I år infaller påsken riktigt tidigt, redan om två veckor går vi in i påskveckan. Vilket betyder att det är hög tid att börja fundera kring mat, godsaker och framförallt ägg!
Har du koll på hur du vill ha dina ägg? Löskokta, lite sådär medium eller med en gula som kokats snustorr? På bilden här nedan har jag kokat fyra olika ägg. Första kokade två minuter, nästa, fyra minuter, ägget efter det kokade jag i sex minuter och avslutade med ett ägg som kokats i sju minuter.
Jag brukar alltid lägga äggen i kallt vatten och låta det koka upp. När vattnet precis börjar småkoka sänker jag värmen så äggen inte stormkokar. Efter lite drygt fem minuter brukar jag ta ur mina ägg och sedan låta resten av familjens ägg koka någon stund till. Då blir alla nöjda med sina ägg i vår familj.
Efter att nu fått köket fullt av ägg efter allt kokande blev det ägg till lunch. Strödde lite flingsalt och nyklippt krasse över äggen. Så vårigt, fräscht och gott. Ett perfekt litet påskjut mellanmål eller varför inte som en enkel förrätt till påskmiddagen. Ett lagom kokt ägg, på en bädd av grönt med salt och krasse över. I det enkla bor det vackra, eller hur är det man säger?