Nominerad till årets företagsamma kvinna

Skärmavbild 2016-12-02 kl. 12.46.31
Alltså det är så himla kul, jag har nämligen blivit nominerad till årets företagsamma kvinna här i Sala där jag bor. Varje år är det en stor företagsgala där man utser allt från årets entreprenör till årets företag och årets säljare.
Och i år har jag blivit nominerad i kategorin årets företagsamma kvinna. Det känns ju hur kul som helst! Inte bara att det är just jag som blivit nominerad, utan att man valt att nominera någon som faktiskt har en blogg som sin huvudsakliga sysselsättning. Det tycker jag känns riktigt bra. Att man kanske börjar förstå runt om i landet att det inte bara är att sitta och skriva lite snabba inägg och sedan publicera, utan att det ligger så mycket arbete bakom en blogg idag.
 
Så mina vänner, för att jag ska ro hem det här behöver jag ett gäng röster. Antagligen ganska många. Så om ni känner för det, klicka er gärna in HÄR och rösta. När ni ändå är i farten så är min sambos företag (som jag också arbetar i)  Dekalbolaget nominerat till Årets företag och min Sebastian är nominerad till årets entreprenör. Så när ni ändå är inne på sidan.. De kategorier ni inte känner igen någon i behöver man inte rösta i.
 
Nu önskar jag er alla en riktigt härlig fredagskväll!

0
Kommentera

Pepparkaksglass-24 dagar jul

pepparkaksglass2

2 december idag och jag bjuder på ett nytt, härligt julinspirerat inlägg. Nu är kanske inte glass det första man förknippar med jul. Men lova mig att ni testar den här i år! Ok?
Jag har ett sånt där otroligt bra recept på glass, som egentligen bara innehåller  två ingredienser: vispgrädde och kondenserad mjölk. Sen kan man smaksätta precis hur man vill. Och nu till jul känns det ju väldigt aktuellt med smaken pepparkaka. Så det fick bli pepparkaksglass. Det riktigt fina med just den här glassen är att du inte behöver någon glassmaskin för att få till en sån där härligt krämig och len glass. Glassen blir så ändå. Bra va!

Nu ska jag stöka undan det sista här efter förmiddagens jobb, få fram lite lunch till mig och pojkarna. Sen blir det en fikatur till mormor. Bästa fredagstraditionen att åka till dom en sväng!

Testa glassen, ni kommer inte att bli besvikna!

Pepparkaksglass, utan maskin.

7 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 krm äkta vaniljpulver
1 msk kanel
1 msk ingefära
i msk malda nejlikor
pepparkaksdeg, antingen efter det här receptet eller ta färdigköpt
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, ha i kryddorna och vänd ner den kondenserade mjölken. Blanda väl. Skär prpparkaksdegen i små bitar och blanda i glassen.
Ha upp glassen i en form och ställ i frysen minst sex timmar. Ta fram glassen ca 30 minuter innan den skall ätas.
bild:linnea seidel
1
Kommentera

Dumlekakor

dumlekakor1
Nu köör vi!! 24 dagar fullproppade med juligheter. Fantastiskt va?
Först ut är de här dumlekakorna. Nu kanske nu tänker, vad är det för juligt med dumle? Jo förstår ni, det är nämligen så att de här dumlekolorna har smak av pepparkaka. En specialutgåva som finns nu till jul. Helt fantastiskt goda om ni frågar mig! En chokladig kaka som har en gömma av seg dumlekola. Hur gott liksom!?
Vill man ha lite extra julig känsla kan man med all säkerhet ha i lite julkryddor i själva kakdegen också. Men jag ville testa först hur det smakade med bara dumlekolan. Och det blev makalöst gott. Ni måste bara testa! Och om någon testar att ha i lite pepparkakskryddor, hojta gärna till om hur resultatet blev!
dumlekakor
Jag använde ljust muskovadosocker i kakdegen, jag tycker det ger en fin kolaton som passar ypperligt till dumlen. Men det går såklart bra med helt vanligt strösocker också.
Dumlekakor, ca 30 st:
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl ljust muskovadosocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
ca 30 dumlekolor med pepparkakssmak
Vispa mör och socker mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vanilj, mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Vänd i det i smörsmeten och blanda väl. Forma degen till ca 30 bollar. Gör en fördjupning med tummen i varje boll och lägg i en dumlekola. Se till att hela kolan täcks av kakdeg. Rulla bollarna i strösocker och lägg ganska glest på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200°C i cirka 5-7 minuter. Kakorna ska ha fått lite yta men fortfarande vara kladdiga och härliga i mitten.
 
Så, se till att köpa hem grejer till helgen och sätt igång med julbaket 🙂
 
bild:Linnéa Seidel

0
Kommentera

24 dagar jul på Linnéas Skafferi

24dagarjul

Imorgon får vi äntligen vända blad och det blir december. En av de mysigaste månaderna på året då man helhjärtat kan ägna sig åt matlagning, bakning och pyntning hemma.
Och för att komma i riktig julstämning tänkte jag att vi kör minst 24 julrecept nu innan jul. Minst ett juligt recept, varje dag fram till jul! Det kan hända att det slinker in något tips på julklappar och fina dukningar ni till jul också.Hur underbart låter inte det?
Jag har inte alla inlägg helt spikade än, så har ni några önskemål är det bara att kommentera här.
Så håll utkik här på bloggen, på Facebook och på Instagram för att inte missa alla juliga recept!

1
Kommentera

Veckans mat- 5 snabba middagar

köttfärssås

Hej måndag!

Börjar ni känna stressen inför jul? Eller är ni coola som filbunkar? Jag är nog någonstans där mittemellan. Jag har ganska många jobb som ska bli klara nu de närmaste veckorna och helgerna lätt fullbokade! Så därför tänkte jag köra en veckans mat med snabblagade middagar. Alla tar runt 30 minuter att göra och det har vi väl tid att lägga på matlagningen va?

Först ut, en klassiker med lite nytänk. Bönpasta med köttfärssås. Köttfärssåsen innehåller massa linser och morötter som mättar bra!

kotlettgryta med svamp

Fläskkotlettgryta med svamp. Riktig, vällagad mat som går superduperfort att laga. Har fått massor av fina kommentarer om just detta recept. Så ni måste bara testa om ni inte gjort det!

panerad torskrygg

Panerad torskrygg är sådär superenkelt att göra. Speciellt om du gör som jag, och kör den i ugnen! Och det brukar vara en riktig storfavorit hos barnen.

tortillapizza-2

Pizza mitt i veckan? Ja absolut. Använder man tortillabröd som botten går det supersnabbt att få fram middagen. Här har jag bytt ut den klassiska tomatsåsen mot pesto, en riktig höjdare om du frågar mig! Tortillapizza är verkligen en storfavorit hemma hos oss!

gyros

Gyros, så enkelt och så himla gott!! Hacka massa grönsaker, gör en tzatziki och ät allt i pitabröd.

biskvier i långpanna

Avsluta på topp med något gott! Har ni testat biskvier i långpanna? Om inte, ni måste!!!! Kanske det godaste jag bakat under hösten.

0
Kommentera