Idag har vi haft riktig sommarvärme här, äntligen! Och vad vill man ha varma sommardagar om inte lite glass. Det här receptet är så där fantastiskt underbart, för du behöver varken ha glassmaskin eller gott om tid. Allt du behöver är 4 ingredienser och en matberedare. Självklart kan man använda vilka frysta bär man gillar bäst, här har jag tagit hallon. Visste man inte bättre skulle man kunna tro att glassen är full av masa färgämnen, men allt är naturlig färg från hallonen.
Anledningen till att det tar dig max 5 minuter istället för flera timmar att få till den här härliga glassen är att man använder frysta bär. Bären fryser grädden och du får en glass med mjukglassliknande konsistens. Självklart kan du ställa in glassen i frysen om du vill äta senare, men jag tycker den är som allra godast när den är nygjord.
Extra gott blir det om du blandar i bitar av färska jordgubbar precis innan du serverar glassen.
Hallonglass utan glassmaskin, 3 port:
250 g frysta hallon
2 dl grädde
1/2 dl florsocker
1/2 L färska jordgubbar + några till dekorering
Låt de frysta hallonen ligga framme ca 20 minuter och tina något. Mixa hallonen snabbt till små smulor i din matberedare. Tillsätt sedan grädde och socker. Mixa till en slät glassmet. Skär jordgubbarna i små bitar och blanda i för hand. Ha upp i skålar och dekorera med halverade jordgubbar.
Bättre än så här blir det inte en strålande fin sommardag!
Vilken slags glass gillar du allra bäst?