Efter att jag börjat arbeta igen efter föräldraledigheten har jag haft lite svårt att få till det här med frukost. Medan har jag varit hemma med barnen har det ju varit mest gröt som gällt om mornarna, men nu känns det inte så lockande att koka gröt till mig själv i 6-draget på morgonen. Så därför var jag tvungen att hitta på något smidigt och enkelt. Lösningen blev ”overnight oats”, alltså havregryn som legat i blöt över natten. Himla smidigt att göra i ordning på kvällen och antingen äta hemma eller på jobbet när jag lämnat barnen.
Jag hade även i en skvätt chiafrön, för lite fylligare konsistens. Sedan brukar jag toppa allt med frukt, bär, frön eller nötter.
Jag brukar använda en to-go-mugg att blanda allt i, det blir en rejäl portion som håller en mätt ända fram till lunch!
Overnight oats, en portion:
1 dl havregryn
1 msk chiafrön
ca 1 1/2 dl havremjölk
1 tsk honung
1 krm vaniljpulver
frysta bär, banan och kiwi
Lägg havregryn och chiafrön i en mugg/burk. Slå över havremjölk så det täcker allt. Ha i honung och vaniljpulver. Blanda allt väl. Sätt på ett lock och låt stå i kylen över natten.
Blanda i färska och eller färska bär innan du ska äta och frukosten är serverad!
bild:Linnéa Seidel