Som utlovat, här kommer ett hysteriskt gott recept på gulasch! Kan vara det godaste jag ätit på länge.
Planen var att få upp det här receptet på gulasch på bloggen lite tidigare idag, men vilken eftermiddag alltså!
Ibland får man helt enkelt bara ta ett riktigt, riktigt djupt andetag, tänka att barnen kommer bli större någon dag och inte bråka livet ur en och sedan göra en djupdykning i tvätthögen.
Mitt huvud dunkar av en rejäl huvudvärk så i kväll får nog träningen utebli, hur surt det än känns. Efter att bakat/lagat mat och fotograferat en hel dag blir man mör i både kropp och knopp och då är det så himla skönt att få röra på sig lite ordentligt. Men i kväll blir det nog mest lite jobbande från soffhörnet, på sin höjd.
Men nu ska jag sluta gnälla, jag har två härliga friska pojkar, ett roligt jobb, ett stort fint hus och massa fina människor runt omkring mig. Så egentligen ska man inte klaga alls, även om det kan kännas lite motigt ibland..
Till receptet istället då! Jag valde att köra min gulasch i min Crock Pot. Himla smidigt att göra i ordning på morgonen och sedan ha middagen klar när man kommer hem! Men har man ingen Crock Pot så går det precis lika bra att låta din gulasch småputtra på spisen ett par timmar för att bli riktigt mör och smakrik.
Det finns säkert lika många varianter på gulasch som det finns på kalops eller köttfärssås. Så jag har typ googlat ihjäl mig efter det perfekta receptet, hittade inget jag riktigt gillade så gjorde en helt egen variant. Och det blev magiskt gott!
Linnéas gulasch:
800 g grytbitar av nötkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 dl tomatpuré
2 tsk kummin (inte spiskummin)
3 msk paprikapulver (gärna rökigt)
1 zucchini
1 fp krossade tomater
5 dl köttbuljong
1 dl rött vin
3 lagerblad
3 röda paprikor
salt & peppar
Bryn köttet (antingen i en stekpanna eller om din Crock Pot har stekfunktion, det har min), skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i tunna skivor. Bryn detta efter köttet. Blanda i tomatpuré, kummin och paprikapulver. Ha i allt brynt kött och grönsaker i din Crock Pot. Skär zucchinin i ca 1 cm stora bitar. Slå på krossade tomater, köttbuljong och vin. Lägg i lagerblad, salta och peppra. Sätt timern på 6 timmar och värmen på hög. När det är cirka 30 minuter kvar, skär paprikorna i bitar och låt dem puttra med den sista tiden. Servera med gräddfil, råris och färsk persilja.
Har du ett superbra recept på gulasch? Vad brukar du ha i din?
bild:Linnéa Seidel