Hej alla härliga läsare,
Nu är det dags för veckans FREDAGSFIKA!! Och eftersom det hela tiden kommer in nya läsare här till bloggen tänkte jag passa på att tipsa om en kär favorit. Nämligen vaniljrutor i långpanna! Ni anar inte så goda dom är!! Bakade dom till Isacs 2-årskalas i höstas och dom gick åt i ett nafs. Alla tyckte dom var otroligt goda. Att dom dessutom är riktigt enkla att baka gör ju inte saken sämre direkt!
Man kan nästan säga att de här vaniljrutorna påminner om fyllda vaniljhjärtan som du kan köpa på fik. Fast de här är betydligt enklare att baka.
Jag gillar att baka i långpanna. Det är oftast lätta recept och det räcker till många!
Jag är ju alltid på jakt efter nya spännande recept att testa. Har du något recept som man enkelt bakar i långpanna som du vill dela med dig av? Kommentera gärna här eller skicka mig ett mail. Det vore kul att få testa lite av era favoritkakor!
Vaniljrutor i långpanna:
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk bakpulver
fyllning:
4 ägg
2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraiche ca 34% (den fetare varianten)
3 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en deg. Kör gärna allt i matberedaren. Klä en plåt (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper och tryck ut cirka häften av degen i formen.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ut den över bottnen. Smula över resterande deg över fyllningen. Grädda i 200°C i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna helt och ställ sedan in i kylskåpet. Pudra florsocker över och skär i rutor.
Försvinnande goda 🙂
Baka en omgång ikväll och bjud vänner, familj och kollegor på i morgon. Du kommer garanterat bli poppis!
Nu ska jag bara jobba klart det sista här, sen bege mig mot Stockholm och Loppi-kontoret där vi har massa roliga saker inplanerade under dagen. Alltid lika kul att träffa alla 🙂
Jag hoppas ni får en härlig dag, trots att solen verkar lysa med sin frånvaro just här..