Bounty-Brownies

bountykladdkaka
Hej du ljuva fredag! Idag tänkte jag bjuda på ett riktigt pang-recept! Nämligen bounty-brownies. Älskar du choklad, kola och kokos, ja då är det här något för dig. Först tänkte jag göra en Bountykladdkaka, men tänkte att det räcker till fler om man gör det i en stor form istället. Och så tänkte jag att en lite mastigare brownie-botten nog gör sig bättre än en sötsliskig kladdkakasbotten. Fast det skulle garanterat också varit gott 🙂
bounty brownies
Jag gjorde min brownie-botten ganska tunn, knappt en centimeter hög. Och det räckte gott och väl. Det blev en ganska mastig kaka som var helt underbar att äta till en kopp rykande kaffe. Ni bara måste prova!
bounty brownies
Även om man inte är någon storgillare av kokos så tror jag ni skulle gilla dessa. Bjöd på dom på jobbet och flera sa just att kokos inte var deras grej, men att kakan ändå inte smakade så mycket kokos. Så den fick tummen upp!
bountykladdkaka
 
Hur stor form du använder avgör ju såklart hur höga kakor du får. Jag gjorde mina i en form som var cirka 20X30 centimeter. Jag skulle inte rekommendera att använda en större än så.
Bonuty-brownies:
150 g choklad (minst 70%)
150 g smör
225 g ljust muscovadosocker
3 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl
Smält smör och socker i ett vattenbad. Tillsätt sockret och rör tills sockret smält något. Tillsätt sedan äggen, ett i taget och rör om väl. Ha sist i vanilj och mjölet. Blanda försiktigt till en jämn smet. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna helt.
Bountytäcke:
1 påse kokosflingor
1 liten burk sötad kondenserad mjölk
200 g mjölkchoklad
Blanda kokos med en burk kondenserad mjölk (du behöver inte koka den innan). Rör till en jämn smet. Bred försiktigt ut kokossmeten över brownie-botten. Smält chokladen och bred den över bountytäcket. Gör gärna fina mönster med en kniv i chokladen. Strö lite kokos över. Låt gärna stå svalt över natten innan den serveras!
Skär i rutor, kakan blir ganska mäktig så små rutor räcker gott och väl!
 

Vill man kan man med all säkerhet göra ett bonutytäcke ha ha på sin vanliga kladdkaka. Eller ni kanske sitter inne med ett bra recept på det? Hör i så fall gärna av er!
0
Kommentera
ANNONS

Tävla på Instagram med Linnéas Skafferi och khoisan tea!

 
 
khosiantea-blogg
Idag har jag en sådan himla fin tävling åt er, kära läsare!
Ni har nämligen möjlighet att vinna ett superfint kit med produkter från khoisan tea! Man förknippar dom kanske främst för det helt underbara vaniljpulvret dom har i sitt sortiment. Men börjar man kika runt lite så finns det så många härliga produkter!  Från goda teer till ekologiska småkakor och bakpulver. Allt för att du ska kunna få en riktigt härlig fikastund, oavsett dom du vill baka själv eller unna dig en god färdigbakad kaka.
khoisan tea
Jag har länge kollat på de här ekologiska kanel och ingefäraextrakten. Jag ser framför mig alla muggar med kanelkaffe jag kommer dricka i höst och vinter. Eller varför inte en kopp varm choklad med lite rivet apelsinskal och en skvätt ingefära. Mums!
khosian tea
Jag älskar olika sorters pulver från bär och kryddor. Det är så smidigt att ha i när man bakar, i smoothien eller strö på gröten.
Kittet du kan vinna innehåller:

  • ekologiskt kardemummapulver
  • ekologiskt blåbärspulver
  • ekologiskt lingonpulver
  • ekologiskt kanelextrakt
  • ekologiskt ingefäraextrakt
  • ekologiskt bakpulver
  • ekologiska småkakor
  • ekologiska cookies

För att vara med och tävla vill jag att du kikar in hos Linnéas Skafferi & khoisan tea på instagram. Där finns alla tävlingsregler och all den information du behöver!
Här har ni en direktinlägg till inlägget på Instagram
Tävlingen pågår från och med torsdag 3 november till söndag 6 november kl 24.00
Vinnaren utses av Linnéas Skafferi och kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen är ett samarbete mellan Linnéas Skafferi och khoisan tea

