variera i det oändliga! Kör helt vego eller fyll med överbliven köttfärssås.
Jag slängde ut en fråga på Facebook om någon testat att köra dom på grillen, så det får bli nästa grej att testa. Jag tror det kommer att bli kalasgott!
glasstårta på tre ingredienser
Avsluta med något superdupergott, som en krämig glasstårta tillexempel. Kanske är det här världens godaste glass? En glass som du gör helt utan glassmaskin och så innehåller den få ingredienser. Kan det liksom bli bättre än så?
Nu ska jag förbereda lite mer inför veckan och kommande blogginlägg. För den här veckan kommer det vara full fokus på den stora dagen. På lördag är det liksom dagen D! Just nu känns det som om det är ganska många timmar innan vi är i hamn med allt.. Frissan i morgon och så ska jag fixa naglarna. På onsdag ska vi fixa klart det sista med klänningen, handla det sista grejerna och kolla blommor. Sen är det dags att börja pynta och duka i festlokalen! Det ska bli såå himla kul! Ni kommer få se massor av bilder på min Insta Stories så håll utkik där!

19
Kommentera
ANNONS

Poké bowl med lax

pokébowl med lax och kokosris
I samarbete med Norges Sjömatråd.
 
Visste du att fisk främjar utvecklingen av det centrala nervsystemet, synen och hjärnan. Och förutom från solen så är fet fisk det bästa sättet att få i sig D-vitamin!
Det här är bara två bra anledningar till att äta fisk. Jag själv älskar fisk och äter det gärna fler gånger i veckan. Jag får ofta höra argument som att det är så svårt att variera fisk och att man inte riktigt vet vad man ska göra med fisken, förutom den klassiska torsk i äggsås. Som vi för övrigt inte alls ska klanka ner på. Det är ju otroligt gott! Men jag personagen tycker att just fisk är den råvara du enklast kan variera. Av samma slags fisk kan du göra allt från sushi, till klassisk inkokt lax eller som här, en poké bowl med lax, kokosris, salsa och massa annat gott!
När jag väljer lax väljer jag gärna norsk lax eftersom laxodlingen i Norge är världsledande i ansvarsfull och miljöriktig odling. På norskfisk.se kan du läsa mer om varför det både är bra för dig och miljön att välja just norsk lax.
Rekommendationerna är att äta fisk 2-3 gånger i veckan, men det inte alltid det lättaste. Därför har Norges Sjömatråd utmanat mig att ta fram tre härliga recept på fisk som du och din familj enkelt kan tillaga!
 
Just en poké bowl är otroligt lätt att variera och du kan enkelt plocka ihop vad du vill ha i just din bowl. Perfekt om man är en familj med lite olika åsikter om vad som smakar gott! Ta fram de grönsaker och tillbehör just ni gillar bäst, ärtor, majs, morötter, nudlar, ris, olika nötter och frön- ja allt kan man blanda i sin bowl. Perfekt mat som passar hela familjen!

pokébowl med lax och kokosris
I min poké bowl valde jag att ha i ett krämigt kokosris, salsa gjord på mango, avokado, rödlök och gurka, ärtskidor, snabbinlagd gurka och såklart lax. Laxen har jag först ugnsbakat och sedan skurit i bitar. Jag kryddar ofta min lax med ett buljongpulver av bra kvalité, gärna ekologiskt och utan massa tillsatser.
 
Poké bowl med lax, 4 port:
 
Kokokosris:
4 dl kokosmjölk
2 dl vatten
3 dl ris
Koka upp kokosmjölk, vatten och ris. Låt sjuda under lock tills riset är helt genomkokt.
Sesampanerad lax:
4 laxfiléer
1 msk grönsaksbuljongspulver
saft från 1 lime
salt & svartpeppar
1 dl blandade sesamfrön
Torka laxen  helt torr. Gnid in laxen i grönsaksbuljongspulver. Pressa över lime, krydda med salt och peppar. Strö sesamfrön över.
Ugnsbaka i 200°C i cirka 15-20 minuter.
Mango och avokadosalsa:
250 g tärnad mango
2 avokado
1/2 gurka
1 rödlök
koriander eller färsk persilja
1 msk olja
saft från 1 lime
chili flakes
salt
Skär mango, avokado och gurka i småbitar. Skala och finhacka lök och örter. Rör ihop i en skål. Ringla över oljan och pressa i saften från limen. Smaka av med chili flaket och salt. Låt gärna stå minst 30 minuter.
 
Gurksallad:
1/2 gurka
1 dl risvinäger
1 tsk sesamolja
1 tsk strösocker
salt
sesamfrön
Blanda vinäger, sesamolja, socker och salt.
Hyvla gurkan tunt. Häll vinäger och sockerblandningen över gurkan. Toppa med sesamfrön.
 
Tillbehör:
strimlad rödkål
ärtskidor
 
Montera ihop din Poké bowl genom att lägga riset i botten. Placera ut laxen i bitar på riset. Lägg i salsa, strimlad rödkål, gurksallad och ärtor.
Bild: Linnéa Seidel
Inlägget är ett samarbete mellan Linnéas Skafferi i och Norges Sjömatråd
 

10
Kommentera