Veckans mat-HÖSTMYS

lasagne
Jag vet inte hur det är i din del av landet. Men här kom hösten på riktigt i natt. Vi vaknade upp till en klar och härlig höstmorgon med minusgrader och hela gräsmattan täckt av frost. Så då tänkte jag, vad passar bättre att fira in hösten med än en vecka med riktigt höstmysig mat? Ni vet sådant man längtat lite efter under sommaren men tänkt att det där spar vi tills det blir höst på riktigt! Så här kommer det. En vecka med härlig mat som lasagne, grytor och självklart en köttfärsslimpa att dö för!
Först ut är en av familjens absoluta favoriter, lasagne. Älskad av många även utanför familjen. Vilket jag förstår, den har liksom allt. Känner du ändå att det passar bättre med en vegetarisk lasagne? Ja då har du ett recept på det här.
hel kyckling i crock pot
Att göra hel kyckling i ugn eller Crock Pot blir så himla gott tycker jag. Och moset som blir till denna kyckling är helt oemotståndligt gott! Ni måste bara prova!
ratatouille
En härligt kryddig, smakrik ratatouille passar fint till det mesta. Stek på några skivor halloumi, fin korv med hög kötthalt eller något annat du vekrigen gillar. Gör gärna en stor omgång och frys in. Då har du världens snabbaste middag att ta till när tiden är knapp!
kotlettgryta med svamp
Så mycket härliga, höstliga smaker hittar ni i denna panna med svamp och kotletter. Enkelt att göra och så gott! Ett måste om ni inte testat!
meatloaf-bacon-1
Kungen av höstmysig mat- Köttfärslima! Här har jag gjort en fetaostfylld köttfärslimpa, inlindad i bacon.
pärondessert
Jag vet inte hur det är med er, men den här veckan känns det som om en härligt höstig dessert skulle sitta fint! Det här är en enkel men helt ljuvlig dessert ni garanterat kommer att älska!
bilder:Linnéa Seidel

1
Kommentera

Fredagssvep

smoothie twister

Hej ljuva fredag,

Här skiner solen från en klarblå himmel men det blåser rejält! Idag tänkte jag att vi kör ett litet fredagssvep. Vad har jag lagt ögonen på den här veckan? Vad skulle jag vilja införskaffa till köket, vad har jag köpt och vad funderar jag över? Japp, de frågorna reder vi ut idag!

Först ut, den här mixern. Den har jag kollat på såå många gånger! Men det har liksom aldrig blivit av. Men så rätt som det var hade jag tryckt på ja knappen. Så idag har den anlänt till posten och det är bara att hämta ut den. Jag tänker att den är smidig att mixa frukostsmoothien i. Jag som många dagar i veckan äter frukosten på språng eller direkt när jag kommit till jobbet. Vi får se om det blir ännu en kökspryl som står i skåpet eller om det blir en riktigt hit!? Någon som har den? Vad tycker ni i så fall?

tapasbricka ellos

Alltså skärbrädor och fina uppläggningsfat kan man ju bara inte få för många av? Eller hur! Den här ursnygga skärbrädan i marmor skulle passa riktigt bra i mitt gråa kök. Kanske måste jag klicka hem en sådan i helgen! Så snyggt att lägga upp fint skuren avokado, melon och oliver på!

groddburk

Nu är ju sommaren över, men ändå finns det sätt att kunna odla lite inne. Man kan nämligen grodda! Så enkelt, gott och nyttigt! Nu finns det ju också så snygga groddburkar! Som den här från Renée Voltaire, den skulle mer än gärna få flytta in i mitt kök!

14524374_10154309756116273_6060898256229510639_o

Sen måste jag bara skriva om gårdagens träningsevent som jag var på med härliga #loppifamiljen. Ja ni ser ju på bilden hur kul vi hade 🙂
Så himla kul, så mycket träningsvärk idag!!!

14500443_10153757401125163_4213919924656278397_o

Bästa Paula och Pischa hade satt ihop en superhärlig träningsmorgon på Nox Box åt oss. Här fick vi lära oss att hitta och aktivera de nedre, inre  magmusklerna, inte det lättaste kan jag säga. Men himla kul och jag är fulladdad med massa ny träningsinspo.

