Som ni märkt har det varit riktigt tyst här den senaste veckan. Anledningen är enkel och alldeles underbar!
En mycket sen kväll, eller för den delen en väldigt tidig morgon förra veckan kom vår underbara son till världen. 10 fingrar, 10 tår och helt perfekt kom han till oss, på utsatt dag och allt! Så den senaste veckan har varit minst sagt omtumlande men jag och den mycket stolte fadern börjar så sakta inse att detta lilla liv är vår son och inte bara är här på besök.
Så om det inte blir så mycket uppdaterad den närmaste tiden beror det helt enkelt på att jag är fullt upptagen med att bara sitta och kolla på vårat lilla underverk. Men jag lovar, jag glömmer inte bort er!
Så här på sommaren är det alltid bra att ha en kaka eller två på lut i frysen ifall man får oväntat besök. Det här är en av min barndoms favoritkakor, kanske för att den inte bakades så ofta och för att den är fylld med len och himmelsk smörkräm!
Min bästa runda springform är på vift någon stans, så jag tog en avlång brödform vilket fungerade precis lika bra!
Kalle Ankakaka:
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
50 g smör
1 1/2 dl hett vatten
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Smält smöret och blanda det med det heta vattnet, ha i de torra ingredienserna växelvis med vätskan. Rör till en jämn smet. Smöra och bröa en form. Ha i smeten och grädda i cirka 30 minuter i 180 grader. Tag ut kakan och låt den svalna helt.
Smörkräm:
50 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
Blanda samman ingredienserna till en len smörkräm. Dela kakan och bred ut smörkrämen. Lägg på locket. Låt gärna kakan stå någon timme innan den serveras, den blir mycket godare då!
Servera med svenska, solmogna jordgubbar.
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson