Den andra kryddblandningen jag valde att skapa ett recept av är Ras el Hanout, en marockansk kryddblandning med smak av koriander, paprika, ingefära, kardemumma och kryddpeppar. Med andra ord, massa härliga kryddtoner och lite diskret hetta.
Det här receptet var en riktig storfavorit hos 4-åringen, som gärna ville äta det här igen, kanske redan i morgon va?
Tidigare i veckan bloggade jag om de här väldigt goda tortillapizzorna som ni kan läsa om här och i det här inlägget får ni följa med Santa Maria hem till mig och hänga med mig när jag lagar dessa två recept!
Kika även gärna in på mitt lilla hörn av Santa Marias härliga värd!
Kryddiga kycklingklubbor med belugalinssallad:
1 kg kycklingklubbor
0.5 dlolivolja
4 msk Ras el Hanout
0.5 msk Santa Maria Ingefära EKO/ Fairtrade
1 msk flytande honung
Santa Maria Rock Salt
2 portioner kokta belugalinser
1 st aubergine
2 st vitlöksklyftor
10 cm purjolök
5 cm selleri
1 st färskt broccolihuvud
1 dl russin
1 dl solroskärnor
30 gruccola
1 st päron
Santa Maria Kanel EKO/ Fairtrade
2 dl yoghurt
1 msk Santa Maria Ras el Hanout
Skär purjolöken i tunna skivor, finhacka sellerin och bryt broccolihuvudet i små bitar. Blanda den stekta auberginen med, purjolök, selleri, broccoli, russin, solroskärnor och ruccola med de koka belugalinsrna. Lägg upp på ett fat.
Skär päronet i tunna skivor och stek på medelvärme, pudra över kanel och stek tills päronskivorna är helt mjuka. Toppa salladen med päronen.
Gör en enkel dressing på yoghurt och Ras el Hanout.