0
Kommentera

Grön smoothie

 
Hösten 2016 blev hösten då jag hinkade i mig gröna smoothies för glatta livet visade det sig. Men det är ju så gott. Perfekt som frukost på språng eller mellanmål. Man kan ju variera dom i det oändliga och i stort sett ha i av det som man har hemma, mixa och sen är det klart! Smidigt, snabbt och enkelt. Sånt gillar jag!
greensmoothie-4
Jag har tidigare skrivit om hur otroligt trött jag varit den här hösten. Sådär trött att det faktiskt inte är roligt längre. När klockan är 21 är man så förlamande trött att hur man än gör klarar man inte av att vara vaken en sekund till. 8-9 timmar senare vaknar man upp och det känns som om man bara sovit 30 minuter.
Men igår, ja då orkade jag faktiskt vara vaken till kl 23! Utan att somna en endaste gång på soffan! Kanske är det de extra D-vitaminerna jag äter, kanske är det de extra grönsakerna jag får i mig, kanske är det den extra mängd sömn jag samlat på mig i fem veckor nu. Men jag känner mig faktiskt lite piggare och gladare. Så förhoppningsvis har det vänt! Jag håller verkligen tummarna för det. Mer ork och energi är vad man behöver nu när det börjar bli så mörkt ute!
greensmoothie-6
I mina gröna smoothies brukar jag antingen ha bladspenat eller grönkål som bas. Spenaten tycker jag är lite mildare i smaken, så den kan vara bra att börja med om man inte är så van vid illgröna drycker 🙂 Sen har jag kommit på att fryst mango är perfekt att ha i för att ta udden av det lite bittra gröna grönsaker kan föra med sig ibland.
greensmoothie-5
Den här gången blev det en typisk grund för en grön smoothie, en bra bas att utgå ifrån och sedan tillsätta kokt broccoli, andra frön och nyttigheter om man så vill. Precis som när jag lagar mat tänker jag att smoothien måste ha flera lager. Man måste balansera upp smakerna för att lyfta det som är gott och gömma undan de smaker man tycker mindre om. Då är ingefära och citron mina bästa vänner. Inte nog med att de är nyttigt, det tar min smoothie till helt andra smakhöjder!
Grön smoothie:
3 nävar bladspenat
1 dl pumpakärnor
1 dl fryst mango
kallt, grönt te
ca 1 msk citron
1 knivsudd malen ingefära
Lägg spenat, pumpakärnor och mango i en mixer. Tillsätt lite kallt te och mixa. Späd smoothien med mer te tills du får önskad tjockhet, Smaka av med citron och malen ingefära.
Hur gör du för att hålla dig pigg i höstrusket?
bild:Linnéa Seidel

0
Kommentera

Veckans mat- Höstlovsmat

chicken nuggets
För många är det höstlov den här veckan. Himla skönt och himla jobbigt om vi ska vara ärliga va? Man drömmer om lediga dagar med sovmorgon och vackra dagar ute när solen skiner. Tyvärr är ju verkligheten inte alltid helt överensstämmande med den bilden.
Men jag tänkte hjälpa er å gott jag kan med att tipsa er om en härlig matsedel som barnen garanterat kommer gilla! Hemgjorda chicken nuggets, tortillapizza och hamburgare. Mat som garanterat går hem hos barnen!
Först ut är receptet på chicken nuggets. Supersmidigt att göra i ugn och ingen fritering behövs!
 
Men på tal om när man har en viss förväntan på hur saker ska bli och hur saker sedan faktiskt blir….
pannkaka ett päron till morsa
Men jag hoppas med veckans matsedel kunna hjälpa er lite ur pannkaksträsket. Även om jag trillar dit ibland jag med….
Kanske är ni hemma med lediga barn några dagar den här veckan och faktiskt får någon minut över. Då tycker jag att ni ska kika in hos min helt fantastiskt begåvade bloggkollega Teresa som driver bloggen Ett päron till morsa. Så stor igenkänningshumor. I precis allt!
Förutom att ni hittar henne på bloggen så har hon både en Facebook-sida och ett Instagramkonto jag tycker ni ska hålla koll på 🙂
mozzarellaburgare
Hamburgare, vilket barn gillar inte det liksom 🙂 Min variant som är fyllda med mozzarella brukar gå hem hos stora som små barn.
pasta med köttfärssås
Spagetti och köttfärsås, vilka barndomsminnen den maträtten för med sig. Antingen kan man göra en helt klassisk variant, eller varför inte testa den här, full med morötter och linser. Det är min favorit 🙂
torsk i ugn
Det här receptet på fisk i ugn är ett av de absolut mest populära recepten här på bloggen. Helt förståeligt. Superenkelt att göra och den brukar uppskattas av alla i familjen!
tacopizza
Tacos eller pizza brukar vara mångas fredagsfavoriter.
Varför inte kombinera dom två till en mumsig tacopizza? Här har jag gjort den på tortillabröd vilket gör det till en riktigt snabblagad fredagsmiddag! En av våra favoriter hemma hos oss!
nutellacupcakes
Baka något smarrigt med barnen som avslut på veckan. Vad sägs om nutellacupcakes!?
 
Ha en riktigt härlig start på veckan nu alla 🙂
 

0
Kommentera

Bloggtips-Hannas Bageri

arraksbollar
Go söndag på er alla!
Idag tänkte jag passa på att tipsa er om en superhärlig bakblogg. Nämligen Hannas Bageri. Hanna bloggar precis som jag på Loppi och det är väl vi två som driver mat och bak-relaterade bloggar här på Loppi.
Hanna har verkligen hur många härliga recept på sin blogg som helst. In och dregla!! Jag har spanat in den här morotskakan fler gånger och den är inte bara snygg, den ser sjukt god ut också!
Förutom den härliga morotskakan har jag sneglat på de här urtjusiga arraksbollarna fler gånger. Hur goda ser dom inte ut liksom!
Arraksbollar, ca 10 st:
3,5 dl sockerkakssmulor
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)
200 g mörk choklad (70 %)
1 tsk rapsolja
Chokladströssel
Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.
Smält chokladen över ett vattenbad. Ta ut smeten från kylen och forma till bollar. Doppa bollarna i chokladen och därefter i chokladströsslet. Ställ in i kylen och låt stelna
Hanna hittar ni förutom på hennes blogg, även på Instagram och Facebook.
 
Nu ska jag ut i den härliga höstvädret en sväng innan det är dags att fixa det sista inför kvällens halloweenfest för barnen!
bild:Hanna Rydström

0
Kommentera