Nu ska jag plocka ihop här och ta en promenad i den härliga solen hem till mormor och morfar. Där vankas det traditionsenliga fredagsmyset med pannkaka till lunch,

Så, nu önskar jag er alla en rysligt härlig fredag! Puss på er alla!

0
Kommentera

Daimcheesecake

daimcheesecake-3
Alltså, jag vet hur det är hos er. Men här blev det ett riktigt höstrusk idag med gråa moln och regn i luften. Visst är det på plats att vi muntrar upp oss lite med något gott? Som en daimcheesecake täckt med choklad kanske? Skulle inte en bit av denna ljuvliga cheesecake sitta fint just den här onsdagen?
Fryst cheesecake är något man lätt glömmer bort i djungeln av alla underbara desserter som finns att testa. Vilket är lite synd. För det är ju så gott! Den är enkel att göra och du kan variera smakerna i all oändlighet! Just idag kände jag för diam. Jag vet inte riktigt varför. Det bara kändes som en daimcheesecake-dag helt enkelt!
daimcheesecake-2
Grundreceptet till denna cheesecake har vi haft i familjen i evigheter tror jag. Vi fick det av en vän till familjen, men då hette den Philadelphiaglass. Och visst, det blir ju som en slags glass och gör man inte en kexbotten skulle man utan problem kunna frysa in den som glass och skopa upp. Det vore fantastiskt gott! Måste nog testas i framtiden.
daimcheesecake
Jag valde att smälta en 70% choklad att rigla över min cheesecake. Jag tycker den mörka chokladen bryter fint mot det söta. Toppar man sedan med lite färska bär, ja då blir det en riktig fullträff!
Det finns säkert lika många recept på fryst cheesecake som det finns cheesecake-ätare. Men det här grundreceptet är himla bra och enkelt och det använder jag mig alltid av. Hur man vill ha sin botten är ju lite av en smaksak. En del vill blanda kexsmulorna med smör och förgrädda så man får en lite hårdare, jämnare botten. Själv föredrar jag när den är lite smulig sådär. Men det väljer man ju helt själv hur man  vill göra med den saken!
Daimcheesecake med chokladtäcke:
3 ägg
2 dl socker
200 g philadelphiaost
3 dl grädde
ca 200 g daimkulor
200 g 75% choklad
färska hallon
ca 10 digestivekex
Separera äggvitan från gulan. Vispa äggvitan vit och fluffig. Blanda äggula och socker och vispa samman. Ha i philadelphiaosten och rör till en jämn smet.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Blanda ner äggsmeten, daimkulor och sist den uppvispade äggvitan. Rör försiktigt om tills allt blandas.
Krossa digestivekexen och tryck ut dom i en springform, platta till ordentligt. Häll på glassmeten och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Smält chokladen, antingen i micro eller över vattenbad. Tag cheesecaken ur frysen och lossa kanterna. Ringla chokladen över i omgångar och bred ut tills hela toppen är täckt. Låt gärna chokladen droppa ner längst sidorna. Dekorera med färska hallon.
 
Känner du för mer inspiration när det kommer till glasstårtor? Då kan du kolla in de här godingarna också:
Jordgubbscheesecake
Nutella och hasselnötsglasstårta
Glasstårta med jordgubbar
 
bilder:Linnéa Seidel

39
Kommentera

Torskrygg med pesto och fetaost

torsk i ugn
 
Hej tisdag,
Idag har jag jobbat hemma med massor av härliga recept och bilder. Bland annat ett superhärligt recept på daimcheesecake som ni för allt i världen inte får missa! Det kommer upp på bloggen senare under veckan, så håll utkik!
Men idag bjuder jag er på ännu ett härligt recept på fisk i ugn. Den här gången blev det torskrygg med pesto och fetaost. Så enkelt och så otroligt gott! Passar lika bra till vardag som till fest. Och gillar man inte torsk, då går det precis lika bra med lax. Allra godast är det ju såklart med färsk fisk, men det går det bra med fryst också.
Jag gjorde ett enkelt mos på broccoli och morötter som jag smaksatte med en bit prästost. Supergott och enkelt! Till fisken hade jag den här smaskiga såsen med fetaost. En riktig favorit som passar till princip allt.
Torsk, pesto och fetaost, kan det vara något för barnen kanske några av er tänker? Japp, Axel som nu är 5 år tittade förvånat på mig när han väl smakade och utbrast att det var ju supergott! Så tummen upp från kidsen!
Jag lagar alltid mycket fisk, perfekt att ha i matlåda dagen efter, så 6 st torskryggar räckte precis lagom till 4 vuxenportioner och 2 barnportioner.
Torskrygg med pesto och fetaost:
ca 900 g torskrygg
1 liten burk pesto
1 fp fetaost
salt & svartpeppar
körsbärstomater
Lägg tinad, avtorkad torskrygg i en ugnssäker form. Bred över peston. Smula över fetaosten. Salta lätt och dra några drag med pepparkvarnen. Fördela en ask körsbärstomater över allt. Värm ugnen till 200 °C och ugnsbaka i cirka 25 minuter eller tills torsken är helt klar.
 

4
4 kommentarer

Veckans mat- FREDAG HELA VECKAN!

pulledpork
Hej allihopa!
Nu är jag tillbaka efter en helt fantastisk vecka i Spanien! Sol, bad, massa god mat och fantastiskt sällskap 🙂 Inlägg kommer senare med bilder från semestern!
Men eftersom jag fortfarande har lite semesterkänsla kvar i kroppen, så kör vi ett riktigt härligt tema på veckans mat denna vecka. Nämligen fredag hela veckan! Hur underbart låter inte det!
Nu kanske man inte äter fredagsmat en hel vecka, men förhoppningsvis får ni massa härlig inspo till kommande fredagar!
 
Först ut är en av mina favoriter när det kommer till pulled pork. Nämligen pulled pork Caribbean-style! Köttet har jag tillagat i min Crock-Pot, men självklart kan man göra det i en gryta på spisen också. Här blandas smaker från apelsin, vitlök, lime och kummin till en makalöst god matupplevelse! Väl värd att testas!
fylld fläskfilé
Det här blev riktigt uppskattat i somras på vår sommarfest vi hade för alla anställda. Fläskfilé fylld med fetaost, ölkorv och persilja. Köttet blir oerhört saftigt och gott! Perfekt fredagsmat 🙂
gyros
Hemgjord gyros kan man tänka sig är lite krångligt att göra, men där får ni tänka om! Gyros är en riktigt snabblagad rätt som passar utmärkt att göra till fredagsmyset om man ha lite bråttom. Just den här varianten är gjord på kyckling, men självklart går det bra med fläskkött också.
Servera i pitabröd med massa goda grönsaker till!
mozzarellaburgare
Vilket fredagsmys är komplett utan hamburgare? De här är dessutom fyllda med mozzarella, rena drömmen 🙂
kebab
Kebab är också en rätt man ofta förknippar med fredagsmat. Här har jag gjort supersmaskiga kebabbspett. Enkelt och så gott! Precis som fredagsmat ska vara.
vitkladdkaka med hallon
Avsluta veckan med stil och baka en vit kladdkaka med hallon. Finns det något bättre sätt att sluta veckan på än så?
Vad ska ni äta i veckan?
Under kategorin Veckans Mat hittar ni tidigare veckors matsedlar.
Ni glömmer väl inte att följa mig på Facebook och Instagram också? På Facebook uppdaterar jag alltid när det hänt något kul på bloggen och lyfter fram gamla goda recept som tåls att bli påmind om. På Instagram får ni följa med lite på resan bakom bloggen. Hur det ser ut när jag lagar mat, bakar, stylar bilder och fotograferar. Ni får även ta del av lite hur mitt familjeliv ser ut, med barn, sambo, hund och hus. Så om ni inte redan följer mig där, gå bums in och gör det 🙂

0
Kommentera